RE: BİRDEN FAZLA EVLİLİK VE NEDEN GEREK DUYULUR?
zerda yazdı:
mtekik yazdı:
EVLİLİK MÜESSESESİNİ ZANNEDERSEM İÇİNİZDE EN İYİ BEN ANLATABİLİRİM.
EVET İKİNCİ EVLİLİĞİN BİRİNCİ SEBEBİ EV İÇERİSİNDEKİ SEVGİ VE SAYIGNIN BİTTİĞİ, ANLAYIŞIN TOZLU RAFLARA KALKTIĞI, SÖZLERİN ARTIK MIZRAK GİBİ EŞLERE SAPLANDIĞI DÖNEMLERDE . ERKEKLERİN İTİKADI DÜZGÜN DEĞİLSE, KADINI ALLAHIN EMANETİ, NADİDE BİR ÇİÇEK OLARRAK GÖRMEDİĞİ ZAMAN KENDİNE DIŞARIDA BİR KAPI ARAR.
ERKEK ÇOCUK MESELESİ BENCE O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL. BELKİ BAŞKA ŞEYLERİ ONU ÖNE SÜREREK YAPIYORLARDIR. YADA GERÇEKTEN BU KONUYA ÇOK ÖNEM VERİYORLARDIR. AMA ALLAH C.C. İNAN BİR ERKEĞİN SIRF BUNU ÖNE SÜREREK BUNU YAPACAĞINI SANMIYORUM.
ÇÜNKÜ BEN KENDİMDEN BİLİYORUM. BENİM 4 KIZIM VAR. ALLAH ŞAHİTTİR Kİ BU GÜNE KADAR NEDEN ERKEK OLMADI, GİBİ BİR DÜŞÜNCEYE KAPILMADIM. ÇÜNKÜ BEN BİLİYORUM Kİ VEREN ALLAH. O BİZ BUNU UYGUN GÖRMÜŞ, KALKIP HAYIR BU BİZE UYGUN DEĞİLMİ DİYECEĞİZ.
ŞİMDİLİK BU KADAR
çok tşk ederim kardeşim benim istediğimde bir erkek yorumuydu yani demekki insanın içinde olan bir durum bu yoksa çocuğa yada farklı birşeye bakmıyor ama şuda var gerçekten evinde mutsuz olup kendini dışarı atanlarda var yakınımda bir aile dostumuzdan biliyorum bir sene ramazan ayında iftara davet edilmiştik gittiğimizde bir felaketle karşılaştım hayatta öyle bir ev görmemiştim ne bir düzen ne temziliğin t si kadında kadınlık namına bir şey yoktu düşündüm kendi kendime adam görünüşte düzenli biri takım kıyafetle gezer buadam bu evde nasıl hayat geçiiroyor ve belli bir zaman sonra adam ikinci evliliğe kalktı sorunca ise mecburum artık diyordu
garibim ne yapsın.
bu konu ile ilgili ibrahim a.s. ile ismail a.s. karısı arasında geçen bir konu var biliyormusunuz bilmiyorum.
aklıma tam manası ile gelmiyorda geldiği kadar anlatayım.
ibrahim a.s. uzak yoldan ismail a.s. evine gelir, ismail a.s. evde yoktıur, karısına durumlarını sorar kadında bin dereden su getirir gibi şöyle kötü,böyle kötü v.s. hep durumlarının kötü olduğu söyler.
o zmaan ibrahim a..s. derki kocan gelince söyle evinin eşiği bozulmuş değiştirsin .
o da ismail a.s. geldiğinde olayı anlatır. o da ona derki o gelen babamdı, eşiğini değiştir dediği de seni boşamamı istemiş der.
hata bizdendir. eksiklerimiz allah .c.c. tamamlasın amin.
k.s.e.o