EN HAYIRLI KADIN

4.464 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:

Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey söylediğinde emrini yerine getirir. Nâmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz. (45) buyurur.

Başka bir hadîsi şerîflerinde:

Dünyânızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz.(46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.

Dünyânın hepsi metâ, eşyâdır. Ve Dünyânın en hayırlı varlığı ise, sâlihâ kadındır. (47) hadîsi şerîfi de, İslâmın kadına verdiği büyük kıymetin bir başka ifâdesidir.

Sâliha kadınların huzur ve sükûn kaynağı olduklarına işâretle Rasûli Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"Cenâbı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi çalışarak muhâfaza etsin ve Allâhdan korksun. (48) buyurmuşlardır.

Bu anlamda diğer bir hadîsi şerîfte de şöyle buyurulur:

Dört şey kime verilmişse, ona dünya ve âhiretin hayrı verilmiş olur; Şükreden kalb, Allâhı anan lisân, belâya sabreden beden, nâmûsunda ve kocasının malında hıyânet etmeyen kadın. (49)Osman Ersan

Kaynak: Altınoluk Dergisi
zumretezulal

zumretezulal

Aktif Üye · 66 mesaj

RE: EN HAYIRLI KADIN

S.A.KARDEŞİM.İNŞ.BİZLER VE BİZİM EVLATLARMIZ HAYIRLI HANIMLARDAN OLURUZ...
tuba20

tuba20

Aktif Üye · 87 mesaj

zerda ablam çok güzel bir yazıydı alacağımı aldığıma inanıyorum allah razı olsun dua ile
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Dün yine söylemiştim her başarılı erkeğin ardında mutlaka iyi bir kadın vardır. Rabbim her müslümana iyi bir eş nasip etsin diyelim.
Dua ile.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

a s kardeşim inş bizlerde örnek alınacak hayırlı hanımlardan oluruz selam ve dua ile
akc

akc

Yeni Üye · 2 mesaj

valla mubarekler ben böle biu kadın bulamadım...bulursamda kaçırmam allahın izniyle ama oldunuda sanmıyorum..:(
zeynep1111

zeynep1111

Kıdemli Üye · 477 mesaj

zerda abla allah razı olsun çok güzel bir yazı
allahın izniyle bizlerde hayrlı eşler oluruzB)
яυнυм ℓüтƒυηυ özℓєя" нєяşєу∂є тєк вιя ιмzα 'уα нαу'
ORBE

ORBE

Üye · 46 mesaj

çok güzel ALLAH RAZI OLSUN SENDEN KARDEŞ
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Kardeşlerim hepimiz ALLAHA şükür genç oldugumuzdanmı bilmiyorum kadın kelimesinde hep eşlerimizi konuşuyoruz ya ANALARIMIZ????????????????

Bir gün Resulullah'a bir kimse gelir ve sorar:
- Benim kendisine hizmet ve ülfet etmeme, insanlar içinde en layık ve en haklı olan kimdir? Resulullah efendimiz:
- Anandır.
- Sonra kimdir?
- Sonra anandır.
- Sonra kimdir?
- Sonra anandır, buyurdular. O zat gene :
- sonra kimdir, deyince Peygamber Efendimiz buyururlar:
- Sonra babandır.
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Anne hukukunun yüksekliği hususunda en meşhur hadis-i şerif şudur.
"CENNET ANNELERIN AYAGI ALTINDADIR"
Ravza_Nur

Ravza_Nur

elbette kardeşim kadın hem eştir hem annedir hem kızkardeştir hem teyze hem hala hem abla herşeydir kadın hepsinin değerri başka başkadır ama en özel olanıda annelerimizdir onların duası olmazsa biz bir hiçiz onların rızası olmazsa hiç bir işimiz rast gitmez bu sebeble anneme sonsuz sevgilerimi yolluyorum canım annem seni çok seviyoruö sen olmasaydın ben böyle olmazdım rabbim seni cennet hatunu eylesin
blue_moon208

