DİN NEDİR?

2.017 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
takan

takan

Mübarek Üye · 1.377 mesaj

Din insanların yaşam biçimidir. yani siz nasıl bir yaşam biçimine sahipseniz din iniz odur. hemen önyargı ile değerlendirmeyin lütfen.
Din başka, islam başkadır. "Allah katında gerçek din islam dır" ayeti kerimeside bunu açıkça bizlere göstermektedir.

Allah Rasulunun yaşamı islam dı. yani din i islamdı. Eğer onun yaşantısı islam ise acaba bizim yaşantımız islamın neresindedir ? sorusunun cebanı vicdanlarınızın değerlendirmesine bırakıyorum.
Benim bu islam ı ne derece yaşıyoruz konusunda düşüncem şu: Teslimiyetimizi samimileştirerek ve müslümanlar olarak el ele verip acaba bugün bir kişiye islam ın güzelliklerini anlatabildim mi? sorusunu sorarak şöyle bir düşünmeliyiz.

Maalesef müslümanlar olarak hala uyumakta ısrarlıyız. "Bu gün karnım doydu", "bu gün şu kadar şurdan kâr ettim", " bugün falan şunu yaptı filan şunu yaptı", "hadi bugün falan yerde gezelim eğlenelim filan yerde şunu yaparız"... maalesef hayatımız uykuda bu şekilde devam ediyor.

Bunun yerine şu bilinci yüklensek;

"Bu gün bir kardeşimize Allah kelamından bir kelime öğretmem lazım", "bir garibanın elimden geldiği kadar elinden tutmam lazım" desek inancım odur ki çok mesafeler kat edeceğiz....
Selam ve Dua ile.

TAKAN
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

RE: DİN NEDİR?

"Bu gün bir kardeşimize Allah kelamından bir kelime öğretmem lazım", "bir garibanın elimden geldiği kadar elinden tutmam lazım" desek inancım odur ki çok mesafeler kat edeceğiz....

Selamun Aleyküm, Sağol paylaştığın için ... yukarıdaki söz çok hoşuma gitti ne kadar doğru ...
Allah razı olsun, selametle ..
takan

takan

siyah_beyaz yazdı:

Selamun Aleyküm, Sağol paylaştığın için ... yukarıdaki söz çok hoşuma gitti ne kadar doğru ...
Allah razı olsun, selametle ..

ALLAH BİZE YARDIM ETSİN ALLAH A EMANET OLUN
takan

takan

toprakfatih yazdı:
B)Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki B):

B)Ümmetim yağmur gibidir, evveli mi, ahiri mi daha hayırlıdır bilinemez.B)
Tirmizi
... TEŞEKKÜRLER TAKAN KARDEŞ...

TEŞEKKÜRLER. A.E.O
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

güzel bilgi kardeşim sagol..selametle..B)B)
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
takan

takan

m_muaz yazdı:
güzel bilgi kardeşim sagol..selametle..B)B)

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM
fanitoprak

fanitoprak

Üye · 14 mesaj

S.A
EMEĞİNE SAĞLIK TAKAN KARDEŞİM...SEN EMİNİM Kİ BU DEDİKLERİNİ UYGULAYANLARDANSIN...EN AZINDAN KENDİ ADIMA BUNU DİYORUM...EMİNİM Kİ HERKESE DE ÖYLESİNDİR...YORUMUNA KATILIYORUM...GERÇEKTEN DE ÖYLE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ Kİ....PAPARAZİ BİR HAYAT...KİM KİMLE NE YAPMIŞ VS VS BU ÖYLE UZAR Kİ...NASIL YAŞARSANIZ ÖYLE ÖLÜRSÜNÜZ SÖZÜDE BU YAZIYA UYAR SANIRSAM...SELAMETLE...:|
fanitoprak

fanitoprak

Üye · 14 mesaj

SANA RESİMDE EKLEYECEKTİM AMA BU KONUDA ÇOK ACEMİYİM...ONUN İÇİN KUSURA BAKMA OLUR MU...:) B)
fanitoprak

fanitoprak

Üye · 14 mesaj

SANA RESİMDE EKLEYECEKTİM AMA BU KONUDA ÇOK ACEMİYİM...ONUN İÇİN KUSURA BAKMA OLUR MU...:) B)
takan

takan

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÖNEMLİ DEĞİL RESİM CEVAP VERMENİZ YETERLİ ALLAH A EMANET OLUN
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

Hür iradeleriyle inanan akıl sahibi insanları, en iyiye, en doğruya, en güzele ve ebedî mutluluğa ulaştıran ilahî kanunlar bütünüdür.

ALLAH RAZI OLSUN EMEGİNİZE SAGLIK.
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

RE: İNNEDDİYNİİNDELLAHİLİSLAM

RE: İNNEDDİYNİİNDELLAHİLİSLAM

GÜZEL KARDEŞİM.

DİN AYRI İSLAM AYRIDIR; TANIMLAMAN İSLAMA AYKIRI BİR VURGUDUR.
ÇÜNKİ;
kURAN-I KERİMDE MEALEN, "ALLAH cc" ŞÖYLE BUYURMAKTADIR.
BEN SİZİN ÜZERİNİZE OLAN (NİMETİMİ) TAMAMLADIM. DİN OLARAK İSLAM"I SEÇTİM.
YANİ, DİN ALLAH cc HÜKÜMLERİNİN MANZUMESİ OLUP, İSLAM İSE TANIMIDIR.

ALLAH"A EMANET OL
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

Selam ve Dua ile.

ALLAH razı olsun.bunu hepimiz kendimize şiar edinelim İNŞAALLAH.ben kendi adıma görevimi yapmaya çalışıyorum.kendime eski bir arkadaşımı seçtim.yardıma ihtiyacı olduğunu bildiğim bir arkadaşımı.ve tebliğe başladım.kendiside durumdan memnun.
sizlerden arkadaşımın hidayete erebilmesi için vesile olabilecek dualar bekliyorum.ALLAH razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.