Kil kesmek ?

7.568 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
Samed55

Samed55

Yeni Üye · 5 mesaj

Selamün aleyküm güzel Insanlar, araniza yeni katatildim, ve bir kac gündür aklima taklilan bir Soruyu izninizle sormak istiyorum, umarim yardimci olabilirsiniz.

Islamiyete göre bir Erkegin hangi Killarini kesmesi caizdir, sünnetdir veya haram/mekruhdur? Bunlarin icinden ögrenmek istediklerim parmagin üstündeki killar, kas veya kirpik, avret bölgesi ve gögüz killaridir.

S.a ve allaha emanet olun
Samed55

Samed55

Yeni Üye · 5 mesaj

Sakala Jilet vurmak günahmi?

Sakala Jilet vurmak günahmi?

Selamün aleyküm degerli kardeslerim, ben bir yerde sakala jilet vurmanin yani sakali tamamen kazmanin günah oldugunu
okudum, bügüne kadar hic böyle birsey duymamistim, allah rizasi icin lütfen bir kardesim bana bunu aciklasin.
Samed55

Samed55

Yeni Üye · 5 mesaj

bilmiyorum ama hic birsey anlamadim, herkes bir baska yorumlamis, kafam dahada karisti...allahim bana dogrusunu göster
Sayili

Sayili

Kıdemli Üye · 130 mesaj

Sinek Kaydı Olmamalıyız Kirli Olsada Olur Sahsen Ben Sınek Kaydı Oluyorum Ama Artık Kırlı Sakal Ile Duracam Fazla Uzarsa Makına Ile Kırlıye Cevırırım Sınek Kaydı Yapmam
Samed55

Samed55

Yeni Üye · 5 mesaj

allah razi olsun abi, anladim.

makineylen 1-3mm arasi vursak bir mahsuru yok yani
Tevhid Davası

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 349 mesaj

Hadisler açıktır...Rasulullah(sallallahu aleyhi ve sellem) sakallarınızı olduğu gibi bırakın buyuruyor...

Rasulullah(sallalahu aleyhi ve sellem) bizim için güzel örnek değil mi? O sakalını kısaltmış mı buna yapabilirsiniz demiş mi hayır...

Hevasına uyan çevresine ayak uydurmak isteyen heva ehli insanlar böyle yapar ancak...

Birisi çıkmış kirli sakal olsa da olur demiş...Allah ıslah etsin.Eğer doğru sözlü ise delil getirmesi gerekmez mi
abdullahsabit

abdullahsabit

Üye · 39 mesaj

Allah razı olsun tevhid davası güzel
melankolik5288

melankolik5288

Mübarek Üye · 3.037 mesaj

Bende bir arkadaşımdan duydum saça ve sakala jilet vurmak mekruhtur demişti. Ama günümüzde özellikle devlet dairesinde çalışan insanlar sakallarını kazımak zorunda oluyorlar bu durumda olanlar için her hangi bir hüküm var mı acaba?
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

Carsaf gözlerine batar,
Sakal gözlerine batar,
Sarik Takke Salvar gözlerine batar...
Zikirlere katilanlar gözlerine batar..
batarda batar...
ibn Abdilvahhab

ibn Abdilvahhab

Kıdemli Üye · 154 mesaj

melankolik5288Bende bir arkadaşımdan duydum saça ve sakala jilet vurmak mekruhtur demişti. Ama günümüzde özellikle devlet dairesinde çalışan insanlar sakallarını kazımak zorunda oluyorlar bu durumda olanlar için her hangi bir hüküm var mı acaba?

mekruh değil.HARAMDIR.4 mezhepte ittifak etmiştir...Memurda olsa cumhurbaşkanıda olsa hüküm herkes için geçerlidir..Ha bir adamı bu hükümler bağlamıyor ise ona diyecek birşey yoktur.Ben müslümanım diyenlere anlatıyoruz bunları.
mehmet985

mehmet985

Kıdemli Üye · 102 mesaj

ben müslümanım fakat işim kamuda buna mecburum hersabah yüzümü kazıyorum,ne yapabilirim işi mi bırakayım bıraksam bu hayat şartlarında nasıl geçinirim,oyüzden Allahım affetsin bu düzende buna mecburum.
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Samed55Selamün aleyküm güzel Insanlar, araniza yeni katatildim, ve bir kac gündür aklima taklilan bir Soruyu izninizle sormak istiyorum, umarim yardimci olabilirsiniz.

Islamiyete göre bir Erkegin hangi Killarini kesmesi caizdir, sünnetdir veya haram/mekruhdur? Bunlarin icinden ögrenmek istediklerim parmagin üstündeki killar, kas veya kirpik, avret bölgesi ve gögüz killaridir.

S.a ve allaha emanet olun

Biraz garip oldu sanırım benim söylemem ama benim bildiğim (sakal haricinde) diğer temizlik 15 günde bir yapmak sünnettir.
El-Endulusi

El-Endulusi

Kıdemli Üye · 376 mesaj

temizlik (kaltuk altı vesaire) her hafta yapılır kardeş (her cuma) bu sünnettir, sakalı kesmek haramdır. Kesen yani kazıyan bunun haram olduğunu bilerek yapıyorsa günahkar olur.
cortexiphan

cortexiphan

Yeni Üye · 8 mesaj

El-Endulusi, post: 1510329, member: 95935temizlik (kaltuk altı vesaire) her hafta yapılır kardeş (her cuma) bu sünnettir, sakalı kesmek haramdır. Kesen yani kazıyan bunun haram olduğunu bilerek yapıyorsa günahkar olur.

Her cuma diye bişey ben duymadım. Ama 40 günü geçirmeme konusunda hadis var. Onun haricinde her hafta olduğuna emin misin ?
Jilet vuracak kadar olmuyor bile 1 haftalıklar.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.