blue_moon208

Üye · 38 mesaj

ES.A
KONUYLA İLGİLİ BİR MENKIBE VAR AKLIMDA ONUDA BEN AKTARAYIM :
2 CİHAN SULTANI HZ PEYGAMBER S.A.V SAHABELERLE MUHABBET EDİYORLARDI VE SORDU : KADINLARIN EN HAYIRLISI KİM BİLEN VAR MI ? BUYURDULAR. ORADA BULUNANLAR DEĞİŞİK CEVAP VERDİLER AMA İSTEDİĞİ CEVABI ALAMAMIŞTI 2 CİHAN GÜNEŞİ... İÇLERİNDEDE HZ ALİ R.A EFENDİMİZDE VARDI HZ. ALİ EFN.R.A MAHREMİNE ( EVİNE) GİTTİĞİNDE HZ FATMA ANNEMİZE OLAYI ANLATTI. HZ FATMATU ZEHRA DA :
HANIMLARIN EN HAYIRLISI İŞİ OLMADIKÇA MAHREMİNDEN DIŞARI ÇIKMAYANDIR... DEMİŞTİR. TESADÜF HZ PEYGAMBER S.A.V EFENDİMİZ O GÜNÜN AKŞAMI HZ.ALİ R.A NIN HANESİNE ZİYARETTE BULUNMUŞTUR. HZ ALİ R.A DA GÜNDÜZ SORDUĞU SORUYU HATIRLATARAK HZ FATMA'NIN (R.A ) VERDİĞİ CEVABI VERMİŞTİR. EFENDİMİZ S.A.V DE BU CEVABIN KİME AİT OLDUĞUNU SORMUŞ VE HZ.FATMA R.A DAN OLDUĞUNU ÖGRENİNCE
FATMA BENİM KANIMDANDIR. DEDİĞİ KESİN DOĞRUDUR BUYURMUŞLARDIR İSTEDİĞİ CEVABI KIZINDAN ALMAK 2 CİHAN SULTANINI S.A.V ÇOK MUTLU ETMİŞTİR.......
YAZIM HATALARIM VARSA HAKKINIZI HELAL EDİN KARDEŞLERİM
SELAMETLEB)
Ravza_Nur

Ravza_Nur

blue_moon208 yazdı:
ES.A
KONUYLA İLGİLİ BİR MENKIBE VAR AKLIMDA ONUDA BEN AKTARAYIM :
2 CİHAN SULTANI HZ PEYGAMBER S.A.V SAHABELERLE MUHABBET EDİYORLARDI VE SORDU : KADINLARIN EN HAYIRLISI KİM BİLEN VAR MI ? BUYURDULAR. ORADA BULUNANLAR DEĞİŞİK CEVAP VERDİLER AMA İSTEDİĞİ CEVABI ALAMAMIŞTI 2 CİHAN GÜNEŞİ... İÇLERİNDEDE HZ ALİ R.A EFENDİMİZDE VARDI HZ. ALİ EFN.R.A MAHREMİNE ( EVİNE) GİTTİĞİNDE HZ FATMA ANNEMİZE OLAYI ANLATTI. HZ FATMATU ZEHRA DA :
HANIMLARIN EN HAYIRLISI İŞİ OLMADIKÇA MAHREMİNDEN DIŞARI ÇIKMAYANDIR... DEMİŞTİR. TESADÜF HZ PEYGAMBER S.A.V EFENDİMİZ O GÜNÜN AKŞAMI HZ.ALİ R.A NIN HANESİNE ZİYARETTE BULUNMUŞTUR. HZ ALİ R.A DA GÜNDÜZ SORDUĞU SORUYU HATIRLATARAK HZ FATMA'NIN (R.A ) VERDİĞİ CEVABI VERMİŞTİR. EFENDİMİZ S.A.V DE BU CEVABIN KİME AİT OLDUĞUNU SORMUŞ VE HZ.FATMA R.A DAN OLDUĞUNU ÖGRENİNCE
FATMA BENİM KANIMDANDIR. DEDİĞİ KESİN DOĞRUDUR BUYURMUŞLARDIR İSTEDİĞİ CEVABI KIZINDAN ALMAK 2 CİHAN SULTANINI S.A.V ÇOK MUTLU ETMİŞTİR.......
YAZIM HATALARIM VARSA HAKKINIZI HELAL EDİN KARDEŞLERİM
SELAMETLEB)
Rabbim razı olsun kardeşim çok güzeldi istifade edeceğime inanıyorum.SELAM VE DUA İLE
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM DİNİMİZ KADINA GEREKLİ DEĞERİ VE ÖNEMİ VERMİŞTİR GEREKTİĞİNDE CEFAKAR BİR ANNE VEFAKAR BİR EŞ ... VS OLABİLİYOR
BİZLERDE EŞLER OLARAK ONLARIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ
Ravza_Nur

