Allah yazarken dikkat edelim.

3.170 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Sn.Kardeşlerim böyle bi konu yok sanırım
Bazı cevaplarda Allah yazarken A yı küçük yazıyoruz, Allah ın A sı Küçük harfle yazılmasında bi mahsur varmı bilmiyorum ama.
İnsan beğenmez.
´´GüLiѕтaи´´

´´GüLiѕтaи´´

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

ben bu şekil yazsamda (Allah) içime sinmiyor..
ALLAH yazıyorm...

dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...
ibra

ibra

´´GüLiѕтaи´´;1188058ben bu şekil yazsamda (Allah) içime sinmiyor..
ALLAH yazıyorm...

dikkatt edilmesi gereken bişey... ALLAH razı olsun kardeşim...

Sendende Allah razı olsun kardeşim.
İnsan beğenmez.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

aa ben küçük yazıyomm :( aslında önceden büyük yazıyodum Allah die sonra baktım gönderince sitede kendiliğinden hepsi büyük ALLAH şeklinde bende küçük yazmaya başladım sitede:(:(:(::(
ALLAH razı olsun uyarı için çoooooo...k teşekkürler
glikozrock

glikozrock

Üye · 15 mesaj

Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

ALLAH razı olsun bilinçli kardeşim........:)
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
ibra

ibra

glikozrock, post: 1188299, member: 96544Ben eskiden beri dikkat ederdim bu hususa çok şükür. Ve sitede yazarken bir süre sonra tüm Allah yazılarının otomatik olarak "ALLAH" olarak yazıldığını farkettim. Ama yine de her sefer seferinde "Allah" olarak yazarım. Bu işin günahı varmıdır bilmem. Ama bence her şeyi de "acaba günahmı?" diye düşünmemek lazım. Bazı meselelerin edebi vardır. Mesela namazdan önce abdest alıp namaz vaktini beklemek namazın bir edebidir ama farzı değildir. Oysa "nasılsa farz değil" deyip yapmamaktansa yapmak ne güzel olur. Hem küçükte olsa dinle ilgili hususlara dikkat etmek gerekir, hoş dinle ilgili hiç bir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil ya neyse. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.

Sağol kardeşim ALLAH senden de razı olsun

şehadetgülü, post: 1207114, member: 54443ALLAH razı olsun bilinçli kardeşim........:)

ALLAH sendende razı olsun kardeşim.
İnsan beğenmez.
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

elimden geldiğince küçük yazmamaya gayret ederim, hatırlattığın için Mevla razı olsun can....
ibra

ibra

AY-YA, post: 1207443, member: 63093Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!

Normal isimleri bile büyük yazıyoruz ALLAH c.c yazarknde büyük yazmamız lazım değilmi . bi bilgisi olan bilgi verse iyi olur araştırdım ama bulamadım.

abı_hayat, post: 1207444, member: 97903
elimden geldiğince küçük yazmamaya gayret ederim, hatırlattığın için Mevla razı olsun can....

Ne mutlu ALLAH cümlemizden razı olsun
İnsan beğenmez.
kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

AY-YA, post: 1207443, member: 63093Aklımı kurcalayan bi konuydu ben çoğunlukla Allah cc yazıyorum..!

ibra, post: 1207476, member: 87466Normal isimleri bile büyük yazıyoruz ALLAH c.c yazarknde büyük yazmamız lazım değilmi . bi bilgisi olan bilgi verse iyi olur araştırdım ama bulamadım.

Ne mutlu ALLAH cümlemizden razı olsun

ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...

ALLAH -AZZE VE CELLE- dualarınızı kabul buyursun . Hayırlı bayramlar... :H
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

güzel bi konu ;) teşekkürler

bizim Allah cc ismini küçük yada büyük yazmamız en başta saygı ve sevgiden gelir o sebebten dikkat ;)
huzurpınarı

huzurpınarı

Mübarek Üye · 888 mesaj

her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...
ibra

ibra

kalbiminurlandır, post: 1207487, member: 81595
ALLAH CELLE CELALUHÜ yazmamız daha uygun diye düşünüyorum. kıdemli moderatör KAAN abimizde dikkat ettiğim bir yazım şekli.
selam ve dua ile...

ALLAH -AZZE VE CELLE- dualarınızı kabul buyursun . Hayırlı bayramlar... :H

Amin Teşekkürler katkınız için ALLAH razı olsun

bir_umut, post: 1207543, member: 102935güzel bi konu ;) teşekkürler

bizim Allah cc ismini küçük yada büyük yazmamız en başta saygı ve sevgiden gelir o sebebten dikkat ;)

Evet çok haklısınız bu türkçenin kuralı dikkat etmemiz gerekir
ALLAH razı olsun

huzurpınarı, post: 1207608, member: 102310her zaman büyük harflerle yazıyorum hatta sitenin yazıyı otomatik olarak büyüttüğünüde şimdi burdan öğrendim...

Bende öğrendim ama hiç denemedim oluyormu diye.
İnsan beğenmez.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.