RE: "SORULARLA DİNİMİZİ ÖĞRENELİMMİ?"
Avukat yazdı:
BEN YANLIŞ MI ANLADIM,SÜNNET KILARKEN BORCUMUZ OLAN KAZAYA DA NİYET YANİ İKİ NİYET Mİ OLACAK?EĞER ÖYLE DİYORSANIZ BEN FARKLI DUYDUM.BİR NİYETLE BİR NAMAZ KILINIR DİYE VE BÖYLE UYGULUYORUM.ÇÜNKÜ ÖĞLE NAMAZI DİYELİM DEDİLER 4 Ü İLK SÜNNET 4 Ü FARZ VE 2 Sİ SON SÜNNET DEĞİL Mİ?O ZAMAN SÜNNETLERİ EDA ETMİŞ OLAMAMKİ,AMELLER NİYETLERE GÖRE İSE,TEK NİYET OLMALI VE SÜNNETLERİ ORTADAN KALDIRMAMALI DEMİŞLERDİ.VE BENİM DE KALBİM BÖYLE RAHATLADI.BENİM SORUM ŞÖYLE HEM BORÇLARIM VARKEN AMA YAVAŞ YAVAŞ HERGÜN KAZA DA EDERKEN TEHECCÜD E DE KALKSAK OLUR MU?Bİ DİYANET YETKİLİSİ BU ŞEKİLDE OLUR DEMİŞTİ.
Abla bu konuda sitede birkaç tane forum açılmıştı ama takip ettiğim kadaryla bir sonuca bağlanmadı.Herkeste farklı farklı kaynaklar vardı kimi kaynak sünneti bırakıp kaza kılınabileceğini,kimi ikisine birden niyet edilebileceğini,kimide sünnetin ve kaza namazını farklı olduğunu ayrı ayrı kılınması gerektiğini söylüyordu.Ben sünnetleriyle beraber vakit namazımı tamamen kılıp arkasındanda o vektin kazasını kılmayı tercih ediyorum.Böylece hem sünneti teketmemiş oluyorum hemde hergün bir günlük kaza namazımı kılmış oluyorum.
Ben kaza namazı olanlar nafile namaz kılamaz diye biliyorum.O yüzden sormuştum nafile diye niyet edebiliyormuyuz yoksa kaza olarak mı niyet etmeliyiz diye.
Bende senin anladığın gibi anladım ablacım ikisine birden niyet edebileceğimiz yazıyor eğer bende yanlış anlamadıysam.Ama o nasıl olacak onu anlamadım.