Ey Rabbimiz Üzerimize sabır yağdır ve müslüman olarak bizim canımızı al.!
İçinden geçeni paylaş...
1.543.506 görüntülenme · 25.047 yanıt
Rahman ve Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla
Tasavvuf büyüklerinden Şeyh Abdülkadir Geylânî hazretleri (k.s) sallanarak yürüyen bir sarhoş gördü. O anda kalbine kendisinin daha iyi bir insan olduğu hissi doğdu. Bu durumun farkına varan sarhoş, Abdülkadir Geylânî hazretlerine şöyle seslendi:
- "Ey Abdülkadir! Yüce Rabbim beni senin gibi, seni de benim gibi yapmaya kadirdir."
Sarhoşun bu sözü üzerine Abdülkadir Geylânî (k.s) hemen başını önüne eğdi ve Allah Tealâ'dan bağışlanma diledi. Bu menkıbeyi anlatan İmam Şa'rânî (k.s) bizlere şu uyarıda bulunur:
- "Ey kardeşim! İslâm'ın uygun görmediği şeyleri kabul etme. Ama bu kabul etmemen şahıslara karşı değil, işlenen günahlara karşı olsun."
(Kaynak: El-Envârü'l-Kudsiyye)
- "Ey Abdülkadir! Yüce Rabbim beni senin gibi, seni de benim gibi yapmaya kadirdir."
Sarhoşun bu sözü üzerine Abdülkadir Geylânî (k.s) hemen başını önüne eğdi ve Allah Tealâ'dan bağışlanma diledi. Bu menkıbeyi anlatan İmam Şa'rânî (k.s) bizlere şu uyarıda bulunur:
- "Ey kardeşim! İslâm'ın uygun görmediği şeyleri kabul etme. Ama bu kabul etmemen şahıslara karşı değil, işlenen günahlara karşı olsun."
(Kaynak: El-Envârü'l-Kudsiyye)
deniz yıldızı, post: 1427935, member: 103504:) gördüm canım hay Allah razı olsun ya kafamda takılı kalmıştı :)
Amiin canım..
Müsait olsaydım iki cüzü de alırdım.
Baya zamanı varmış..
kardelele, post: 1427948, member: 110489Yaşamak Su Misali Akıp Giderken, Bize KaLan Bi Vefa, Bi SeLam, Bi de Habersiz YapıLan GüzeL Duadır...
ve Aleyküm selam-Esselamu aleyküm..
baki selam ve dualarımla
Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuhu dua kardeşim..
Zamanın su misali akıp gittiği hayatımızda, zaman israfından muhafaza eylesin Rabbim bizleri..
deniz yıldızı, post: 1427957, member: 93714düşünmen yeter can, yalnız hangi cüzü aldığını da yazarsan çok sevinicem :S ;)
deniz yıldızı, post: 1427958, member: 112765bu başağrısı geçmiyo :S
Geçmiş olsun canm. İnşaAllah geçer..
Farketmez.. 7.cüz olsun..
Nadas06, post: 1427972, member: 93376Geçmiş olsun cankardeşim ...
Rabbim şifa versin ..
İyi bilirim başağrısını ...
amiin cankardeşim sağolasın kötü oluyo cidden :/
sen iyi misin bi durgunluk var gibi sanki :)
deniz yıldızı, post: 1427973, member: 96359amiin cankardeşim sağolasın kötü oluyo cidden :/
sen iyi misin bi durgunluk var gibi sanki :)
Çok şükür iyiyim cankardeşim :)
Sayfamıza gönderilmiş yeni mesajları okuyordum ondan olabilir durgunluk :)
Nadas06, post: 1427978, member: 82164Çok şükür iyiyim cankardeşim :)
Sayfamıza gönderilmiş yeni mesajları okuyordum ondan olabilir durgunluk :)
mesajlarından dolayı öyle düşündüm bi an canın sıkkın gibi geldi demek bana öyle gelmiş :)
deniz yıldızı, post: 1427979, member: 96359mesajlarından dolayı öyle düşündüm bi an canın sıkkın gibi geldi demek bana öyle gelmiş :)
Can sıkkınlığı olmaz bende cankardeşim :)
Canımın sıkılmaması için o kadar çok sebebim var ki , vesvese geldimi okurum bir İnşirah suresi , arkasına salavat efendimize (s.a.v) gider tüm vesveseler ;)
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 30.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.