İçinden geçeni paylaş...
1.543.490 görüntülenme · 25.047 yanıt
YAHUDININ SELAMI
Resuli-Ekrem (.s.a.a)'in esi Ayse, Resul-i Ekrem (s.a.a)'in huzurunda oturmustu ki, Yahudi bir adam içeri girdi. Girdigi anda Selam un aleykum yerine
- Essamu aleykum' yani 'ölüm üzerinize olsun'dedi. Uzun sürmedi, baska biri daha geldi. O da selam yerine
- Ölüm üzerinize olsun' dedi. Bunun tesadüf olmadigi malumdu. Resul-i Ekrem (s.a.a)'i dille incitmek için yapilan bir plandi. Ayse çok öfkelendi, ve
- Ölüm sizin üzerinize olsun...' diye bagirdi.
Resul-i Ekrem (s.a.a) buyurdu:
- Ey Ayse küfür etme, küfür sekillenirse en kötü ve çirkin bir biçimde mücessem olur. Yumusaklik ve sabirli olmak, her neyin üzerine konursa, onu güzellestirir, süsler ve her seyin üzerinden kaldirilirsa güzelligini azaltir. Niçin sinirlenip öfkelendin?
Ayse:
- Görmüyor musun ya Resulullah'in, bunlar küstahlik ederek, utanmadan selam yerine ne diyorlar?
- Evet, görüyorum onun için bende, 'Aleykum' yani 'sizin üzerinize olsun' diye cevap verdim, bu kadari kafiydi.'
Resuli-Ekrem (.s.a.a)'in esi Ayse, Resul-i Ekrem (s.a.a)'in huzurunda oturmustu ki, Yahudi bir adam içeri girdi. Girdigi anda Selam un aleykum yerine
- Essamu aleykum' yani 'ölüm üzerinize olsun'dedi. Uzun sürmedi, baska biri daha geldi. O da selam yerine
- Ölüm üzerinize olsun' dedi. Bunun tesadüf olmadigi malumdu. Resul-i Ekrem (s.a.a)'i dille incitmek için yapilan bir plandi. Ayse çok öfkelendi, ve
- Ölüm sizin üzerinize olsun...' diye bagirdi.
Resul-i Ekrem (s.a.a) buyurdu:
- Ey Ayse küfür etme, küfür sekillenirse en kötü ve çirkin bir biçimde mücessem olur. Yumusaklik ve sabirli olmak, her neyin üzerine konursa, onu güzellestirir, süsler ve her seyin üzerinden kaldirilirsa güzelligini azaltir. Niçin sinirlenip öfkelendin?
Ayse:
- Görmüyor musun ya Resulullah'in, bunlar küstahlik ederek, utanmadan selam yerine ne diyorlar?
- Evet, görüyorum onun için bende, 'Aleykum' yani 'sizin üzerinize olsun' diye cevap verdim, bu kadari kafiydi.'
Koca bir aff çekip, beklemek... :/
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
NFK
deniz yıldızı, post: 1426144, member: 95935sen geldin sıra nadasdaa :)
içime doğdu gelmeyecek bence bir müddet kesin .. =))
.....
NFK
NFK
deniz yıldızı, post: 1426153, member: 95935bir müddet geçti o yüzden gelir :))
şu faceni kapatma dövecem haa :D
Gaipten sesler mi geliyor kuzu hayırdır :D
Eyy nadas abi geldiysen foruma gir ve titret falan :D neyse ben iyi değilim sustum :D
Ya kardeşim var kuzu sen onu bilmiyon herkes biliyor bi sen bilmiyon ahh ahh :D
.....
NFK
NFK
Zaman öylede geçecek,
Hayat böylede bitecek...
E bitsin, umudum cennette....
Hayat böylede bitecek...
E bitsin, umudum cennette....
.....
NFK
NFK
Gözlerim felaket ağrıyor... :/
Benden başka konuya giren yok...
vs vs...
Benden başka konuya giren yok...
vs vs...
.....
NFK
NFK
Çeşm-i Bülbül, post: 1426156, member: 94128Gaipten sesler mi geliyor kuzu hayırdır :D
Eyy nadas abi geldiysen foruma gir ve titret falan :D neyse ben iyi değilim sustum :D
Ya kardeşim var kuzu sen onu bilmiyon herkes biliyor bi sen bilmiyon ahh ahh :D
bilmem içimden öyle demek geldi :D
sendekide ne kardeşmiş yahu face yasak o yasak bu yasak :D
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 30.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.