böğürtlenli kurabiye

2.368 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj

bu kurabiyeyi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği o harika görüntüsü. lezzeti diğer kurabiyelerden çok farklı değil ama görünüşleri harika. hem mayalı poğaçadan da daha kolay.

malzemesi:
1 yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
aldığı kadar un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı

yapılışı:Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz. sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz.:) Afiyet Olsun
melek4545

melek4545

.....................
_semra_

_semra_

Kıdemli Üye · 465 mesaj

ellerıne saglık gecen bı kurabıye yaptım hayatımda ılktı :)yemen gerekırdı :a01:ama bunuda denıcem ınsAllah merak ettım elımı alıstrmam lazım:)
melek4545

melek4545

_semra_ellerıne saglık gecen bı kurabıye yaptım hayatımda ılktı :)yemen gerekırdı:Pama bunuda denıcem ınsAllah merak ettım elımı alıstrmam lazım:)

Hımm yaptığın kurabiyenin adı neydi bende merak ettim kurabiyeni :)

Afiyet olsun :)
_semra_

_semra_

Kıdemli Üye · 465 mesaj

netten almıstım bende tarıfı nerdyse aynı tarıfnle ama korknc bı hal aldı:)
esraisra

esraisra

Kıdemli Üye · 337 mesaj

ay canım cekti yaaa
ceylantur

ceylantur

Mübarek Üye · 2.014 mesaj

selamun aleyküm, ben de bir türlü kurabiye pişiremiyorum, fazla mı un koyuyorum bilemiyorum, üstü iyice pişiyor ama içi mutlaka çiğ kalıyor :(

_semra_netten almıstım bende tarıfı nerdyse aynı tarıfnle ama korknc bı hal aldı:)
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Cok lezzetli gorunuyor.. Ama benim kuzenim bogurtlenli kurabiyenin daha farkli bir cesidini, cok lezzeti yapiyor. InsaAllah tarifini aldiktan sonra yazarim buraya..

Tesekkurler..(:
esraisra

esraisra

Kıdemli Üye · 337 mesaj

ya bnde bugn aşure yaptım
_semra_

_semra_

Kıdemli Üye · 465 mesaj

yanı bende hıc tutramıyorum kek borek kurabıye falan yemek te yapamıcam sey yok nerdeyse yenılıklerı severım ama hamur ısı sıfır ve tatlılarla aram hıc yok yemegı sevmedıgım ıcın yapmayıda beceremıyorum galıba
melek4545

melek4545

Bende kurabiyede pek tutturamıyorum genelde biraz yakıyorum ama tadı güzel oluyor :)
melek4545

melek4545

esraisraya bnde bugn aşure yaptım

ımmmm bayılırım ben aşureye canım çekti şimdi :) :)
melek4545

melek4545

KatrePare Cok lezzetli gorunuyor.. Ama benim kuzenim bogurtlenli kurabiyenin daha farkli bir cesidini, cok lezzeti yapiyor. InsaAllah tarifini aldiktan sonra yazarim buraya..

Tesekkurler..(:

Çok merak ettim tarifini en kısa zamanda yazarsın inşallah :)
melek4545

melek4545

ceylanturselamun aleyküm, ben de bir türlü kurabiye pişiremiyorum, fazla mı un koyuyorum bilemiyorum, üstü iyice pişiyor ama içi mutlaka çiğ kalıyor :(

Aleyküm selam benimde içi pişiyo ama altı biraz yanıyor :)
melek4545

melek4545

_semra_netten almıstım bende tarıfı nerdyse aynı tarıfnle ama korknc bı hal aldı:)

:) :) :) ....
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.