Tüm forumdaki üyeler lütfen okuyun

2.547 görüntülenme · 19 yanıt

Paylaş:
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

Selamun aleyküm kardeşlerim.

Belli bir süre foruma girmedim. Aslında girmek istemedim.
Bakın sevgili kardeşlerim burada bizim hepimizin amacı aynı. İslami bilgiler öğrenmek. Öyle değil mi?
Fakat sizlerde farketmişsinizdir ki bu forumdaki insanların birbirlerinin düşüncelerine saygısı yok. Bu bir gerçek. Kişiye yönelik söylemiyorum hiç kimse üstüne alınmasın. Ve lütfen kırılmayın, darılmayın.
Örnek vermek istiyorum; geçende bir video paylaşıldı. Ve oradaki insanların sallanarak bizim bilmediğimiz yönden yaptıkları hareketleri sevgili kardeşimiz bu yaptıkları sizce doğru mu diye bizlere sormuştu.
Haliyle tüm üyelerde kendilerince fikirlerini yazmışlardı. Ben de fikrini yazan üyelerden bir tanesiydim. Ama benim fikrime uymayan birkaç üye ateş püskürür gibi fikrime ters düşecek açıklamalar yapmaya ya da 'kardeşim sen ne öle düşünüyon' demek istercesine benim hoşlanmayacağım kelimeler bana karşı sarf edildi.
Sonra diğer yorumlara baktım. Tek bende değil düşüncelerini yazan birçok üyeye düşüncesi ters olan üyeler tepki göstermiş.
Ya neden kardeşlerim neden? Herkesin kendine ait düşünceleri olabilir. Nedir bu tepki? İlla o insanın düşüncesi benimkiyle örtüşmüyor diye benim ona tepki göstermem mi gerekir? Elbette gerekmez. Biz müslüman değil miyiz?
Lütfen kardeşlerim. Yapmayın böyle. Rica ediyorum.
Bu forumda herkesi çok sevdim. Eğitim konusunda kendisiyle ayrı fikirlere sahip olduğum tevhid Davası kardeşimi de açtığım konunun yanlış anlaşılması sonucu aramızda oluşan tartışmanın üyesi olan hiç kardeşimize hasret abimizide..
Hepiniz ben ailemsiniz. Dualarımdan eksik etmediğim dua etmeyi unuttuğumda kalbimin rahat etmediği biricik ailemsiniz.
Ama lütfen birbirimizin düşüncelerine saygılı olalım.
Allah rızası için bu konumu silmeyin. Allah rızası için. Lütfen. Kötü niyetle açtığım konu değil. Düşüncelerimi bildirdim. Umarım kimseyi sıkmamış ve kırmamışımdır.
Biricik ailem tekrar söylüyorum birtanecik ailem...
Sizleri seviyorum.
Allah'a emanet olun.
d__derya

d__derya

Yeni Üye · 0 mesaj

bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim benim de dikkatimi çekti o video olayında insanların birbirlerine gösterdiği tepki birbirimizin kusurlarını söyleyelimki birdaha aynı hataları yapmayalım
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

d__derya, post: 1378201, member: 103504bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim benim de dikkatimi çekti o video olayında insanların birbirlerine gösterdiği tepki birbirimizin kusurlarını söyleyelimki birdaha aynı hataları yapmayalım

Elbette. Hepimizin hataları var. Hangimiz mükemmeliz ki? Birbirimize hatalarımızı söylemezsek bunları nasıl düzeltebiliriz. Bazı arkadaşlarım bana tatlı tatlı kızıyorlar herşeyi direk söylüyorsun diye. Ama ne yapabilirim :) Huyum kurusun :)
Allah'a emanet olun.
d__derya

d__derya

Yeni Üye · 0 mesaj

Goldenrose, post: 1378227, member: 45459Elbette. Hepimizin hataları var. Hangimiz mükemmeliz ki? Birbirimize hatalarımızı söylemezsek bunları nasıl düzeltebiliriz. Bazı arkadaşlarım bana tatlı tatlı kızıyorlar herşeyi direk söylüyorsun diye. Ama ne yapabilirim :) Huyum kurusun :)
Allah'a emanet olun.

haklısınız
siz de. iyi günler
Mihrace24

Mihrace24

Mübarek Üye · 720 mesaj

ve aleykum selam bende uzun zamandır takip edemiyorum ne olduğunu anlamadım ama hoşgörü lazım tabiki selam ve dua ile
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

Mihrace24, post: 1378394, member: 54443ve aleykum selam bende uzun zamandır takip edemiyorum ne olduğunu anlamadım ama hoşgörü lazım tabiki selam ve dua ile

elbette mihrace ablacım. çok öptüm. kendine iyi bak
Mihrace24

Mihrace24

Mübarek Üye · 720 mesaj

Goldenrose, post: 1378494, member: 99647elbette mihrace ablacım. çok öptüm. kendine iyi bak

bende çok öptüm canımmm sende kendine iyi bak :)
Sevdalinka_

Sevdalinka_

Aktif Üye · 61 mesaj

ben de mihrace hanıma katılıyorum saygı sevgi hoşgörü tüm herşeyin başlangısı selam ve dua ile
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

