Yardımcı olurmusunuz
1.016 görüntülenme · 4 yanıt
Selamun aleyküm kardeşlerim ben bu sitede yeniyim dualarınıza bende katılmak istiyorum fakat ben kuranı kerim henüz bilmiyorum daha öncede sormuştum ama cevap veren olmadı ben türkçe mealinden okusam olurmu yasini sureleri.yardımcı olursanız çok sevinirim
Aleykümselam ve hoş geldin.
Türkçe mealini okursan da olur elbet. Zaten Kuran-ı Kerim'i okumaktaki amaç, ordaki ayetleri sadece okumak değil. Amaç anlamak, öğüt almak ve hayatımıza geçirmektir.
Türkçe meali için tavsiye edebileceğim site : http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&kid=32
Rahman sizinle olsun.
Türkçe mealini okursan da olur elbet. Zaten Kuran-ı Kerim'i okumaktaki amaç, ordaki ayetleri sadece okumak değil. Amaç anlamak, öğüt almak ve hayatımıza geçirmektir.
Türkçe meali için tavsiye edebileceğim site : http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&kid=32
Rahman sizinle olsun.
fundaöztaşSelamun aleyküm kardeşlerim ben bu sitede yeniyim dualarınıza bende katılmak istiyorum fakat ben kuranı kerim henüz bilmiyorum daha öncede sormuştum ama cevap veren olmadı ben türkçe mealinden okusam olurmu yasini sureleri.yardımcı olursanız çok sevinirim
Selamun Aleyküm,
Muhterem kardeşim internet ortamında her yazılana her mesaja inanmayın... Fetva vermeye ehil olmayan bir çok kişi maalesef buralarda yazıyorlar ama bir çok da yanlışa sebep oluyorlar...
Eğer siz de dua kampanyasına katılmak istiyorsanız bunda Kur'an bilmek gerekmiyor zaten içinizden geldiği gibi dua edebilirsiniz...
Ancak Hatim kampanyasına katılmak için arapça metin bilmeniz bilmiyorsanız öğrenmeniz iyi olur... Mealden okumakla hatim olmaz çünkü hatim ibadet amacıyla yapılır, ibadetler ise mutlaka arapça metinden yapılmalıdır... Kabul edersiniz ki ne kadar mükemmel bir çeviri olursa olsun hiçbir meal Allah iradesini mutlak anlamda yansıtmaz ancak tercüme eden şahsın yorumlarından ibaret kalır... Siz bunu okuduğunuzda Allah kelamını değil meal yazarının kelamını hatmetmiş olursunuz ki bunun da size bir faydası olmaz...
Meal ve tefsirleri ancak Kur'an muhtevasını öğrenmek amacıyla okuyabilirsiniz ki bu da asla tek bir meal ya da tefsir değil bir çok ilim ehlinin eserlerinden faydalanmak suretiyle verimli olabilir...
Unutmayalım ibadet için arapça orijinal metin, öğrenme amaçlı olarak da farklı meal ve tefsirler...
Allah'a emanet olun...
Selamun Aleyküm kardeşim sizi cevşen hatmine eklemiştim onun okunuşunu yazmıştım arapça inşallah görmüşsünüzdür
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/69120-yardimci-olurmusunuz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- bana yardımcı olurmusunuz Dini sohbet 2 cevap
- zekat konusunda yardımcı olurmusunuz? Fıkıh ve Akaîd 4 cevap
- NAMAZ KILMAYI COK ISTIYORUM AMA KILAMIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ... İslami Bilgi ve Kaynaklar 6 cevap
- selam aleykum kardeşlerim bana yardımcı olurmusunuz ne olur :( Görüş- Öneri- İstek 4 cevap
- yardımcı olurmusunuz Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 55 cevap
- iki resim arasındaki fark (ben bulamadım yardımcı olurmusunuz) Resimler 11 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.