Fatih Sultan Mehmet'in Hocasına Karşı Saygısı

4.295 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemsettin'i çok severdi.Sık sık onu ziyaret eder, saygıda kusur etmezdi.
Fatih'in her gelişinde Akşemseddin ayağa kalkmaz, ona oturduğu yerden hoş geldin evlat derdi.Fakat, hocası kendisini ziyaret ettiği zaman Fatih onu ayağa kalkarak karşılardı.
Sadrazam Mahmut Paşa Fatih'ten bunun sebebini sordu.Büyük hükümdar ona şu cevabı verdi. Paşam bunun sebebini bende bilmiyorum.korkudan mı dır, yoksa aşırı sevgi ve saygıdan mıdır?... Onu gördüğüm zaman yerimde oturamıyorum, ayağa kalkıyorum, adeta elim ayağım titriyor, dilim dolaşıyor... dedi.
-İŞTE SANA SAYGI VE TERBİYE ÖRNEĞİ..

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
_dolce_

_dolce_

Aktif Üye · 76 mesaj

RE: Fatih Sultan Mehmet'in Hocasına Karşı Saygısı

Allah razı olsun paylaşımınız için sağolun..B) Saygıda büyüklerimize kusur etmemenin önemi büyük her kim olursak olalım...
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

RE: Fatih Sultan Mehmet'in Hocasına Karşı Saygısı

ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.