Sevdalinka_, post: 1378819, member: 81595ben de mihrace hanıma katılıyorum saygı sevgi hoşgörü tüm herşeyin başlangısı selam ve dua ile

senin ufaklık ne yapıyor sevda ablacım :))
Sevdalinka_

Sevdalinka_

Aktif Üye · 61 mesaj

Goldenrose, post: 1379174, member: 110525senin ufaklık ne yapıyor sevda ablacım :))

iyi ablası :) diğer ufak kardeşine alışmaya çalışıyor. kıskanç biraz :)
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

Sevdalinka_, post: 1379175, member: 41273iyi ablası :) diğer ufak kardeşine alışmaya çalışıyor. kıskanç biraz :)

bunlar tatlı zamanlar :)
Aynı abim sanki. Hep beni ağlatırmış :) sırf kıskandığı için.
Annem o günleri anlatırken geçmiş zamana takılır hep. O ağlayan ufak bebek büyüdü de liseli oldu :) Hızlı geçiyor zaman :) En güzel insanın zamanı ağladığı zamanlarmış beğersim :) bebeklik yılları kanımca :)
Sevdalinka_

Sevdalinka_

Aktif Üye · 61 mesaj

Goldenrose, post: 1379266, member: 110005bunlar tatlı zamanlar :)
Aynı abim sanki. Hep beni ağlatırmış :) sırf kıskandığı için.
Annem o günleri anlatırken geçmiş zamana takılır hep. O ağlayan ufak bebek büyüdü de liseli oldu :) Hızlı geçiyor zaman :) En güzel insanın zamanı ağladığı zamanlarmış beğersim :) bebeklik yılları kanımca :)

kesinlikle
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

ikiside erkek se çekeceğiniz var sevdalinka abla :) inşaALLAH çekmezsinizde :D
İnsan beğenmez.
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

ibra, post: 1379394, member: 50627ikiside erkek se çekeceğiniz var sevdalinka abla :) inşaALLAH çekmezsinizde :D

:):) ben biri kız biri erkek diye tahmin ediyordum konuşmalardan ama :):) ??
ibra

ibra

Goldenrose, post: 1379544, member: 110525:):) ben biri kız biri erkek diye tahmin ediyordum konuşmalardan ama :):) ??

:a05: Ben anlayamadım :) neyseki sizin gibi süper ileri zekalı kardeşlerimiz var olayı çözüveriyor :a15::a15:
İnsan beğenmez.
Sevdalinka_

Sevdalinka_

Aktif Üye · 61 mesaj

ibra, post: 1379605, member: 98622:a05: Ben anlayamadım :) neyseki sizin gibi süper ileri zekalı kardeşlerimiz var olayı çözüveriyor :a15::a15:

Yok canım bir kız bir erkek. doğru tahmin etmişsin goldenrose. :) goldenrose kardeşimize süper ileri zekalı diyerek belki latife yaptın ama biraz kaba kaçtığını söylememde yarar var sanırım.
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

Sevdalinka_, post: 1379617, member: 106297Yok canım bir kız bir erkek. doğru tahmin etmişsin goldenrose. :) goldenrose kardeşimize süper ileri zekalı diyerek belki latife yaptın ama biraz kaba kaçtığını söylememde yarar var sanırım.

Evet biraz imalı ve kaba buldum ama olsun ibra kardeşimizi bilirim :)
Bir kız bir erkek zordur. İstekleri ve ihtiyaçları çok farklı olur. Allah kolaylık versin :)
ibra

ibra

Sevdalinka_, post: 1379617, member: 106297Yok canım bir kız bir erkek. doğru tahmin etmişsin goldenrose. :) goldenrose kardeşimize süper ileri zekalı diyerek belki latife yaptın ama biraz kaba kaçtığını söylememde yarar var sanırım.

Goldenrose, post: 1379629, member: 79477Evet biraz imalı ve kaba buldum ama olsun ibra kardeşimizi bilirim :)
Bir kız bir erkek zordur. İstekleri ve ihtiyaçları çok farklı olur. Allah kolaylık versin :)

Bende farkına varmıştım yazdığımda ama gerçekten içinde ima yok :a11: belki yüz yüze konuşuyor olsaydık ozaman böyle anlamazdınız :a35:

ima yok derken kasıtlı olarak yok :)
İnsan beğenmez.
Sevdalinka_

Sevdalinka_

Aktif Üye · 61 mesaj

Goldenrose, post: 1379629, member: 79477Evet biraz imalı ve kaba buldum ama olsun ibra kardeşimizi bilirim :)

aynen öyle. ihtiyaçları çook farklı :)
Goldenrose

Goldenrose

Yeni Üye · 0 mesaj

ibra, post: 1379394, member: 50627ikiside erkek se çekeceğiniz var sevdalinka abla :) inşaALLAH çekmezsinizde :D

amiiin. Allah çektirmesin. hani eskiler demiş ya bir çocuk hiç çocuk iki çocuk çok çocuk diye :)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.