Şimdi bak güzel konuşmadın...
Ben kimseye sapık demedim hatta sen bu konu içinde bana şöyle diyorsun ''Sen vehhabilere sapık diyorsun '' baştan sona baktım acaba başka siteden aldığım yazıda böyle birşeymi var diye yine göremedim,vehhabiler hakkında yazı yazan Abdulgani nablusi ve Muhammed Hadimi gibi alimler 1640 ile 1762 yılları arasında yaşamış iki alim,sen O tarihlerde vehhabilerin nasıl olduğunu ne biliyorsun? Yada şimdi kendine hem vehhabi hemde ehli sünnet diyorsun ama Ahmed bin Hambel in içtihadına bizlerin saygısızlık ettiğinimi düşünüyorsun,İslam fıkhında ehli sünnet kur'an ve sünnette olmayan bazı uygulamaları kendi içtihadına güvendiği imama danışır uygun görürse uygular,buna göre ALLAH Rasulu s.a.v zamanında namaz kılmayan için bir kere bile had cezası uygulanmamış ancak ALLAH Rasulu s.a.v den şöyle bir söz hasıl olmuştur ''Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır Kim namazı terk ederse, kâfir olur''.(Nesâî, Salât, 8;)
Bu hadîs-i şerîfte yer alan “kâfir olur” hükmü ile; doğrudan namaz kılmayanın mı kast edildiği, namazı önemsemeyenin mi kastedildiği, namazı inkâr ederek terk edenin mi anlatılmak istendiği konusu âlimler arasında tartışılmıştır.
Hâfız; “Namazı önemsememek küfür sebebi olur” derken;
Nihâye’de, namazı “inkâr” ederek terk edenin kâfir olacağı hükmü yer almıştır
Bu hadisin zâhirine bakan İmam Ahmed bin Hanbel, namaz kılmayanın küfre girdiği görüşündedir
Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tevbe etmesini teklif etmişlerdir Tevbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tevbe edene kadar ta’zir cezâsı gündeme getirilmiştir Ta’zîr cezâsı ise, yukarıda beyan ettiğimiz gibi, hâkimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir cezâ türüdür.
Buna göre bu içtihadlardan dolayı ne İmam Ahmed nede diğer imamlar haksızdır denemez,çünkü asrı saadette bir örneği dahi yoktur,hatta bidat işine bukadar çok ehemmiyet gösteren sizler bile daha önce bir örneği olmayan bu hususda namaz kılmayan öldürülür diyerek bir ilke sebep olup bidat işlemiş olursunuz,çünkü bu bireylerin içtihadı sebebi olan birşeydir,İmam Ahmed'i doğru bulmak demek,diğer İmamların görüşünü reddetmek demek değildir,bu hususda İslam fıkıhcıları asla 3 oy varken bir Oya bakmaz,çoğunluğun sözünü fetva alırlar,bunun adına ise İmameyn,yada cumhur denir,ikiye karşı bir oy veya çoğunluk...
Ben seni demekki yanlış anladım,sen bu saatten sonra beni ALLAH TEALA rızası gözettiği sanarak bile olsa uyarma...
Ben iyi niyetimi hep korudum,ama sen fasık konusunu dallandıra budaklandıra vehhabiliğe kadar getirdin,arada yağlı sözler ile sizden ilim öğreniyoruz gibi laflar,ettin ama sen nefsinin elindesin,işin gücün kalbindeki fesad gereği bir şeyler ortaya atıp durmak oldu,cevaplarıma verecek cevap bulamadın en sonunda beni sapıklığa,yada küfre delalet eden sözler sarf etmiş gibi gördün...
Bir yerde sakince otur gözlerini kapat ve 15 dk düşün benim yaptığım yada söylediğim sözler ile islama faydamı yoksa zararmı veriyorum,çünkü iyi bir iç muhasebeye dönmen lazım...
Bana bir zararı yok vehhabi olmanın yada olmamanın,dünyanın en saygın alimleri vehhabileri ve görüşlerini beğenmemişler,bizde sebeplerini arasıra aktardık,ama asla vehhabiler kafir yada sapık demedik...