İçinden geçeni paylaş...
1.544.543 görüntülenme · 25.047 yanıt
özleyeceğim insanlar var,hakkınızı helal edin!
düşünüyorum.ilgilenmediğiniz kişilerin konularına girmez,müdahil olmaz isek bi sorun kalmayacak her koyun kendi bacağından asılır
nihayetinde.elbetteki herkes aynı bakış açısında olmayacak ama bunu söylerken üsluba dikkat edilmeli yada hiç karışılmamalı.kimsenin
birbirine saldırmadığı bir ortam olsun istiyoruz.çoğumuz burayı aile olarak görüyoruz ve dinimizle alakalı
birşeyler öğreniyoruz,birbirimize
yardım ediyoruz ama artık yaprak dökümü başladı.üzülüyorum bu duruma.yapmayın etmeyin lütfen... yönetim
artık bi el atmalı bu
durumlara... tarafsız olarak... saygılarımla... B)B)B)
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
hicranfarukyavuz, post: 1533653, member: 121659ruhum daralmaya başladı artık siteye girince.kimse birbirini sevecek diye bi kaide yok ama saygılı olunmalı diye
düşünüyorum.ilgilenmediğiniz kişilerin konularına girmez,müdahil olmaz isek bi sorun kalmayacak her koyun kendi bacağından asılır
nihayetinde.elbetteki herkes aynı bakış açısında olmayacak ama bunu söylerken üsluba dikkat edilmeli yada hiç karışılmamalı.kimsenin
birbirine saldırmadığı bir ortam olsun istiyoruz.çoğumuz burayı aile olarak görüyoruz ve dinimizle alakalı
birşeyler öğreniyoruz,birbirimize
yardım ediyoruz ama artık yaprak dökümü başladı.üzülüyorum bu duruma.yapmayın etmeyin lütfen... yönetim
artık bi el atmalı bu
durumlara... tarafsız olarak... saygılarımla... B)B)B)
Değerli kardeşim
Hiçbir üyeye taraflı davranma gibi bir durum sözkonusu değil
Her nekadar herkes hür iradesi ile birşeyler belirtebilirsede bazı durumlarda düzeltilmek zorunda çünkü
Konularımızın tamamına yakını din hususundadır bu nedenle yanlış bilgileri düzeltmek hepimizin görevi.
Burda bir din kardeşimize dini hususunda yanlış yönlendirirsek bunun vebali bizlerede olur.
Bu düzeltmeleri saygı sevgi ve hoşgörü içerisinde yapmalıyız bunda hem fikiriz.
Ama bir düzeltme yapıldığında kişi enaniyet yapıp olmaması gereken tavırlarıda takınmamalı.
Müslüman müslümanın hatasını söyleyen ve düzeltmeye çalışandır.Onun hatasına hoşgörü adına göz yuman değildir.
Burada uslup faklılığı olabiilir.Hakaret boyutu olamamak kaydı ile birbirimize yazılanlara hüsnü zan ile bakmalıyız.Eğer yazılanlara sui zan ile bakarsak hepimiz kaybederiz.
Allah celle cealuhu .Ey iman edenler zannın çoğundan sakının çünkü zannın bazısı günahtır... diye buyuruyor.
O nedenle insanlar hakkında husnu zannı ön planda tutmalıyız.
Güzel bir söz vardır Sui zan edip isabet edeceğime hüsnü zan edip yanılmak daha evladır diye.
O nedenle yazılanlara Kur'ana sünnete ters düşmediği hakaret olmadığı sürece yazılanlara bu şekilde bakmalıyız.
Çünkü inanıyorumki burdaki bütün kardeşlerimiz iyi niyetli ve birbirine yardımcı olmak istemektedirler.
Mevlam cümlemizden razı olsun ve razı olduğu amelleri işlemeyi nasip eylesin
112- (Bunlar), O tevbekâr olanlar, o ibadet edenler, o hamd edenler, o oruçlular, o rükua varanlar, o secdeye kapananlar, iyiliği emredip, kötülükten vazgeçirenler, Allah'ın hududunu koruyanlar (emirleriyle yasaklarının ölçülerine riayet edenler)dır. Müjde ver o müminlere, müjde!
TEVBE SURESİ
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.047
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj
VaVeylaaff nasıl bir hastalıktır bu kendime gelemedim :s
B U KALABALIĞIN KARIŞIKLIĞIN ARASINDA...
Sizin affff demenizi SEVİYORUM...
VaVeyla, post: 1533802, member: 105948aa zindanda mahkumunda doğum günüymüş benim gibii :))
Doğum günün sağlıklı ve bol bereketli olsun:)
berat05, post: 1533803, member: 105948B U KALABALIĞIN KARIŞIKLIĞIN ARASINDA...
eyvallahh canablamm :)
Zindanda_MahkumDoğum günün sağlıklı ve bol bereketli olsun:)
amiinn seninde kardeşim :)
Hemşerim doğum günün hayırlı olsun, yeni yaşında Rabb'im hayırlı ameller nasip eylesin.. Amin.. :)
Zindanda_Mahkum kardeşim, sizin de doğum gününüzü kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim :)
berat05, post: 1533803, member: 105948B U KALABALIĞIN KARIŞIKLIĞIN ARASINDA...
Değerli Büyüğüm..
Ben de sizin bu denli ince düşünceli oluşunuzu, güzel gören gönlünüzü Allah rızası için seviyorum..
Rabb'im gönlünüzün güzelliğinin mislisiyle 2 dünyada güzellikler nasip eylesin.. Amin..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 09.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.