BAŞ ÖRTÜSÜ

3.224 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
m_oguzhan

m_oguzhan

Üye · 45 mesaj

ALLAH(CC)KADINLARA NEDEN BAŞ ÖRTÜSÜNÜ MUBAREK GÖRÜP EMRETMEİŞ.BUNUNLA İLE İLGİLİ AYET HADİS VB. ŞEYLERLE KANIT VARMI LÜTVEN CEVAP
ihl16

ihl16

Üye · 38 mesaj

RE: BAŞ ÖRTÜSÜ

kuranı kerimin 3 yerinde tesettürle (başörtüsü) ayetler vardır.bunlardan nur suresinin 31. ayetinde:
'MÜ MİN KADINLARA DA SÖYLE: GÖZLERİNİ HARAMA BAKMAKTAN KORUSUNLAR; NAMUS VE İFFETLERİNİ ESİRGESİNLER.GÖRÜNEN KISIMLARI MÜSTESNA OLMAK ÜZERE, ZİNETLERİNİ TEŞHİR ETMESİNLER. BAŞ ÖRTÜLERİNİ YAKALARININ ÜZERİNE KADAR ÖRTSÜNLERKOCALARI,BABALARI,KOCALARININ BABALARI,KENDİ OĞULLARI,KOCALARININ OĞULLARI,ERKEK KARDEŞLERİ,ERKEK KARDEŞLERİNİN OĞULLARI,KIZ KARDEŞLERİNİN OĞULLARI,KENDİ KADINLARI(MÜMİN KADINLAR), ELLERİNİN ALTINDA BULUNANLAR(KÖLELERİ), ERKEKLERDEN AİLENİN KADININA ŞEHVET DUYMAMYAN HİZMETÇİ VB. TABİ KİMSELER, YAHUT HENÜZ KADINLARIN GİZLİ KADINLIK HUSUSİYETLERİNİN FARKINDA OLMAYAN ÇOCUKLARDAN BAŞKASINA ZİNETLERİNİ GÖSTERMESİNLER.GİZLEMEKTE OLDUKLARI ZİNETLERİ ANLAŞILSIN DİYE AYAKLARINI YERE VURMASINLAR( DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKECEK TARZDA YÜRÜMESİNLER). EY MÜMİNLER! HEP BİRDEN ALLAHA TEVBE EDİNİZ Kİ KURTULUŞA ERESİNİZ.
gecem

gecem

Mübarek Üye · 1.631 mesaj

EWET BAK OKUU
faden

faden

Yeni Üye · 4 mesaj

kardeşim Allah razı olsunB)
dozger

dozger

Yeni Üye · 5 mesaj

B) teşekkür ederim,güzel konuB)
sehidearzu

sehidearzu

Kıdemli Üye · 133 mesaj

devrimci sana dicegim sadece yukarıdaki ayeti okumandır.çünki sana en güzel cavabı ALLAH TEALA VERMİŞ TİR.bizler onun sözü üzerine söz tanımıyorz.
kalkıp birede saçmalık diyorsun.lfının nereye gittiğini bilmeden.dikkat et MEVLANIN sözüne yanlış yorumlar yapa bunun AHİRETİ HESABI var.
hasanfb

hasanfb

Üye · 11 mesaj

devrimci senin adına üzüldüm sehidearzu kardeşimizin dediği gibi Allah Kelamından Daha güzel Açıklayıcı bir söz daha yoktur. anlaya tabiki. Yüce rabbim Hepimize Onu anlama kabileyeti versin
nimesay-35

nimesay-35

Üye · 10 mesaj

bence de bazı kişiler ne konustugunu bilsin senin agzından cıkan lafı kulagın duymuyo mu hasa!!!!! sen nasıl konusuyorsun kardesim ortada bi sacmalık varsa o da sensin haddini bil. 1000dusun 1 konus anladın mı?
tevbekar

tevbekar

Mübarek Üye · 548 mesaj

devrimci galiba bu mesajı yazıp çıkmış Allah'ın emrini nasıl olurda saçmalık diye niyetlendirebiliyor... verilebilecek tek cevap yine Allah'ın kelamıdır...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)
safiye.21

safiye.21

Yeni Üye · 1 mesaj

benim çevremde de çok var kapanmayı saçmalık olarak düşünen insanlar
onlara kapılı biri olarak tartışmaya girmeden verecek tek cevabım Kuran-ı Kerimden okuyunuz oluyor fakat bana söylenen söz Allah o zamana göre kapanmayı emretmiş şimdi günümüz şartlarını biliyorsun başını örtmesen ne olur gibi sözler söylüyorlar ve ben cevap veremiyorum
sizden yardım istiyorum açıkcası kendim gibi kapalı olan kişileri bu konuda savunmak için
şimdiden teşeşkür ederim Allah razı olsun

son olarak belki bu konuyu başka yerde açabilirdim fakat siteye yeni üye olduğum için bilmiyorum kusurama bakmayınız
şekerleme

şekerleme

Kıdemli Üye · 490 mesaj

:T selametle
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.