**RaNa**, post: 1385407, member: 87466ben derdimi anlatamadım tövbe derken sofi olunurya ondan bahsettim
Ve ben burda elimden geleni yapıyorum elim çarpmasın diye kendim şafiyim abdestim bozulmasın diye özellikle
Ayriyeten gidip başkasına çalışmıyorum kendi marketimde çalışıyorum ve zaruriyetim var bence bu kadar yadırgamayın
Kardeşim islamda birisine gidip tövbe almak ve tövbe vermek yoktur
Hristiyanlar kiliselere gidip günahlarından dolayı papazdan tövbe ister papazda elini tutar ona tövbe verir..
Birilerinin tövbe vermesi onun islamdan olduğuna dalalet etmez..Hristiyanların amellerini müslümanların işleyeceğini Efendimiz(s.a.v) haber vermiştir.Bir cemaatte bu amelleri işliyor(tövbe dağıtıyor)
Kimin yanında çalıştığınız veya kendi işinizi yapmanız önemli değil.Önemli olan tesettürü muhafaza etmektir.
“Herhangi bir kadın güzel koku sürünür de bir topluluğun yanından geçerse ve onun kokusunu duyarlarsa, o kadın zaniyedir.”(Sahih hadis. Ahmed, Musned, c. 4, s. 414; Ebû Dâvûd, no: 4173; Tirmizî, no: 2786; Nesâî, c. 8, s. 153. Gunaym b. Kays )
Bu hadisler kadının koku sürünmüş olarak dışarı çıkmasının haram olduğuna delâlet etmektedir. Çünkü kadınların, erkeklerin önünde güzel kokular saçmaları şehveti tahrik eden bir faktördür.
Geçen hadisin şerhinde Allâme Mubarekfûrî rahimehullah şöyle der:21
"(O kadın zaniyedir) söz şu manaya gelir: Çünkü kadın süründüğü güzel koku nedeniyle erkeklerin şehvetini tahrik etmekte, onların kendisine bakmalarına neden olmaktadır. Kadına bakan kimse gözüyle zina etmiş demektir. (Koku sürünmüş olan kadın ise) bu göz zinasının sebebidir ve bundan dolayı günahkârdır."
Aynı şekilde kadına bakmak da hakiki zinanın öncüllerindendir. Müslüman bir bayanın yerine getirmesi gereken farz, şer‘î bir ihtiyaç bulunmadan evinden dışarı çıkmamak, evinden çıktığında hicap ve tesettüre riâyet etmek, şehveti tahrik etmeyen geniş elbiseler giymek, koku sürünmemek gibi şer‘î edeplere riâyet etmektir. Evine döndüğünde yabancı erkeklere duyurmamak şartıyla dilediği gibi kokular sürünebilir.