İpin Hesabı!!!
8.165 görüntülenme · 66 yanıt
savassSelamün aleyküm arkadaşlar ben çok kotuluk yaptim ama çok ta bişmanim içkide içtim ama şimdi hepsinden uzak durmaya çalişiyorum peki ben şimdi ibadet etmeye başlasam benim ibadetim kabul olurmu bir yardimci olursaniz ne olur hep duşunuyorum eski kendimi çok gunahlar işledim tabi şimdi pişmanim bana bir yardimci olun ne olur ben internet cafe işletiyorum msn adresim sürekli açik ekliyipte yardim ci olmak isteyen arkadaşlarima ve abilerime hiç hayir demem ve dinlerim allah hepinizden razi olsun
ve aleyna aleyküm selam kardesim. diger kardesleriminde dedigi gibi Mevla(c.c) gönülden edilen tevbeleri kabul eder. eger sen kalpten tevbe iste, O (c.c) seni affeder, inşaAllah...hepimiz günahkarız Rabbim bizi tevbe edipte tevbesi kabul olan kullarının arasında eylesin -amin!-
selam ve dua ile esselamu aleyküm...
İpin Hesabı
İpin Hesabı
Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,
-Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.
Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.
-O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.
- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.
- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?
Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir.
Kaynak: Mehmet Akar, Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 156
İpin Hesabı
Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,
-Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.
Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.
-O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.
- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.
- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?
Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir.
Kaynak: Mehmet Akar, Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 156
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

GEVHERselamün aleyküm...
Allah razı olsun paylaşımınız için.
Bizlere verilen her nimetin hesabının sorulacağı günde , Rabbimiz yardımcımız olsun.
Allaha emanet olun.
Aleyküm selam kardeşim .
Amin ALLAH(C.C.)cümlemizin yardımcısı olsun inşaallah.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

hafiz mehmetRabbim hesap gününde yardimcimiz olsun inşallah selam ve dua ile
AMİN kardeşim AMİN ALLAH razı olsun selametle kalınız.

ElemiremBunu hatırlıyorum bir yerden..
Allah razı olsunB)
Allah yardımcımız olur inşAllah :(
Sizlerdende ALLAH razı olsun kardeşim.
Sağlıcakla kalınız.

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kıymetli kardeşim,
Emeklerinize sağlık,
Yüce Rabbimiz hesabımızı kolay eylesin, verdiği nimetlerin şükrünü eda etmeyi nasip eylesin.
Ölümki ah yalnızlık, Ölümki ahh çıkmaz sokak, Ölümki ah son durak, Yüce Rabbimiz hesabı kolay verenlerden eylesin bizleri, Allah korkusu her zaman kendimize gelmeye vesile olmuştur.
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/775-ipin-hesabi · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.