İçinden geçeni paylaş...

1.542.825 görüntülenme · 25.047 yanıt

Paylaş:
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Dogru olsam ok gibi yabana atarlar beni
Egri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Hic keder elem etme bos yere matem etme
Düsmanlarini tani uzak dur sitem etme

Ne fakiri ac gördüm ne zengini tok
Hedefine varir elbet dogru ok

Hz. Mevlana
İnsan beğenmez.
serap8191

serap8191

Mübarek Üye · 6.183 mesaj

ALLAHIM sen kalpleri gören bilensin senden gelen herşeye hoşgeldin
serap8191

serap8191

kurt26ALLAH razı olsun

ALLAH sizdende razı olsun kurt kardeşim ne demek .bir sıkıntınız olursa biz burada bir aile olarak hep destek olmaya çalışırız.sonuçta dediğim gibi hak yolunda ilerlerken hep engellemeye çalışan kişiler yada olaylar mutlaka olacak.siz ve ALLAHIN izniyle bizler burada hep hak yolunda ilerleyeceğiz .ALLAHA emanet olun
serap8191

serap8191

gülençiçekSELAMUN ALEYKUM..
ÜZERİMDE Bİ AĞIRLIK HİSSEDİYORUM,HİÇBİŞEY YAPMAK GELMİYO İÇİMDEN.
sadece paylaşmak istedim..

aleyküm selam kardeşim.RABBİM üzerinizdeki sıkıntıları ve ağırlığı inşallah bir an önce kaldırsın .ALLAHA emanet olun
serap8191

serap8191

narinimAynen bende öyleyim bugün. Sıkıntı var üstümde atamadım bir türlü..allah hayır etsin inşallah.

selamün aleyküm .narinim RABBİM inşallah senin sıkıntılarınıda dindirir.yolundan çevirmek isteyenleri engeller.ALLAHA emanet olasın
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

şehadetgülüBen bir garip "Seyyah"ım Kefen Bezi "Mintan"ım Sonsuzluğa "Yolcu"yum Ben "Gidiyor"um...

Rabbim razı olsun kardeşim.. Rabbim hatırımızdan çıkarmasın bir garip seyyah olduğumuzu şu fani dünyada...
suda

suda

Kıdemli Üye · 336 mesaj

benim şu anda aklıma babam geldi ALLAHIN HOŞNUTLUĞU BABANIN HOŞNUTLUĞUNDA ÖFKESİDE BABANIN ÖFKESİNDEDİR hadis-işerif
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mahlukattan korktuğun zaman ondan alabildiğine kaçarsın. Ancak Allahu Teâlâ'dan korktuğun zaman O'na yakınlaşır ve dost olursun.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Mahlukattan korktuğun zaman ondan alabildiğine kaçarsın. Ancak Allahu Teâlâ'dan korktuğun zaman O'na yakınlaşır ve dost olursun.
ALLAH RAZI OLSUN.ALLAHA EMANET OL.
NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

nur suresinin tefsiri...
serap8191

serap8191

ALLAHIM sen bizlerim kul hakkına girmemizi engelle .kimseyi bilerek yada bilmeyerek üzmemize izin verme lütfen .
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Amin amin amin................
Canım kardeşim.
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

"Aşk ; her ne şekilde açıklasam da, anlatsam da onu tarifte insan dilsiz kalır.
Kalem, gerçi her şeyi yazar ama , aşka gelince başı döner.
Akıl, aşkı anlatmada çamura batmış eşek gibidir. Aşkı ve aşıklığı yine aşk izah eder.
Güneşe delil, yine güneştir. Sana delil lazımsa, güneşten yüzünü çevirme."
(Mesnevi, I/ 117-121)
Beyitleriyle aşkın tarife sığmadığı söylenilirken , aklın acizliği bir kere daha dile getirilir.
İnsan beğenmez.
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

MUHARREM AYI...

Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, "Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir" buyurdu.(5)
Yine Tirmizi’de de geçen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
"Âşura Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum."(6)
"Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”(7) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade etmektedir.
Bu hadisin açılamasında İmam-ı Gazali, "Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamı da daha fazla ümit edilir" demektedir.
Gerek Yahudilere benzememek, gerekse orucu tam Âşura Gününe denk getirmemek için, Muharrem'in dokuzuncu, onuncu ve on birinci günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir.
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

Ya Allah'a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya Herkese Baş Eğer Hiçbir Şeye Değmezsin !
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

İyilik yap hatırlanmaz.

Yanlış yap unutulmaz.

Sen kimsenin 'yapamaz' dediğini yap, çünkü söylemeselerde akıllarından çıkmaz...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

serap8191ALLAHIM sen bizlerim kul hakkına girmemizi engelle .kimseyi bilerek yada bilmeyerek üzmemize izin verme lütfen .

Aminn...........
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Anladım işi;
San'at Allah'ı aramakmış.

Marifet bu, gerisi çelik çomakmış.
NFK.
serap8191

serap8191

ALLAHIm ben bu aileyi kardeşlerimi çok seviyorum.sen merhametini ve yardımını esirgeme bizlerden.
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

ibra"Aşk ; her ne şekilde açıklasam da, anlatsam da onu tarifte insan dilsiz kalır.
Kalem, gerçi her şeyi yazar ama , aşka gelince başı döner.
Akıl, aşkı anlatmada çamura batmış eşek gibidir. Aşkı ve aşıklığı yine aşk izah eder.
Güneşe delil, yine güneştir. Sana delil lazımsa, güneşten yüzünü çevirme." (Mesnevi, I/ 117-121)
Beyitleriyle aşkın tarife sığmadığı söylenilirken , aklın acizliği bir kere daha dile getirilir.

eyvallah ibraa :)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.