Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
ishakyakup, post: 1158953, member: 86712Ve aleyküm selam..
hakkınızı helal edin görmemiştim..
hadisede geçen kadının giydiği sirvaldır...
bu bir nevi içlik elbisedir şalvar gibidir.. geniştir dökümlüdür..
ve ayrıca bu giyilen sirval normal şartlarda görünmemektedir..
bir kaza hali ile görünmüştür ki.. eğer sirval olmasaydıda bacağı gözükseydi de bunda o kadın için yine bir günah yoktu.. zira bu hususta kadın masumdur.. fakat sirvalı giymesi ile kendini daha ziyade mesture kılmıştır.. ve efendimiz sav. tarafından meth edilmiştir...
şimdi bu meyanda söylenecek çok söz var..
*o kadının giydiği sirvaldı yani bir bakıma şalvar bir don. bugünkü bayanların giydiği pantolon ile uzaktan yakından alakası olmayan bir elbise..
*acaba o kadın sirvalını aşikar eden bir üst kıyafet ile ortalıkta dolaşsyadı.. yani düşmekten dolayı değilde normal şartlarda yürürken bu iç kıyafeti gözükseydi günümüz tesettürlüleri gibi... efendimiz sav. o kadını meth edermiydi... düşünmek lazım..
*günümüzün tesettürlü hanımefendileri pardesülerinin altından pantolonu ne maksatla giyiyorlar...? gerçekten bi yerde düşerimde mahrem'im gözükür maksadı ile mi? yoksa şık olduğunu düşündükleri için mi ? bu soruyuda her hanımefendi kendine sorsun..
Ve özetle..
bu bir kimlik mücadelesi olmuştur...
osmanlı kadını çarşaflı veya feraceliydi..
osmanlı yıkılıp türkiye cumhuriyeti kurulunca.. bir takım kampanyalar başlatıldı. "Çarşafı getir mantoyu götür" çarşafını verene çok daha pahalı olan manto veriyorlar dı.. o zaman ki manto da çarşaf kadar tesettür sağlayan geniş ve uzundu..
kısaca geçiyorum
o manto bu günkü tunik oldu...
o zaman diyorlardı ki bu mantolarda tesettürdür..
şimdi de diyorlar ki; "pantolon üstü tunikte tesettürdür..."
yakında derler ki; "iç çamaşırı üzerine uzun kollu atlet te tesettürdür..."
yıllar önce robalı pardesü giyen hanımlar, bir zaman sonra pardesüleri daralttılar. yetmedi birazda kısalttılar... ayak bilekleri gözükmeye başlayınca altına pantolon icat ettiler.. altında pantolon olunca pardesüleri dizlerine kadar kısaltmakta sakınca görmediler.... bu kadar kısaldıktan sonra pantolonlar gözüktüğü için güzel pantolon giyinmeye başladılar.. ve bir anda kısa pardesülerin yerini tunikler aldı.. öyle ya ikiside aynı boyda ve aynı işe yarıyor... neden olmasın.. sonra sonra sonra..
bu günkü hale geldi müslüman ve kendini tesettürlü sanan kadınlar..
altında dar bir kot pantolon üzerinde bir badi.. ve renga renk küçücük bir başörtüsü... yüzündeki boyadan dolayı palyaço gibi olduğunun farkında olmayan.. sözde tesettürlüler..
işte bu yukarıda anlattığım tesettürün evrimidir..
tesettürün aslını muhafaza edenler müstesna..!
açık desen açık değil, kapalı desen hiç alakası yok...
benim zavallı bacılarım.
Cevabınız için teşekkür ediyorum Abimiz HAK ne demek
Allah c.c. razı olsun...hanım kardeşlerimiz bunu özellikle okusunlar diye cevap vermenizi özellikle istedim..Sonuç itibariyle benden daha bilgilisiniz..
Hocam derdi ki ; birşey olduğunda kalbine bak...vicdan azabı çekiyor musun? ...çekiyorsan demekki var bir yanlış...
Birde tüm açık kardeşlerimiz için dua edin der...
Benim vicdanım pantolunu kabul etmiyor,makyajıda....çok renkliliğide...
Çünkü kadınız...tek bir rimel bile yetiyor baktırmaya..Allah c.c. muhafaza buyursun..
Bizde dua ediyoruz...edeceğizde inşallah..Rabbim kalp gözüyle görmeyi nasip eylesin cümlemize...Rabbim Tesettürü ve İbadetleri zevk ve zamana göre değil İslama uygun şekilde yapmayı , O'nun rızasına uygun şekilde yaşayıp ölmeyi nasip eylesin bizlere inşallah
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah