Fatih Sultan Mehmet ile Yahudi

1.645 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Hazret-i Padisah Fatih Sultan Mehmethan zamaninda yapilacak bir camii insaati icin bir yerde uygun gorulen araziyi fatih istimlak eder. Ve fermanida muhurleyerek istimlak kararini tasdikler. Fakat bu arazinin sahibi bir yahudidir. Bu olay uzerine Istimlak kararini kendine yediremeyen yahudi kadiya giderek koca padisahi sikayet eder.Kadi padisahi huzuruna cikarir. Her iki tarafida dinledikten sonra kadi kararini aciklar:

"Padisahin muhur vurdugu sag eli kesilecek"

Fatih sultan mehmet karara tepkisiz kalip bir tek cumlesine bile karsi gelmemistir.

Bu karar uzerine yahudi "yahu koskoca padisahin elini kesecekler ve bunu sadece benim arazim istimlak edildi diye yapacaklar" diye dusunerek kararindan vazgecer.

Kadı Fatih Sultan Mehmete donerek "eger padişahlığına guvenipte benim verdiğim karara karsi gelseydin şu gordugun topuzla senin kafani ezer seni oracikta oldururdum" der.

Kadinin bu cumlelerine istinaden koca sultan Fatihte "Egerki sende benim padisahlığıma aldanip farkli bir karar verseydin bende senin kafani kılıcımla koparirdim" der.

Yahudiye gelince
Bu adalet sistemine ve bu kadar insanliga yuregi ne kadar haz etmistir ki o karar verildikten sonra sikayetini geri alir ve muslumanligi kabul ederek o anda sahadet eder.....
İnsan beğenmez.
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

sağol kardeşim.Allah razı olsun.
ataturkes

ataturkes

Üye · 12 mesaj

BöyLeSine güzeL iLimLeri bizimLe payLaSan müsLüman kardesLerimizden allah razi oLSun
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamun aleyküm kardeşim...
emeğine sağlık.ALLAH celle celalühü razı olsun...
selam ve dua ile...
Cihat-82

Cihat-82

Kıdemli Üye · 232 mesaj

İbretlik bir olay. Allah razı olsun. Selam ve dua ile.
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

Kuran Ahlakıyla Ahlaklananlardan da bu beklenir.

Allahın adaletini göstermişler.

konu için tesekkürler.
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

kardeşim güzel bir paylaşımdı emeğine sağlık.
Selam ve Dua İle
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

ALLAH hepinizden razı olsun.
İnsan beğenmez.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim eline sağlık
Paylaş:

İlgili Konular