((vicdan azabı çekenler,bir bakalım inşAllah))
6.951 görüntülenme · 48 yanıt
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
“Ey kendi nefislerine karşı haddi aşan, günahlarla kendi nefsine kötülük eden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Muhakkak Allah günahları affeder. O Gafur ve Rahimdir.” (4)
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı Allah razı olsun. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile...
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı Allah razı olsun. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile...
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Evet kul hakkı çok kötü. Ben kul hakkından o kadar korkuyorum ki kimin kalbini kırdıysam hemen telafi etmeye çalışıyorum. Helallik istiyorum kesinlikle. Hakkını helal edip etmemek onların elinde. Paylaşımınız için teşekkürler. Allah'a emanet olun.
ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
Bu konuda sizlere danışmak istiyorum.Ben düğün zamanında eşimin ailesine yaşattığı olumsuzluklardan dolayı,ailemle kavgaları oldu,üstüne düşeni yapmadılar bu da yetmiyor gibi üste çıkmak gibi bir yeteneğe bile sahıpler.Hani derler ya ne utanma ne sıkılma var diye.neyse..
Ben bu yüzden haklı olmama rağmen bence bu kişilerle ilgili kötü konuşmaya gayret ettiysem de olmadı.Sevmiyorum bu insanları haklı nedenlerim de var.Ama neticede vicdanen rahatsız oluyorum,günaha girmek istemiyorum ama her daim sürekli haytımda olan bu insanlarla yüz yüze bakmak durumundayım.
Ben ne yapmalıyım bu durumda.?Direk onlarla bunu konuşmak istemiyorum
Ben bu yüzden haklı olmama rağmen bence bu kişilerle ilgili kötü konuşmaya gayret ettiysem de olmadı.Sevmiyorum bu insanları haklı nedenlerim de var.Ama neticede vicdanen rahatsız oluyorum,günaha girmek istemiyorum ama her daim sürekli haytımda olan bu insanlarla yüz yüze bakmak durumundayım.
Ben ne yapmalıyım bu durumda.?Direk onlarla bunu konuşmak istemiyorum
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/7156-vicdan-azabi-cekenler-bir-bakalim-insallah · 29.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- vicdan azabı çekenler,bir bakalım inşAllah Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- ’Bir katil’in vicdan azabı Dini Hikayeler 9 cevap
- vicdan... Dini Hikayeler 2 cevap
- Ey vicdan! Sadece elma dersem değil; her zaman çık!!!!! Edebiyat 1 cevap
- vicdan azabımıdır? Bilmece-Bulmaca ve Oyun 3 cevap
- Vicdan Şiirler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.