Yarın Pazartesi Değil mi?

6.735 görüntülenme · 62 yanıt

Paylaş:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Başka bir rivayette de Rasulullah'a, Pazartesi günü tutulan oruçtan sordular. Peygamber Efendimiz: “Ben o gün dünyaya geldim ve o gün peygamberlik verildi veya bana vahiy indirilmeye başlandı.”buyurmuşlardır.
(

Müslim, Sıyam, 197
.
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

ORUÇ TUTMAYI SAKIN UNUTMAYINIZ!
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

(1) Tirmizi, Savm,44;Nesai,sıyam, 36;İbn Mace, Sıyam, 42;Ahmed b. Hanbel 6/80.
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın perşembe!
Oruç tutmayı Unutmayınız!
ceylantur

ceylantur

Mübarek Üye · 2.014 mesaj

selamün aleyküm,

Allah razı olsun hatırlatmalarınız için, yarın da ayrıca - yanlış bilmiyorsam eğer - Zilkade ayının 25. günü, o gün de oruç tutmanın bol sevabı olduğunu yine bu siteden öğrendim. Bu akşam da (çarşamba) gecesi oluyormuş, bu gece yapılan ibadetlerin de sevabının çok olduğunu söylüyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

yarın perşembe....
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

ceylantur, post: 1196564, member: 100583selamün aleyküm,

Allah razı olsun hatırlatmalarınız için, yarın da ayrıca - yanlış bilmiyorsam eğer - Zilkade ayının 25. günü, o gün de oruç tutmanın bol sevabı olduğunu yine bu siteden öğrendim. Bu akşam da (çarşamba) gecesi oluyormuş, bu gece yapılan ibadetlerin de sevabının çok olduğunu söylüyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

selamın aleyküm doğru biliyorsun ve doğru yazdın yarın zilkade ayının 25 günü ve oruç tutmanın çok sevabı var..şimdiden ALLAH kabul etsin bu akşam sahura kalkılacaktır...ALLAH ın emanetinde kal..
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

evet bende orucu bekliyordum.... inşallah tutarım inşallah...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

iмαη" öLüмüη ηєƒѕi уєηdiği уєяdєdiя..öLüм" ηєƒѕiη iмαηı вiтiяdiği вєdєηdєdiя..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Oruç tutmayı Unutmayınız...
can kırıkları

can kırıkları

perşembe gününü tuttum inşallah yarin pazartesi ve yine tutarim ...........
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

can kırıkları, post: 1199540, member: 103264perşembe gününü tuttum inşallah yarin pazartesi ve yine tutarim ...........

Allah c.c. kabul etsin...
zaten on günlerdeyiz,inşallah devam eder...
Bu on günleri duyuralım,rica ediyorum...
Msn listemize yollayım,öğrnelim-öğretelim...
Hayırlara vesile olması duasıyla...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Oruç tutmayı Unutmayalım...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurmuştur:

"Arefe gününde tutulan oruç geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur." (12)
can kırıkları

can kırıkları

Ravzadakinurunkölesi, post: 1207117, member: 93376Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurmuştur:

"Arefe gününde tutulan oruç geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur." (12)

SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER. BEN YARIN İNŞALLAH TUTMAK İSTİYORUM AMA DERSHANEYE GİDİYORUM SABAH 9:00DAN 13:00 A KADAR.. GÜN İÇİNDE AŞIRI YORGUNLUK :a23:VE HALSİZLİK OLUYOR BU ARALARDA:a02::a02:... EĞERKİ ORUÇLU OLUPTA YARIN KENDİMİ İYİ HİSSETMEZSEM ORUCU BOZARSAM GÜNAH OLUR MU İNŞALLAH ÖYLE BİŞEY OLMAZ DİYORUM AMA BU ARALAR ÇOK HALSİZİM GÜNAH OLUR MU ACABA:a45:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

can kırıkları, post: 1207131, member: 22882SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER. BEN YARIN İNŞALLAH TUTMAK İSTİYORUM AMA DERSHANEYE GİDİYORUM SABAH 9:00DAN 13:00 A KADAR.. GÜN İÇİNDE AŞIRI YORGUNLUK :a23:VE HALSİZLİK OLUYOR BU ARALARDA:a02::a02:... EĞERKİ ORUÇLU OLUPTA YARIN KENDİMİ İYİ HİSSETMEZSEM ORUCU BOZARSAM GÜNAH OLUR MU İNŞALLAH ÖYLE BİŞEY OLMAZ DİYORUM AMA BU ARALAR ÇOK HALSİZİM GÜNAH OLUR MU ACABA:a45:

Ve aleyküm selam,
Hadis-i şeriflerde orucun sıhhat kaynağı olduğu belirtilmiştir.
Zararı olmaz lakin,alışık değilseniz alışma evresinde ufak halsizlikler olabilir.
Nafile bir ibadeti,öğreneğin yarın tututacağınız orucu eğer bozar iseniz,gününe gün oruç tutmanız lazım gelir.
Rabbim tutmanızı nasip eylein inşaallah..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın Perşembe!
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Yarın PAZARTESİ!
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Perşembe - Cuma -Cumartesi AŞURE ORUCU TUTMAYI SAKIN UNUTMAYALIM!
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu,
Oruç tutmanın sünnet olduğu Perşembe günümüzle paşlayıp,Cuma ve Cumartesi olmak üzere üç gün aşure günü niyetiyle oruçlarımızı tutalım ve tutturmaya vesile olalım çevremize.

Hayırlara vesile olması duasıyla...

"Âşûre Gününde tutulan orucun ALLAH katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum."
"Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, ALLAH'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”
"Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenâb-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.