Bugün Oruçlu Olan Var mı?
2.075 görüntülenme · 12 yanıt
yani bugün tutuyosun allah c.c. kabul etsin yarın da tutma zorunluluğun olduğunu sanmıyorum yine de diğer kardeşlerimizin fikirlerini almakla fayda vardır inşaallah, selam ve dua ile..:a03:
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Esselamûaleykum...
" Kandil gecelerini ibadetle, gündüzlerini oruçla geçirin " diyor Sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem...
Bu nedenle kandil gününde orucu tek tutmakta bir beis yoktur...:a12:
Ayrıca haftalık günah ve sevapların Pazartesi ve Perşembe günleri Allaha sunulduğu ya da yazıldığı gün olduğundan; Peygamberimiz Pazartesi-Perşembe günlerini de oruçlu geçirirmiş.
Yani Pazartesi-Perşembe oruç tutmak da sünnettir...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü
kandil perşembe günü olduğu için, ben bu hafta pazartesi de tuttum, Peygamber Efendimiz'in (sallallahü ve aleyhi ve vessellem) sünnetini yerine getirmek için, :a12:
Benim bildiğim kadarıyla Cuma günü tek gün olarak oruç tutulması tavsiye edilmiyor, çünkü Cuma tüm müslümanların bayramı.
Rabbim dualarımızı, ibadetlerimizi ve oruçlarımızı kabul etsin inşAllah, kandil gününü ve gecesini hakkıyla geçirenlerden oluruz inşAllah
Allah'a celle celalûhu emanet olunuz, hayırlı günler, selam ve dua ile.
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...
gülkoksam, post: 1256423, member: 96566o zaman pazartesi tutmamada sakınca yok olsun rabbim böylede kabul eder..
arkadaşlar ya birde bu akşam nasıl namza kılayım akıl verin nolur ya
Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.
nisan21, post: 1256438, member: 82164Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...
Benim bildiğim ile değişik bir namaz yok. İstediğin kadar namaz kılabilirsin, yasin, tebareke, amme ve okuyabildiğin başka surelerden okuyabilirsin, tesbih çekebilirsin.
allah kabul etsin tamam ozaman bol bol içimden geldiği gibi dualr ederim
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
Esselamûaleykum...
gülkoksam, post: 1256436, member: 82164:D:D:D:D:D:D
kardeşim yani bu geceye özel namaz lar varmı bana biri tarif etsin de onlardan da kılayım dedim pardon
nisan21, post: 1256438, member: 82164Ben oruçluyum. RABBİM kabul eylesin hepimizin ibadetlerini...
Tercihan kaza namazları kılabilirsiniz kardeşim...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/68007-bugun-oruclu-olan-var-mi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Kimler Bugün Oruçlu.....? Dini sohbet 8 cevap
- pazartesi ve perşembe günleri oruçlu olmak Mübarek Aylar 7 cevap
- bu ayda 6 gün oruç tutan seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 2 cevap
- çarşamba-perşembe oruçlu olmaya çalışalım Aşure Günü 1 cevap
- SALAVAT,ORUÇLU AĞIZLARA YAKIŞIR. Dini sohbet 4 cevap
- Recep ayında oruçlu olmak Hadis-i Şerif 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.