En Hayırlı Kadın

4.090 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

En Hayırlı Kadın

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:

"Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey söylediğinde emrini yerine getirir. Nâmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz." (45) buyurur.

Başka bir hadîs-i şerîflerinde:

"Dünyâ’nızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz." (46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.

"Dünyâ’nın hepsi metâ, eşyâdır. Ve Dünyâ’nın en hayırlı varlığı ise, sâlihâ kadındır." (47) hadîs-i şerîfi de, İslâm’ın kadına verdiği büyük kıymetin bir başka ifâdesidir.

Sâliha kadınların huzur ve sükûn kaynağı olduklarına işâretle Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"Cenâb-ı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi çalışarak muhâfaza etsin ve Allâh’dan korksun." (48) buyurmuşlardır.

Bu anlamda diğer bir hadîs-i şerîfte de şöyle buyurulur:

"Dört şey kime verilmişse, ona dünya ve âhiretin hayrı verilmiş olur; Şükreden kalb, Allâh’ı anan lisân, belâya sabreden beden, nâmûsunda ve kocasının malında hıyânet etmeyen kadın." (49)

"Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey söylediğinde emrini yerine getirir. Nâmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz." (45) buyurur.

Başka bir hadîs-i şerîflerinde:

"Dünyâ’nızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz." (46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.

"Dünyâ’nın hepsi metâ, eşyâdır. Ve Dünyâ’nın en hayırlı varlığı ise, sâlihâ kadındır." (47) hadîs-i şerîfi de, İslâm’ın kadına verdiği büyük kıymetin bir başka ifâdesidir.

Sâliha kadınların huzur ve sükûn kaynağı olduklarına işâretle Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"Cenâb-ı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi çalışarak muhâfaza etsin ve Allâh’dan korksun." (48) buyurmuşlardır.

Bu anlamda diğer bir hadîs-i şerîfte de şöyle buyurulur:

"Dört şey kime verilmişse, ona dünya ve âhiretin hayrı verilmiş olur; Şükreden kalb, Allâh’ı anan lisân, belâya sabreden beden, nâmûsunda ve kocasının malında hıyânet etmeyen kadın." (49)
EHLİBEYT

EHLİBEYT

Kıdemli Üye · 115 mesaj

Harika bi paylaşım olmuş allah razı olsun cumamız bayram havasında olsun
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

allah razı olsun.çok değerli bir paylaşımdı.emeğinize sağlık.
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

kardelele"dünyâ’nızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz." (46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.
Allah razı olsun.çok değerli bir paylaşımdı.emeğinize sağlık.

mevla hepimizden razı olsun ona kul resulu ekrem efendimizede hayırlı ümmet olmayı nasip etsin insallah amin
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

sizdende insaallah esen kalın
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

mevla başımızdan eksik etmesin onları
duyygu

duyygu

Yeni Üye · 0 mesaj

gzel bir paylaşım ellerine sağlık
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

duyygu, post: 1369134, member: 54443gzel bir paylaşım ellerine sağlık

ALLAH razı olsun kardesim emek bizden takdir sizden selametle kalın
sonayg

sonayg

Kıdemli Üye · 455 mesaj

DİLEK

Bir küçük, bir küçücük evim olsa;
İçinde bir küçük, bir küçücük halım olsa;
Bütün bunlar benim öz malım olsa.

Masam, mürekkebim, etajerim,
Penceresinde benim perdelerim,
Etajerinde kitaplarım olsa.

Bir ufak, bir minicik evim olsa;
İçinde bir kadın, beni parasız pulsuz seven bir kadın
Bu kadın karım olsa!

Nerde, hangi şehirde olursa olsun,
Bir küçük, bir küçücük evim bulunsun,
Bir ufacık halım olsun yeter,
Yeter de artar bile!

Nerde, hangi şehirde olursa olsun,
Etajerim, kitaplarım olsun,
Beni parasız pulsuz seven karım olsun yeter,
Yeter de artar bile!

konuya uygun bulduğum bir şiiri paylaşmak istedim...
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

rabbim razi olsun kardesim
nuuur

nuuur

Kıdemli Üye · 166 mesaj

yüregine saglık çok faydalı bir paylaşım oldu
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

yüce mevla sizin gib kardeslerimden razı olsun selamet ve baki dua ile esen kalın insallah
Gönül_Hecesi

Gönül_Hecesi

Aktif Üye · 72 mesaj

Paylaştığın için sağol : )
sevki sagmanli

sevki sagmanli

Aktif Üye · 94 mesaj

Gönül_Hecesi, post: 1380432, member: 84894Paylaştığın için sağol : )

sizlerde sagolun selamet ve baki dua ile
**RaNa**

**RaNa**

Mübarek Üye · 3.597 mesaj

Allah razı olsun
Allah dualarınızı kabul eylesin...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.