🔒 Cumartesi yasağı

7.455 görüntülenme · 25 yanıt

🔒 Konu kilitli
Paylaş:
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

jackofan, post: 1280113, member: 83849Aleykümselam

Bu ayeti benim değil senin düşünmen gerekir. Şöyle ki ; Allah, "Aşağılık maymunlar olun dedik" emrini o gün onlara söylemiştir. Her kim cumartesi günü balık tutarsa aşağılık maymun olsun dememiştir. Eğer böyle olsaydı senin dediğin gibi olurdu. Bu arada şunu da söyleyeyim, ayet üzerinde pek fazla düşünmene gerek yok çünkü çok açık ve kolayca anlaşılabilir bir biçimde anlatılmış sevgili kardeşim.

Yani diyorsunuzki hüküm kıyamete kadar geçerlidir.Fakat hükmün uygulanması sadece o zamanki insanlara mahsustu.Bunun adaletasiz olduğu açıkça ortada değilmidir.?Allah'u teala Adl'dir.
Kendinizle çelişmeyin lütfen, Saygılar...
jackofan

jackofan

Kıdemli Üye · 155 mesaj

Evet ben geçerli olduğuna inanıyorum. Cumartesi günü balık avlamazsak herhalde sağlığımız bozulmaz değil mi? Hem böylece olası bir günahtan engellenmiş oluruz. Kim böyle yaparsa kendi yararına. Ama kim aksini yaparsa, yine kendi yararına olacağı yönünde şüphe duysun.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

O zaman siz inandığınız gibi yaşayın.Allah'u tealanın helal kıldığını haram kılmayın.Sizin dininiz size bizim dinimiz bizedir
jackofan

jackofan

Kıdemli Üye · 155 mesaj

_YUSUF_, post: 1280122, member: 54443O zaman siz inandığınız gibi yaşayın.Allah'u tealanın helal kıldığını haram kılmayın.Sizin dininiz size bizim dinimiz bizedir

Zaten bende öyle yapıyorum. Bana bu durumun helal olduğunu ispatlarsan vazgeçerim. Ki ispat edebileceğini sanmıyorum Benim dinim Rahman'a hamd olsun ki İslam'dır. Bu durumum hem Dünya için hem de Ahiret için geçerlidir, geçerli kalacaktır.
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

selamünaleyküm kardeşlerim.sayenizde pek çok bilgi edindim ,Allah razı olsun
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

daha fazla yanlışlık ve kırgınlıklara yol açmaması için konuyu kapatıyorum
herşeyin doğrusunu önce Rabbim bilir bizden daha bilgili alimler bilir
Paylaş:

İlgili Konular

🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.