RE: BİRDEN FAZLA EVLİLİK VE NEDEN GEREK DUYULUR?
FATMA_ERGUN yazdı:
zerda yazdı:
yani benim varmak istediğim konuda erkeklerin ikinci bir evlilik yapmasındaki sebebleri araştırmak ve hatalarımızı düzeltmeye çalışmaktır bana göre hanımlarımızın neden olduğu ikinci evlilikler çoğunlukta müstesnaları ayırıyorum buarada hanım kardeşler bana kızabilir belki oooo abla neyaptın diye kardeşlerim ben eksiklerimiz nerede erkekler neden mutsuz olur ve neden bu yola başvurur buna ulaşmak istiyorum yanlış anlaşılmasın
EVET ABLA SUÇ KADINLARDA ERKEK EŞİNİ YADA SEVDİGİNİ KİMİNLE ALDATIR.....................BAŞKA BİR BAYANLA . NEREYE GİTSEK BAYANLAR VAR YANİ.ERKEKLERDE SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK DEGİLLER TABİKİ.AMA BİR KADIN KADINLIGINI YAPARSA EŞİNİN SÖZÜNÜ DİNLERSE BEN ZANNETMİYORUM Kİ ERKEK BAŞKA BİRİNE İLGİ DUYSUN YADA EVLENSİN.EVDE HUZURU MUTLULUGU GÜZELLİGİ BULMAYAN ERKEGİN YERİNDE BEN OLSAM BENDE DIŞARDA ARARIM.BAYANLAR EVLENDİKTEN SONRA KENDİLERİNİ SALI VERİYORLAR BAKIM YAPMA GEREGİ DUYMUYORLAR.AMA İNSANIN ÖZELİ EŞİ DEGİLMİDİR
S..A. Konu cok derin dibi görünmeyen bir kuyuya ta$ atsaniz ta$in hangi duvarina kac defa degip dibe varacagini hesap edememe kadar derin?Ama ben bir bey olarak yorumumu yazmak istedim.In$AALLAH faydali olur, bazi arkada$larimiz cok güzel bilgi dahilinde kaynakli aciklamalar yapmi$lar ALLAH razi olsun onlardan.Hepsine katiliyorum,ama $u yukaridaki alinti yaptigim yazilarda bu konuya verilmi$ cevap diye dü$ünüyorum üstelik tam anlamiyle.Buna ekliyecegim bir iki satirla sanirim sorunun birazdaha netle$ecegini umarim.Iki insan evlenmeden önce bu kutsal göreve ne derecede yeti$tirildikleri yäni aile terbiyesi ve bu insanlara sorulup rizalari varmi diye yoksa baski ilemi bu evlilik oldugudur?Yoksa kimse dini,cocugu alet edip islami Peygamber efendimizi(SAV) yok $udur budur mäna yapmasin?(ALLAH CC) beni bir anneden yaraddi e$imede bu saygiyi ve sevgiyi duymaliyim ve bende cocuklarima aynisini ögretmeliyim yäni agac ya$ken egilir terbiye saygi sevgi bu evlilik kurumunun olmazsa olmaz $artlarindandir.Yoksa cocuklarimiza o günäh bu günäh $u yanli$ bu yanli$ diye yalan ve dogruyu acikca ögretmez isek kusura bakmayin ama odun gelir odun gider ati alanda ÜSKÜDARI GECER...Seläm ve dualarimla ALLAHA emanet olun...