Arkadaşlar bu hadisi şerif gerçekmidir?
gerçekse kibrlilik yokmu
bunu bana açıklarmısınız?
ateistlerin bulunduğu bir sitedede dinimizi savunuyorum ama zorda kaldım yardım edin.
1.802 görüntülenme · 9 yanıt
Mübarek Üye · 1.770 mesaj
Azizİslam, post: 1279593, member: 105518Arabı sevmek üç nedenle zorunludur. Çünkü ben arabım. Çünkü kuran arapça indirildi. Çünkü cennet sakinleri arapça konuşur. Arapları seven beni seviyor demektir. Kimki araptan hoşlnmaz araptan nefret eder, o mutlaka benden nefret ediyor sayılır, Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir. İnsanların en yüce ve mükemmel olanı araplardır. Arapların ne yücesi kureyşliler, kureyşlilerin en yücesibeni haşim kabilesidir. arapları küçük gören müşrik sayılmalıdır. Arabın varlığı demek islamiyetin var olması yaşaması demektir
Arkadaşlar bu hadisi şerif gerçekmidir?
gerçekse kibrlilik yokmu
bunu bana açıklarmısınız?
ateistlerin bulunduğu bir sitedede dinimizi savunuyorum ama zorda kaldım yardım edin.
_SeNaToR_, post: 1279624, member: 99740Uydurmadır kardeş geç oldu senedini bile bulamazsın...Bu arada ateistlerle takılma istersen ken kendi ibadetlerine bak ateistlere ayırdığın her saniye kayıptır.
jackofan, post: 1280058, member: 96566Nisa
(88) Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah'ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.
Nisa
(143) Onlar küfür ile iman arasında bocalayıp dururlar. Ne bunlara (mü'minlere) ne de şunlara (kafirlere) bağlanırlar. Allah kimi saptırırsa ona asla bir çıkar yol bulamazsın.
Araf
(178) Allah kimi doğru yola iletirse, odur doğru yolu bulan. Kimleri de saptırırsa, işte onlar, ziyana uğrayanların ta kendileridir.
Araf
(186) Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.
Rad
(33) Herkesin kazandığını görüp gözeten Allah inkâr edilir mi? Halbuki onlar, Allah'a ortaklar koştular. De ki: "Onların isimlerini açıklayın. Yoksa siz (bununla) O'na yeryüzünde bilmediği bir şeyi mi haber vermiş olacaksınız, yoksa boş söz mü etmiş olacaksınız?" Hayır inkâr edenlere hileleri güzel gösterildi ve onlar doğru yoldan saptırıldılar. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek yoktur.
İsra
(97) Allah kimi doğru yola iletirse işte o, doğru yolu bulmuştur. Kimi de saptırırsa böyleleri için O'nun dışında dostlar bulamazsın. Onları kıyamet günü körler, dilsizler ve sağırlar olarak yüzüstü haşredeceğiz. Varacakları yer cehennemdir. Cehennemin ateşi dindikçe, onlara çılgın ateşi artırırız.
Zümer
(36) Allah kuluna yetmez mi? Seni O'ndan (Allah'tan) başkalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah kimi saptırırsa artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Zümer
(23) Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur'an Allah'ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.
Mümin
(33) "Ey kavmim! Gerçekten sizin için, o bağrışıp çağrışma gününden, arkanıza dönüp kaçmaya çalışacağınız ve sizi Allah'(ın azabından) kurtaracak kimsenin olmayacağı o Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek de yoktur."
Şura
(44) Allah kimi saptırırsa, artık bundan sonra onun hiçbir dostu yoktur. Azabı gördüklerinde zâlimlerin, "Dünyaya dönmek için bir yol var mı?" dediklerini görürsün.
Şura
(46) Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek dostları da yoktur. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir çıkar yol yoktur.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/69449-cok-onemli-bir-sorum-var · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.