"Bir babanın oğlu için duâsı, bir peygamberin ümmeti hakkındaki duâsı gibi makbuldür."
HADİS ÖĞRENELİM
1.194 görüntülenme · 9 yanıt
ARKADAŞLAR ŞİMDİ BURAYA HERKES BİR HADİS YAZICAK. İLİKİ BENDEN;
"Bir babanın oğlu için duâsı, bir peygamberin ümmeti hakkındaki duâsı gibi makbuldür."
RE: HADİS ÖĞRENELİM
ÇOK GÜZEL BİR FİKİR KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN
"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız."
B)B)B)
ÇOK GÜZEL BİR FİKİR KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN
"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız."
B)B)B)
''Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir.Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl."
bi tanede ben yazmak istıyorum ''İMAN 60 ŞUBEDİR HAYADA İMANDAN Bİ ŞUBEDİR''B)
bi tanede ben yazmak istıyorum ''İMAN 60 ŞUBEDİR HAYADA İMANDAN Bİ ŞUBEDİR''B)
Allah razı olsun hoş bi konu açmışsınız bi hadisi şerifinde de Rasullah şöyle buyurmuştur:''yakalarını yırtan ve insanların yanaklarını tokatlayan kimse bizden değildir.'' vesselam...
Allah razı olsun hoş bi konu açmışsınız bi hadisi şerifinde de Rasullah şöyle buyurmuştur:''yakalarını yırtan ve insanların yanaklarını tokatlayan kimse bizden değildir.'' vesselam...
''dünya da iki şey vardır ki onlara sığındığınız müddetçe şaşmazsınız bunlar Kur'an ve sünnet tir''
''dünya da iki şey vardır ki onlara sığındığınız müddetçe şaşmazsınız bunlar Kur'an ve sünnet tir''
BEN ÜÇTANE YAZSAM OLURMU KARDEŞ HERKES HAKKINI HELAL ETSİN PEYGAMBER EFENDİMİZ [S.A.V] BUYURDULARKİ 1.ÖLMEDEN ÖNCE NEFİSLERİNİZİ ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜNÜZ 2.İLİM ÇİNDE DAHİ OLSA ONU ARAYIP BULUNUZ 3.İLİM ÖĞRENMEK HER MÜSLÜMAN KADIN VE ERKEĞE FARZDIR
BEN ÜÇTANE YAZSAM OLURMU KARDEŞ HERKES HAKKINI HELAL ETSİN PEYGAMBER EFENDİMİZ [S.A.V] BUYURDULARKİ 1.ÖLMEDEN ÖNCE NEFİSLERİNİZİ ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜNÜZ 2.İLİM ÇİNDE DAHİ OLSA ONU ARAYIP BULUNUZ 3.İLİM ÖĞRENMEK HER MÜSLÜMAN KADIN VE ERKEĞE FARZDIR
çok güzel bir fikir Allah razı olsun kardeşim.
''bir gün gelecek, sizden bazıları koltuklarınızın üzerinde yayılacak ve benim yapılmasını emrettiğim ya da yasakladıklarım kendisine söylenince bilmiyorum, Allah'ın kitabında varsa uyarım,(yoksa uymam) diyecekler.'' bugün hilal tv de vahyin penceresinden adlı programda sünnetle ilgili çok yararlı bilgiler vardı kardeşlerim söylememde mahzur yok sanırım yarın öğleyin tekrarı var. selam ile...
çok güzel bir fikir Allah razı olsun kardeşim.
''bir gün gelecek, sizden bazıları koltuklarınızın üzerinde yayılacak ve benim yapılmasını emrettiğim ya da yasakladıklarım kendisine söylenince bilmiyorum, Allah'ın kitabında varsa uyarım,(yoksa uymam) diyecekler.'' bugün hilal tv de vahyin penceresinden adlı programda sünnetle ilgili çok yararlı bilgiler vardı kardeşlerim söylememde mahzur yok sanırım yarın öğleyin tekrarı var. selam ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.
özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
Yine Ebu Sa'id (radiyallahu anh) hazretleri der ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'i, din olarak Islam'i, Resul olarak Hz. Muhammed'i sectim (ve onlardan memnun kaldim)' derse cennet ona vacip olur".
Ebu Davud, Salat 361, (1529).
Yine Ebu Sa'id (radiyallahu anh) hazretleri der ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'i, din olarak Islam'i, Resul olarak Hz. Muhammed'i sectim (ve onlardan memnun kaldim)' derse cennet ona vacip olur".
Ebu Davud, Salat 361, (1529).
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/7747-hadis-ogrenelim · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Hep Birlikte Bir Kez Daha Öğrenelim İnşAllah!!! Kuran-ı Kerim meali 6 cevap
- Gelin her anı kadir gecesi yapmanın yolunu öğrenelim Ramazan Ayı 4 cevap
- Hadi Hırsızlık Öğrenelim Nasihatler 1 cevap
- Uygulamalı Tecvid Öğrenelim Kur'an Öğreniyorum - Kıraat ve Tecvid 27 cevap
- İsim Adları;Öğrenelim ve Öğretelim Bilmece-Bulmaca ve Oyun 39 cevap
- Vesvese gelince ne yapmalıyız kurandan öğrenelim. Kuran-ı Kerim 4 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.