Ravza_Nur

umeyye yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM DİNİMİZ KADINA GEREKLİ DEĞERİ VE ÖNEMİ VERMİŞTİR GEREKTİĞİNDE CEFAKAR BİR ANNE VEFAKAR BİR EŞ ... VS OLABİLİYOR
BİZLERDE EŞLER OLARAK ONLARIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim,elbetteki dinimiz kadına hak ettiği değeri cenneti ayakları altına sererek en güzel şekilde göstermiştir.Bu kıymetin şuurunda olmak biz müslüman hanımlara bu kıymetin kıymetinide bilmek siz beylere düşüyor artık.İşiniz zor be kardeşim,Rabbim kolaylıklar versin.SELAM VE DUA İLE
yahamza

yahamza

Aktif Üye · 69 mesaj

esselamunaleykum

din kardeşim konuyu açtığından dolayı Allah razı olsun, Allah yardımcın olsun

bu devirde inaninki boyle din kardeşliği çok azaldı inanirmisin ağlayarak okuyorum nereye gidiyoruz gençlerin çoğu müslüman olduklarını bile unutuyolar

ALLAH'IM BİZLERİ AZABINDAN KORUSUN
VEYS

VEYS

Mübarek Üye · 1.350 mesaj

Şimdi nerde böyle bayanlar hepsi ayrı telden çalıyorlar.Erkek bir desin karsı taraf on der...

söylediklerim geneli kapsamaz kimse üzerine çekmesinnnn.
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

s:a
bu narin konular benim detaylı yazmama engel oluyor.

BAŞKA BİR FORMDA YAZMIŞTIM...''YALNIZ CENNETE GİTMEK YOK'' DİYE.. EŞİMLE BU DUSTUR ÇERÇEVESİNDE RABBİMİN EMİR VE YASAKLARINI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ....RABBİM KABUL BUYURSUN BU DÜNYADA OLDUĞU GİBİ ,CENNETTEDE BERABER EYLESİN İNŞALLAH....A.E.O.
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Ravza_NurPeygamber (s.a.v.) Efendimiz:

Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey söylediğinde emrini yerine getirir. Nâmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz. (45) buyurur.

Başka bir hadîsi şerîflerinde:

Dünyânızdan bana üç şey sevdirildi; kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz.(46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gösterilmesi gerektiğine dikkati çekmişlerdir.

Dünyânın hepsi metâ, eşyâdır. Ve Dünyânın en hayırlı varlığı ise, sâlihâ kadındır. (47) hadîsi şerîfi de, İslâmın kadına verdiği büyük kıymetin bir başka ifâdesidir.

Sâliha kadınların huzur ve sükûn kaynağı olduklarına işâretle Rasûli Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"Cenâbı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi çalışarak muhâfaza etsin ve Allâhdan korksun. (48) buyurmuşlardır.

Bu anlamda diğer bir hadîsi şerîfte de şöyle buyurulur:

Dört şey kime verilmişse, ona dünya ve âhiretin hayrı verilmiş olur; Şükreden kalb, Allâhı anan lisân, belâya sabreden beden, nâmûsunda ve kocasının malında hıyânet etmeyen kadın. (49)Osman Ersan

Kaynak: Altınoluk Dergisi

Allah CC. razı olsun kardeşim...
İnşallah tüm kadınlar bu özelliklere sahip olur...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.