bazlama ve lavaş

3.483 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

selamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu :) sizlerle paylaşmak istedim

malzemeler:

-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz

yapılışı:

ikisininde hamuru aynı

bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin. 1 su bardağı ılık sütü de ekleyin. tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum. üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. kabardıktan sonra tekrar yoğurun. dinlendirin. portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin. (yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda.) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın. ben bu şekilde üç bazlama yaptım.

lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu. lavaş ince açılıyor tabi. tabak büyüklüğünde açtım.

hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin . bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin.

isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz.
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun.
şimalrüzgarı

şimalrüzgarı

Üye · 32 mesaj

lavaş yapımını bilmiyordum bizde bazlama farklı oluyo (balkan yöresi) ama teşekkürler bunuda deneyeceğim Allaha emanet olun selametle kalın:)
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

tam da acıkmışken oldu mu bu işkence yahu..hamur dedin mi hiç dayanamam

ellerinize sağlık;)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

şimalrüzgarı lavaş yapımını bilmiyordum bizde bazlama farklı oluyo (balkan yöresi) ama teşekkürler bunuda deneyeceğim Allaha emanet olun selametle kalın:)

biz de sizden tarif alalım kardeşim. afiyet olsun.

bir_umut, post: 1254743, member: 82164tam da acıkmışken oldu mu bu işkence yahu..hamur dedin mi hiç dayanamam

ellerinize sağlık;)

ben de severim aslında çok basit yapımıda. afiyet olsun canım.
ykp0038

ykp0038

Aktif Üye · 59 mesaj

ooo olmuyorki bu şekilde tarif falan kendin yaparsan bi anlamı olmazki tarif ile birlikte vereceğim adrese yollayın beğenirsem memlekete gittiğimde anneme yaptırırım :):)
şimalrüzgarı

şimalrüzgarı

Üye · 32 mesaj

selamunaleyküm kardeşim ,bizde bazlama krep gibi yada akıtma derler ya onun gibi
3 su bardağı su, 2,5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre çoğalta bilirsin)
bunları karıştırıp boza kıvamına getirip tavayı ilk kızdırp sıvıyağla bir havlu selpakla yağlıyorsun sonra 1,5 kepçe tavayı döndüre döndüre karışımı döküyorsun 1 tarafı kızartıp
öbür tarafı çevirip kızartıyorsun.İstersen börek te yapa bilirsin tepsiye yaya üstüste arasına ekşimik peynir gibi selpakla az yağ sürerek börek gibi kes fırına ver 15.dk.yeter .
ALLAH emanet ol...:)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

ykp0038ooo olmuyorki bu şekilde tarif falan kendin yaparsan bi anlamı olmazki tarif ile birlikte vereceğim adrese yollayın beğenirsem memlekete gittiğimde anneme yaptırırım :):)

:a01: olur yollayalım ama ünlü aşçılar hep erkek tvlerde filan

şimalrüzgarıselamunaleyküm kardeşim ,bizde bazlama krep gibi yada akıtma derler ya onun gibi
3 su bardağı su, 2,5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre çoğalta bilirsin)
bunları karıştırıp boza kıvamına getirip tavayı ilk kızdırp sıvıyağla bir havlu selpakla yağlıyorsun sonra 1,5 kepçe tavayı döndüre döndüre karışımı döküyorsun 1 tarafı kızartıp
öbür tarafı çevirip kızartıyorsun.İstersen börek te yapa bilirsin tepsiye yaya üstüste arasına ekşimik peynir gibi selpakla az yağ sürerek börek gibi kes fırına ver 15.dk.yeter .
ALLAH emanet ol...:)

aleyküm selam evet krebe benziyormuş deneriz inşallah. krebe göre biraz kalın oluyor galiba. :)
~Leyfunnur~

~Leyfunnur~

Mübarek Üye · 1.059 mesaj

esselamu aleykum ablacim, ellerine saglik aldim tarifi hakkini helal et:a14:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

~Leyfunnur~esselamu aleykum ablacim, ellerine saglik aldim tarifi hakkini helal et:a14:

aleyküm selam canım iyi yapmışsın afiyet olsun :) canım birde bu lavaşların içine köfte patates domates soğan al sana ev yapımı dürüm.
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Lavaşlada döner çok güzel oluyo hemen aklıma o geldi :D

Elinize sağlık
İnsan beğenmez.
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

ibra, post: 1294734, member: 103504Lavaşlada döner çok güzel oluyo hemen aklıma o geldi :D

Elinize sağlık

doğru güzel olur ama ben evde döner yapmayı bilmiyorum. markette hazır satılıyor hiç almadım ama sizin tavsiyeniz aklıma yattı :)
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Hanımlar bende size pirinçli börek tarifi vereyim yunanistanlıların baş böreği bu pirinçi haşla içine yoğurt yumurta birazda sıvı yağı koyup harmanla börek tepsisini biraz yağlayıp tepsiye oklava ile açtığın her yufkanın arasına malzemeyi koyup aygazın üstünde yavaş yavaş çevirerek kızarmasını bekle kızardıktan sonra başka bir tepsinin tersine böreği alt üst yapıp tekrar aygazın üstünde yavaş yavaş kızartmaya başla üstünü örtüp beklet çok nefis oluyor afiyet olsun
NOT hamur bezelerini tepsiye göre altı baza yap
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

sıla1, post: 1294805, member: 86010doğru güzel olur ama ben evde döner yapmayı bilmiyorum. markette hazır satılıyor hiç almadım ama sizin tavsiyeniz aklıma yattı :)

biz evde yapmıyoruz :)

konyada dönercilerde lavaş lı dönerde oluyor ,

hazır döner de aynıdır galiba hiç almadık ama :D
İnsan beğenmez.
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

hafize, post: 1294822, member: 99365Hanımlar bende size pirinçli börek tarifi vereyim yunanistanlıların baş böreği bu pirinçi haşla içine yoğurt yumurta birazda sıvı yağı koyup harmanla börek tepsisini biraz yağlayıp tepsiye oklava ile açtığın her yufkanın arasına malzemeyi koyup aygazın üstünde yavaş yavaş çevirerek kızarmasını bekle kızardıktan sonra başka bir tepsinin tersine böreği alt üst yapıp tekrar aygazın üstünde yavaş yavaş kızartmaya başla üstünü örtüp beklet çok nefis oluyor afiyet olsun
NOT hamur bezelerini tepsiye göre altı baza yap

hiç duymamıştım inan merak ettim şimdi altı katta pişiyor mu ocağın üstünde tepsiye kapak ayarlamak gerekiyor mu yoksa açık mı olacak üstü?
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

ibra, post: 1294870, member: 103515biz evde yapmıyoruz :)

konyada dönercilerde lavaş lı dönerde oluyor ,

hazır döner de aynıdır galiba hiç almadık ama :D

burda da var bir iki yerde galiba ama ben en kısa zamanda marketten döner alıp lavaşıda kendim yapıp denerim inşallah. :)
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

sıla1, post: 1294946, member: 103783hiç duymamıştım inan merak ettim şimdi altı katta pişiyor mu ocağın üstünde tepsiye kapak ayarlamak gerekiyor mu yoksa açık mı olacak üstü?

hayır üstüne kapak yok altı aygazın üç kafası açık olduğu için çevire çevire pişiyor
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

hafize, post: 1295180, member: 60957hayır üstüne kapak yok altı aygazın üç kafası açık olduğu için çevire çevire pişiyor

tamam anladım künefe gibi çevire çevire pişirip sonra altını üste getiricez aklımızda bulunsun ilginç bir börek denemeye değer.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.