Ta ha suresinin faziletler hakkında

3.531 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
Şule_i cevval

Şule_i cevval

Kıdemli Üye · 155 mesaj

Ben Ta ha suresi okumaktan çok zevk alıyorum, elimden geldiğince de sık okuyorum. Bu surenin hikmetleri hakkında açıklamalar yapacak olursanız çok sevineceğim. Allahın selamı üzerinize olsun.
kurt26

kurt26

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 731 mesaj

* BAKARA, ALI IMRAN, TAHA Süreleri kendileriyle yalvarilip dua edildiginde, Cenab-i Hakk'in kabul buyuracagi "ism-i Azam`dirlar(Darimi)

* TAHA ve YASIN Sürelerini Allahü Teala HzAdem AS'i yaratmadan bin yil evvel okumuştur Melekler işitince BUNLARIN INDIRILECEGI ÜMMETE, BUNLARI OKUYACAK DILLERE, BUNLARI EZBERLEYECEK GÖNÜLLERE NE MUTLU demişlerdir (Darimi)
kurt26

kurt26

Mekke döneminde inmiştir. 135 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan harflerden almıştır. Sûrede, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret edilmekte, Hz.Peygamber teselli edilerek peygamberlik görevini mutlaka en güzel şekilde başaracağı müjdelenip kendisine karşı çıkanların uğrayacağı sonuçlar izah edilmektedir.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

kurt26Mekke döneminde inmiştir. 135 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan harflerden almıştır. Sûrede, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret edilmekte, Hz.Peygamber teselli edilerek peygamberlik görevini mutlaka en güzel şekilde başaracağı müjdelenip kendisine karşı çıkanların uğrayacağı sonuçlar izah edilmektedir.

Allah celle celaluhu razı olsun kardeş..:)
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

her sure ayrı bir güzellikte.

herkeze sevgi bakımından bir sure ağır basabilir.

bana da

elemneşrakleke ve fetih ağır basıyor yani

cok sevdiğim surelerden.

diger sureleride seviyorum.
Şule_i cevval

Şule_i cevval

Kıdemli Üye · 155 mesaj

Allah razı olsun (eskişehir'li kardeşim). Hakkını helal et.
kurt26

kurt26

helal olsun.
maksat tüm müslümanlar faydalansın.
bilgi paylaştıkça büyür.
paylaştıkça güzelleşir.
kurt26

kurt26

amin sizdende ALLAH razı olsun
aklıma yeni geldi.::)