İpin Hesabı!!!

8.165 görüntülenme · 66 yanıt

Paylaş:
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

İPİN HESABI
Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal, "Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş. Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar. "O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.
- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.
- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

* * *

Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir.

Alıntıdır...B)B)B)B)
Muslima

Muslima

Kıdemli Üye · 204 mesaj

RE: İpin Hesabı!!!

Esselamu Aleikum
Bir musibet ,bin nasihattan eftaldir !!!

Anlayanlar icin buyuk örnek

Vesselam
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun..çok nasihatlı bir hikaye..rabbim tüm müslümanlara kolaylık versin.selametle..
medahms

medahms

Mübarek Üye · 1.989 mesaj

S.A--Teşekkürler kardeşim güzel bir hikaye ALLAH'IM BİZİ DOĞRU YOLDAN AYIRMA ....
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BİZ NASIL HESAP VERECEĞİZ?
ALLAH YARDIM ETSİN İNŞALLLAHB)
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Selamunaleyküm kardeşim, saolasınız Allah cümlemize kolaylık bersin İNŞ.Selametle kalın...B)B)B)B)
ismail fakihullah

ismail fakihullah

Kıdemli Üye · 280 mesaj

bir ipligin hesabı

bir ipligin hesabı

İPİN HESABI

Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,

-Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.

Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.

-O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.

- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir.
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

RE: bir ipligin hesabı

çok doğru kardeşim ....Allah razı olsun selametle...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
ismail fakihullah

ismail fakihullah

Kıdemli Üye · 280 mesaj

sızdende allah razı olsun kardfesım .mevlam hesabını veremıyecegımız mal mulk desıselerınden bızlerı muhafaza kılsın ınsallh
garip-

garip-

Aktif Üye · 78 mesaj

İpin hesabı

İpin hesabı

Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal, "Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş. Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar. "O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.

* * *

m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

İPİN HESABINI VER BAKALIM

İPİN HESABINI VER BAKALIM

Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,
-Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.

Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.
-O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

RE: İPİN HESABINI VER BAKALIM

Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

Her şeyin hesabını nasıl vereceğiz acaba? Rabbim kabir azabından korusun cümlemizi ...
Sağolun, güzel bir paylaşımdı ...
m_muaz

m_muaz

allah razı olsun.B)
elzem

elzem

Mübarek Üye · 1.656 mesaj

daha önce de okumuştum.ALLAH razı olsun.RABBİM bizlere iyi ameller nasip etsin
m_muaz

m_muaz

AMİN ECMAİN İNŞ.
baltefsiri

baltefsiri

Mübarek Üye · 619 mesaj

RE: İpin hesabı

font=Arial].....ALLAH RAZI OLSUN.....
tebessumd

tebessumd

Mübarek Üye · 1.010 mesaj

ibretlik bir kısssa gerçektende.rabbim cümlemize helalinden kazanıp helal yollara sarf etmeyi nasip etsin.amin.ALLAH CC RAZI OLSUN KARDEŞİM.B)
beynelmilel

beynelmilel

Kıdemli Üye · 411 mesaj

vayyy çok güzell....
B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Ipin Hesabi

Ipin Hesabi

İPİN HESABI

* * *

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 156
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
İnsan, ne yaparsa yapsın, ne kadar ömür sürerse sürsün ve nasıl yaşarsa yaşasın,
neticede ölümü tadacak ve yaptıklarından hesap verecektir.
Selam ve baki dua ile kalın.

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.