Islamiyete göre bir Erkegin hangi Killarini kesmesi caizdir, sünnetdir veya haram/mekruhdur? Bunlarin icinden ögrenmek istediklerim parmagin üstündeki killar, kas veya kirpik, avret bölgesi ve gögüz killaridir.
S.a ve allaha emanet olun
7.568 görüntülenme · 14 yanıt
★ Kıdemli Üye
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
★ Kıdemli Üye
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj
Mübarek Üye · 3.037 mesaj
melankolik5288Bende bir arkadaşımdan duydum saça ve sakala jilet vurmak mekruhtur demişti. Ama günümüzde özellikle devlet dairesinde çalışan insanlar sakallarını kazımak zorunda oluyorlar bu durumda olanlar için her hangi bir hüküm var mı acaba?
Samed55Selamün aleyküm güzel Insanlar, araniza yeni katatildim, ve bir kac gündür aklima taklilan bir Soruyu izninizle sormak istiyorum, umarim yardimci olabilirsiniz.
Islamiyete göre bir Erkegin hangi Killarini kesmesi caizdir, sünnetdir veya haram/mekruhdur? Bunlarin icinden ögrenmek istediklerim parmagin üstündeki killar, kas veya kirpik, avret bölgesi ve gögüz killaridir.
S.a ve allaha emanet olun
El-Endulusi, post: 1510329, member: 95935temizlik (kaltuk altı vesaire) her hafta yapılır kardeş (her cuma) bu sünnettir, sakalı kesmek haramdır. Kesen yani kazıyan bunun haram olduğunu bilerek yapıyorsa günahkar olur.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/75959-kil-kesmek · 18.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.