Yarın Pazartesi Değil mi?

6.735 görüntülenme · 62 yanıt

Paylaş:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Yarın Oruç TUTMAYI unutmayalım !
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim,
Rabbim razı olsun sevabınıza yazsın inşallah.çok faydalı bir hatırlatma.
selametle...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,

Tebük seferinde,o uzun ve çetin yolcukta öylesine susuz kalmışlar ki müslümanlar, dudaklarını ıslatacak su bulamamışlar...

Bunun üzerine susuzluktan ölmemek için bindikleri develerini kesip,onların içlerindeki suları içmişler...

Böylesine susuzluk çekenleriniz oldu mu?

a
( Mustafa Özşimşek hoca Efendi'nin sohbetinden alıntıdır).
Sohbete ulaşmak için TIKLAYINIZ: http://www.itibarhaber.com/mp3/mp3-sohbet/mustafa-oezsimsekler-/1681-allaha-kulluk-etmek

Şu Muharram ayında,bu günleri düşünerek,halimizi şükrederek ve biraz olsun bu günleri anlayabilmek için oruç tutmak çok zor olmasa gerek,değil mi?...

Öyleyse Şimdiden Allah c.c. kabul etsin,dualarınızda hatırlanmak dsuasıyla...
ayse64

ayse64

Mübarek Üye · 1.182 mesaj

teşekkürler Allaha emanet ol selmlar
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Oruç tutmayı UNUTMAYINIZ!
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

Allah razı olsun güzel hatırlatman için kardeşim...inşallah nasip olur yarına müslüman gibi çıkmak ve oruc tutmak...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Azerbaycan_liAllah razı olsun güzel hatırlatman için kardeşim...inşallah nasip olur yarına müslüman gibi çıkmak ve oruc tutmak...

Ecamain...
Değerli Azerbaycan_li ...
Rabbim Gecenizi Rasullullahla beraber etsin inşallah...
Cileli54

Cileli54

Kıdemli Üye · 329 mesaj

Allah razi olsun sizden,Dünyada Huzurlu,saglikli,basibütün,Ahirette Mekaniniz CENNET olsun insallah,sizin ve sizin gibi caba gösteren bütün müslüman din kardeslerimizin de.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Yarın oruç tutmayı unutmayalım...
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

evet bugün pazartesi ben de sahura kalkmış bulunmaktayım Allah celle celalühü oruç tutan kardeşlerime sabır versin yardımcısı olsun güç kuvvet versin. Allahım herkese nasip etsin.
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın PAZARTESİ!
*ayşe*

*ayşe*

Mübarek Üye · 1.076 mesaj

Eveeeeeeeeeettt:) yarın PAZARTESİ.

İnşallah ben de oruclu olacagım.Allah razı olsun.

Allah'a emanet olun.

Selametle...
euzi

euzi

Üye · 12 mesaj

İnşAllah,Yarın Pazartesi.Oruçlarımız kabul olsun.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

selamun aleyküm..
inşaallah ben de yrn oruçlu olacağm.
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

yarın PAZARTESİ!
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın PAzartesi :)
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

inşallah yarında her zamanki gibi oruç olurum .bu yıl kendime bir hedef belirledim her pazartesi /salı oruç tutmaya çalışıyorum.o günlerde okul yoğun olduğu için hiç bilmiyorum orucu.inşallah bütün yıl devam ederim diye düşünüyorum.selamlar
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın Pazartesi...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

ORUÇ TUTMAYI SAKIN UNUTMAYINIZ!

Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

(1) Tirmizi, Savm,44;Nesai,sıyam, 36;İbn Mace, Sıyam, 42;Ahmed b. Hanbel 6/80.

Allah Rasulü’nün hususiyle bu günlerde oruç tutmasının sebebi ise, bu günlerin insanların amellerinin Cenab-ı Hakk’a arz edildiği günler olmasıdır. Üsame b. Zeyd (r.a.) şöyle rivayet etmektedir: Ben Peygamber Efendimizin, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tuttuğunu görünce, O'na bunun sebebini sordum. Bana şu cevabı verdiler: “Ameller, Cenab-ı Hakk’a Pazartesi-Perşembe günleri arz olunurlar. Ben istedim ki Cenab-ı Allah'a amelim arz olunurken oruçlu olayım.”
Tirmizi, Savm, 44; Nesai, Sıyam, 70

Başka bir rivayette de Rasulullah'a, Pazartesi günü tutulan oruçtan sordular. Peygamber Efendimiz: “Ben o gün dünyaya geldim ve o gün peygamberlik verildi veya bana vahiy indirilmeye başlandı.”buyurmuşlardır.
(

Müslim, Sıyam, 197
.

arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.