Allah yazarken dikkat edelim.
3.170 görüntülenme · 13 yanıt
ben bu şekil yazsamda (Allah) içime sinmiyor..
ALLAH yazıyorm...
dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...
ALLAH yazıyorm...
dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...
aa ben küçük yazıyomm :( aslında önceden büyük yazıyodum Allah die sonra baktım gönderince sitede kendiliğinden hepsi büyük ALLAH şeklinde bende küçük yazmaya başladım sitede:(:(:(::(
ALLAH razı olsun uyarı için çoooooo...k teşekkürler
ALLAH razı olsun uyarı için çoooooo...k teşekkürler
Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.
ALLAH razı olsun bilinçli kardeşim........:)
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
glikozrock, post: 1188299, member: 96544Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.
Sağol kardeşim ALLAH senden de razı olsun
şehadetgülü, post: 1207114, member: 54443ALLAH razı olsun bilinçli kardeşim........:)
ALLAH sendende razı olsun kardeşim.
İnsan beğenmez.
AY-YA, post: 1207443, member: 63093Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!
Normal isimleri bile büyük yazıyoruz ALLAH c.c yazarknde büyük yazmamız lazım değilmi . bi bilgisi olan bilgi verse iyi olur araştırdım ama bulamadım.
abı_hayat, post: 1207444, member: 97903
elimden geldiğince küçük yazmamaya gayret ederim, hatırlattığın için Mevla razı olsun can....
Ne mutlu ALLAH cümlemizden razı olsun
İnsan beğenmez.
AY-YA, post: 1207443, member: 63093Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!
ibra, post: 1207476, member: 87466Normal isimleri bile büyük yazıyoruz ALLAH c.c yazarknde büyük yazmamız lazım değilmi . bi bilgisi olan bilgi verse iyi olur araştırdım ama bulamadım.
Ne mutlu ALLAH cümlemizden razı olsun
ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...
ALLAH -AZZE VE CELLE- dualarınızı kabul buyursun . Hayırlı bayramlar... :H
selam ve dua ile...
her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...
kalbiminurlandır, post: 1207487, member: 81595ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...
Amin Teşekkürler katkınız için ALLAH razı olsun
bir_umut, post: 1207543, member: 102935güzel bi konu ;) teşekkürler
bizim Allah cc ismini küçük yada büyük yazmamız en başta saygı ve sevgiden gelir o sebebten dikkat ;)
Evet çok haklısınız bu türkçenin kuralı dikkat etmemiz gerekir
ALLAH razı olsun
huzurpınarı, post: 1207608, member: 102310her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...
Bende öğrendim ama hiç denemedim oluyormu diye.
İnsan beğenmez.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/63543-allah-yazarken-dikkat-edelim · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Google yazarken dikkat!!! Bilgisayar Destek 15 cevap
- dikkat,dikkat dikkat Boykot 3 cevap
- DİKKAT DİKKAT DİKKAT Dua Listesi 9 cevap
- Hastalara yardım edelim ...onların ziyaretine gidip...Şifa için dua edelim... Görüş- Öneri- İstek 19 cevap
- Konu,Mesaj ve Yazışmalara Dikkat Edelim Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 122 cevap
- DİKKAT EDELİM!.......SABREDELİM İNŞ.... Dini sohbet 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.