Bugün Oruçlu Olan Var mı?

2.075 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

arkadaşlar bugün oruçlu olan varmı ..ben bugün mevlüt kandilini oruçla karşılamak istedim ve oruçluyum allah kabul ederse..ama tek gün oruç tutmak olmazmış yarında tutmam gerekiyomuş bu doğrumu arkadaşlar yarın tutmassam günah olurmu bana
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

selamun aleyküm gülüm ben de oruçluyum RAbbim kabul ederse, evet tek gün oruç olmuyor ama bugün tuttun ya diğerini de pazartesi tutabilirsin bildiğim kadarıyla çünkü Efendimiz (s.a.v) pazartesi ve perşembe günleri oruç tutarlarmış biliyoruz ki.
yani bugün tutuyosun allah c.c. kabul etsin yarın da tutma zorunluluğun olduğunu sanmıyorum yine de diğer kardeşlerimizin fikirlerini almakla fayda vardır inşaallah, selam ve dua ile..:a03:
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

ablam çok saol sende oruçluymuşsun allah kabul etsin peki sende tutacakmısın parzartesi
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

amin ablacım inşaallah, Rabbim izin verirse evet pazartesi de tutucam :a15:
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Allah Celle Celalühu kabul etsin değerli kardeşim...
" Kandil gecelerini ibadetle, gündüzlerini oruçla geçirin " diyor Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem...
Bu nedenle kandil gününde orucu tek tutmakta bir beis yoktur...:a12:

Ayrıca haftalık günah ve sevapların Pazartesi ve Perşembe günleri Allaha sunulduğu ya da yazıldığı gün olduğundan; Peygamberimiz Pazartesi-Perşembe günlerini de oruçlu geçirirmiş.
Yani Pazartesi-Perşembe oruç tutmak da sünnettir...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ceylantur

ceylantur

Mübarek Üye · 2.014 mesaj

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

kandil perşembe günü olduğu için, ben bu hafta pazartesi de tuttum, Peygamber Efendimiz'in (sallallahü ve aleyhi ve vessellem) sünnetini yerine getirmek için, :a12:

Benim bildiğim kadarıyla Cuma günü tek gün olarak oruç tutulması tavsiye edilmiyor, çünkü Cuma tüm müslümanların bayramı.

Rabbim dualarımızı, ibadetlerimizi ve oruçlarımızı kabul etsin inşAllah, kandil gününü ve gecesini hakkıyla geçirenlerden oluruz inşAllah

Allah'a celle celalûhu emanet olunuz, hayırlı günler, selam ve dua ile.
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

ozaman pazartesi tutmamada sakınca yok olsun rabbim böylede kabul eder..arkadaşlar ya birde bu akşam nasıl namza kılayım akıl verin nolur ya
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

gülkoksam, post: 1256423, member: 96566o zaman pazartesi tutmamada sakınca yok olsun rabbim böylede kabul eder..
arkadaşlar ya birde bu akşam nasıl namza kılayım akıl verin nolur ya

Tam açıklar mısınız kardeşim?
.
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

mavci, post: 1256431, member: 93120
Tam açıklar mısınız kardeşim?

:D:D:D:D:D:D
kardeşim yani bu geceye özel namaz lar varmı bana biri tarif etsin de onlardan da kılayım dedim pardon
nisan21

nisan21

Mübarek Üye · 690 mesaj

Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...

Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

nisan21, post: 1256438, member: 82164Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...

Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.

allah kabul etsin tamam ozaman bol bol içimden geldiği gibi dualr ederim
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

gülkoksam, post: 1256436, member: 82164:D:D:D:D:D:D
kardeşim yani bu geceye özel namaz lar varmı bana biri tarif etsin de onlardan da kılayım dedim pardon

nisan21, post: 1256438, member: 82164Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...

Nisan kardeşimiizin yazdığı gibi özel bir namaz yok...
Tercihan kaza namazları kılabilirsiniz kardeşim...
.
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

mavci, post: 1256457, member: 104694
Nisan kardeşimiizin yazdığı gibi özel bir namaz yok...
Tercihan kaza namazları kılabilirsiniz kardeşim...

saol kardeş
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.