Selamünaleyküm karddeşlerim bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum bir günah işledim içinde kul hakkıda var allah affeder biliyorum rabbime hüsnü zanda bulunuyorum ama kul hakkı beni ümitsizliğe götürüyor, yaptığım hatandan dolayı cok utanıyorum, kendime saygım klamadı, geceleri yatamaz oldum, annemi ve babamıda üzmek istemiyorum halime cok üzülüyorlar, bu utançla nasıl yaşarım bilmiyorum benim nefsim bunu kaldıramadı, yaşamak istemiyorum...
Ne yapsam unutamıyorum bana yardım edin lütfen...cok pişmanım
1.848 görüntülenme · 3 yanıt
Aleyküm selam. Acizane fikrim ; herne ölçüde günah işlesekte , günahımız ne kadar büyük olsada , kul hakkına girsekte yani kısacası kötüye ne kadar dalsakta tövbe edip pişman olmaktan ziyade bir başka yol yok. Heleki ümitsizlik diye bir kavram yok dinimizde. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir topluluktan sahabe gibi eşsiz insanları çıkaran efendimizin yolunda elbette bizede çıkış vardır. herşey ümitle başlar .... Gerçek pişmanlık ve tövbe affa vesiledir. Kul hakkı ise, mümkün yolu varsa helalleşmek yoksada elimizden gelen herşeyi yapıp sonrasınıda ALLA' a havale etmek.. Ne demiş merhum ;"YEİS ÖYLE BİR BATAKLIKKİ DÜŞERSEN BOĞULURSUN , AZMİNE SARIL SIMISIKI BAK NE OLURSUN."
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/79375-ne-yapsam-unutamiyorum-bana-yardim-edin-lutfen-cok-pismanim · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- lütfen bır yardım edin bana Dini Hikayeler 4 cevap
- YA Rabbi! Ben Pişmanım... Dini sohbet 25 cevap
- Ben pişmanım,Hacegan Yayınları Kitap Tavsiyesi ve Tanıtımı 3 cevap
- Ne yemek yapsam Yemek Tarifleri 9 cevap
- Seninle Evlendiğime Çok Pişmanım İslam'da Aile Hayatı 2 cevap
- Çok pişmanım .. Dini sohbet 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.