İçinden geçeni paylaş...
1.543.202 görüntülenme · 25.047 yanıt
salavatqetir, post: 1387373, member: 103504Hoşbulduk çeşm-i bülbül şehadet gülü abla sen misin
Benimmm:)
Belli ediyorum di mi kendimi hemen:)
Hesap sorayım mı:)
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Camkenarı
Yeni Üye · 0 mesaj
Beni sabırsızlıkla sınama , sabrımı daim eyle Ya RABBİM.
RABBİM şu mübarek günde yapılan duaları kabul eylesin inşaALLAH..
Camkenarı
Yeni Üye · 0 mesaj
Sevgi , insan da bulunan en önemli cevher, ortaya çıkmak için karşılık beklemeyen en güzel duygudur.İnsan
Güzel ve iyi olana teveccüh eder lakin güzel olan ile karşılaşmasa da sevmeye devam edebilir.
İyi olmayan da bile iyi yanları görmeye çalışıp, müspet nazarıyla baktığı için muhabbet besleyebilir. Muhabbet öyle güzel bir haslettir ki; insana darlıkta genişlik, zahmet gibi görünen deRahmet vesilesi olabilir.
Yeter ki insandaki bu özellik zuhur etsin…
Sevilmek sevmenin tezahürü, neticesidir.
Ama şu da var ki; asıl sevgi karşılık beklemeyendir.Eğer karşılık beklenilse sevgi sınırlandırılmış olur ve bu durum muhabbet olarak tasvir edilemez. Kainatta ki yaratılmışların tümünü, her birinde halkının ismini görmekle evvela “O”nun için sevmek lazımdır.
Yaratılmışların en üstünü, Ahsen-i takvim olan insanı, evvela Allah için sevmek muhabbete ulaştıran en önemli adımdır.
Efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırınız!” (Müslim, İman,93)
Sevmek, muhabbet etmek “önce Allah için olacaksa” mutlak sevilmeyi beraberinde getirir.Çünkü muhabbetten maksatta Allah (c.c)’ın rızası aranmaktadır…Allah (c.c) in razı olduğu sevdiği kulunu sevdirmede de iradesi sonsuzdur…
Allah için sevmenin ehemmiyetine binaen bir kutsi hadis de şöyle buyrulmuştur; Kıyamet günü Yüce Allah şöyle buyurur: “Benim için birbirini sevenler neredeler? gelsinler, Arşımın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireyim!”[ Müslim, Birr, 37]
Sevmek duadır; Allah için ise…Dua rızaya ulaştırır Allah kabul ederse… Allah (c.c) mevcudatı O nun için sevenlerden, fani güzellerde baki güzelliğin ayinesini görebilenlerden kılsın İnşaAllah…
salavatqetir, post: 1387390, member: 59734Ne hesabıy mış o anlamadım :) zaten bi süre daha foruma giremi cem en çok seni özledim forumda Allah a emanet ol :)
Ne hesabı:)
2 aydır firarlardasın ya o hesapp:)
EyvALLAH:) da niye giremicen:)
NFK
"Kul (bazen), Allah'ın rızasına uygun olan bir kelamı, ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah onun sebebiyle cennetteki derecesini yükseltir. Yine kul (bazan) Allah'ın hoşnutsuzluğuna sebep olan bir kelimeyi ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah, o sebeple onu cehennemde yetmiş yıllık aşağıya atar."
Buhâri, Rikak 23; Müslim, Zühd 49, (2988); Muvatta, 4, (2, 985); Tirmizi, Zühd 10, (2315I)
Camkenarı
Yeni Üye · 0 mesaj
2 adet forum yönetici arkadaşlardan rica edilerek kitlenmiştir..
Berat05 kardeşten ALLAH razı olsun..
2 sene forumda birlikte olduğu tüm arkadaşlara çok selamı var..
kendisi şu an hastanede yatmaktadır bilginize..
Camkenarı, post: 1387440, member: 96359Kemahlı_24 abimizin iştediği üzerine kendisine ait olan
Aleyküm selam
Anlıyamadım nasıl ya kemahlı abi hastanedemi?
Camkenarı, post: 1387440, member: 96359Kemahlı_24 abimizin iştediği üzerine kendisine ait olan
:(
ALLAH şifa versin kemahlı abime...
Neyi var desem yanlış birşey sormuş olmam umarım..
NFK
Allah acil şifalar versin.geçmiş olsun ama ne oldu ki ya.kötü birşeyi yoktur inşaAllah.
bizden de ona selam söylerseniz çok seviniriz
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
Muhtemelen forumumuza salgıladığı virüs yan etki yaparak kendini zehirledi.
Acil şifalar olsun
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Geçmiş olsun kardeşim Allah hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.Selam Aleyküm Allah razı olsun sizlerdende inşallah.Allah hepimizin yar ve yardmcısı olsun selam ve dua ile selametle kalınız.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.