Cuma'nız Mübarek Olsun Dostlar
424.318 görüntülenme · 3.039 yanıt
Rabbim bizi merhametinden sevgili habibinin şefahatinden son nefesimizde imanimizdan sekarati mevtte kelimei şahadetten öldükten sonrada iki cihan selverinin sancagi altinda toplanan kullarindan mahrum etmesin ümmeti muhammadi amin.
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR HEPİNİZİN CUMASI MÜBAREK OLSUN
Ebu Hüreyre (r.a)’den rivayet edildiğine göre Resû»lullah (s.a.v) cuma gününden söz ederek şöyle buyurdu: “Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ” Resû»l–i Ekrem o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi.
Ebu Hüreyre (r.a)’den rivayet edildiğine göre Resû»lullah (s.a.v) cuma gününden söz ederek şöyle buyurdu: “Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ” Resû»l–i Ekrem o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi.
zerdali, post: 805717, member: 88788SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR HEPİNİZİN CUMASI MÜBAREK OLSUN
Aleyna ve aleyküm selam kardeşim. Rabbilalemin bizeleri ve cümelemizi duaların kabül olduğu ve boş çevirmediği anlarda O nu zikreden kullarından elyesin Amin Selam ve dua ile
Cuma gününün kudsiyeti ve müslümanlar için hususiyeti hakkında şeref-sudûr olan
birçok hadis-i şeriften anlaşıldığına göre:
ALLAH (c.c.) Teala cuma gününe diğer günlerin üstünde bir kutsiyet atfetmiş, sonra o
gününü tespit edip onda topluca Allah’a ibadet etme mevzuunda Yahudi ve
Hıristiyanları muhayyer bırakmıştır; ancak onlar bugünü belirleme konusunda
ihtilafa düşmüşler; Yahudiler cumartesiyi, Hıristiyanlar da pazarı haftalık bayram
ve ibadet günü olarak tayin etmişlerdir. Cenâb-ı Hak, cuma gününü bayram olarak
biz müslümanlara ihsan etmiştir."
Bir cuma günü ALLAH (c.c.) Rasûlü:
"Ey Müslümanlar! Bu öyle bir gündür ki, ALLAH (c.c.) Teala, onu sizlere bayram kılmıştır."
buyurmuştur.Evet cuma günü, Müslümanların haftalık bayramıdır.
Her bayramda mutlaka bir kutlama ve merasim biçimi ve bunun da sebepleri
vardır. Bu bağlamda cuma gününü kutlamaya sevk eden belli başlı hususiyetleri
hadis-i şeriflerden istinbatla şöylece sıralamak mümkündür:
ALLAH (c.c.) Teala cuma gününe diğer günlerin üstünde bir kutsiyet atfetmiş, sonra o
ihtilafa düşmüşler; Yahudiler cumartesiyi, Hıristiyanlar da pazarı haftalık bayram
"Ey Müslümanlar! Bu öyle bir gündür ki, ALLAH (c.c.) Teala, onu sizlere bayram kılmıştır."
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
hafize, post: 812058, member: 58484Cuma gününün kudsiyeti ve müslümanlar için hususiyeti hakkında şeref-sudûr olan
Allah Razı olsun Hayır Geceler Hayırlı Cumalar

Affeder Misin Allah' ım?
Yüklensem günahlarımı sırtıma,Tüm mahcubiyetimi alsam yanıma,Biraz da utanç duyarak kapına,Gelsem affeder misin Allah´ım ?...Gözlerim dolu yaşlarla,Günahlarımın verdiği pişmanlıkla,Ama beni affedeceğin umuduyla,Gelsem beni affeder misin Allah´ım ?...Vereceğim hesabın korkusuyla,Benden geriye kalmış günahların tortusuyla,Ama Rabbim sana duyduğum büyük aşkla,Gelsem beni affeder misin Allah´ım ?...Hatalarımı bilsem de baş koydum yoluna.Sen çok affedicisin bağışlayıcısın amaBenim de günahlarım çok fazla...Böyle iken gelsem kapına affeder misin Allah´ım?...Belki yüzüm yok gelmeye,Ama başka yerim yok gitmeye.Kalbimde ki sonsuz sevgimle,
Gelsem beni affeder misin Allah'ım ?..HAYIRLI CUMALAR..ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
Yüklensem günahlarımı sırtıma,Tüm mahcubiyetimi alsam yanıma,Biraz da utanç duyarak kapına,Gelsem affeder misin Allah´ım ?...Gözlerim dolu yaşlarla,Günahlarımın verdiği pişmanlıkla,Ama beni affedeceğin umuduyla,Gelsem beni affeder misin Allah´ım ?...Vereceğim hesabın korkusuyla,Benden geriye kalmış günahların tortusuyla,Ama Rabbim sana duyduğum büyük aşkla,Gelsem beni affeder misin Allah´ım ?...Hatalarımı bilsem de baş koydum yoluna.Sen çok affedicisin bağışlayıcısın amaBenim de günahlarım çok fazla...Böyle iken gelsem kapına affeder misin Allah´ım?...Belki yüzüm yok gelmeye,Ama başka yerim yok gitmeye.Kalbimde ki sonsuz sevgimle,
Gelsem beni affeder misin Allah'ım ?..HAYIRLI CUMALAR..ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
Hayirli cumalar
Hayirli cumalar
"KULLARIM SANA BENI SORARLARSA (bilsinlerki)BEN YAKINIM.DUA EDENIN HER YAKARISINA HERZAMAN KARSILIK VERIRIM.ÖYLEYSE ONLAR DA BANA KARSILIK VERSINLER DE BANA INANSINLAR KI,DOGRU YOLU BULABILSINLER".(bakara süresi186a)
DUA EDEBILIYORSAK,KABUL EDILMESINI UMABILIRIZ .ZIRA VERMEK ISTEMESEYDI ISTEMEYI VERMEZDI....BIZ BILMEYIZ BIRISINI SEN BILIRSIN IYISINI.
HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VER YA RABBI!AMIN..
DUALARINIZDA YER ALABILMEK DILEGIYLE HAYIRLI CUMALAR..
Hayirli cumalar
"KULLARIM SANA BENI SORARLARSA (bilsinlerki)BEN YAKINIM.DUA EDENIN HER YAKARISINA HERZAMAN KARSILIK VERIRIM.ÖYLEYSE ONLAR DA BANA KARSILIK VERSINLER DE BANA INANSINLAR KI,DOGRU YOLU BULABILSINLER".(bakara süresi186a)
DUA EDEBILIYORSAK,KABUL EDILMESINI UMABILIRIZ .ZIRA VERMEK ISTEMESEYDI ISTEMEYI VERMEZDI....BIZ BILMEYIZ BIRISINI SEN BILIRSIN IYISINI.
HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VER YA RABBI!AMIN..
DUALARINIZDA YER ALABILMEK DILEGIYLE HAYIRLI CUMALAR..
herkese hayırlı cumalar diliyorum....
Allah inşaallah bugünü bize hayırlı kılsın... bu yeni günde Allahın yolunda gidebilmeyi... allah rızası işin çalışabilmeyi nasip etsin inşaallah...
amin......
Selametle ve Dua ile...
musalli........
Allah inşaallah bugünü bize hayırlı kılsın... bu yeni günde Allahın yolunda gidebilmeyi... allah rızası işin çalışabilmeyi nasip etsin inşaallah...
amin......
Selametle ve Dua ile...
musalli........
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/65270-cuma-niz-mubarek-olsun-dostlar · 26.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.