Koca.1.0 )))
202.435 görüntülenme · 2.747 yanıt
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
RE: Burçların Arapça İsimleri
KARDEŞ BURÇLARA İNANMIYORUM AMA KOMİK OLMUŞ.. 20 OCAKTA DOĞMUŞUM, NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM, HİÇ ANLAMAM.. YİNE DE ELİNİZE SAĞLIK
zenan yazdı:
B)B)B):D:D:D
KOÇ: Davar-ül kurban
BOĞA: Sığır-ül camış
İKİZLER: Adem-ül çifti aynen
YENGEÇ:Mahluk-ül bocekvari
ASLAN:mahlukat-ül vahşi
BAŞAK: Nebat-ül arpa-ü yulaf
TERAZİ: Endaze-i kantar
AKREP: Haşerei-ül zehr-i zıkkım
YAY: Silah-ül zemberek
OĞLAK: Davar-ül veled-i inat
KOVA: Damacana
BALIK: Mahsülat-ül derya B)B)B):D:D:D
benim burcum; İKİZLER: Adem-ül çifti aynen
hadi bakalım sizin burcunuz ne?
KARDEŞ BURÇLARA İNANMIYORUM AMA KOMİK OLMUŞ.. 20 OCAKTA DOĞMUŞUM, NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM, HİÇ ANLAMAM.. YİNE DE ELİNİZE SAĞLIK
S.A. ÇOK KOMİK KARDEŞİM YA ÇOK GÜLDÜM:):):) ALLAH RAZI OLSUN
BENDE İNANMAM AMA ŞİMDİ BAKTIM BENİMDE ADEM-ÜL ÇİFTİ AYNEN :):)
zenan yazdı:
B)B)B):D:D:D
KOÇ: Davar-ül kurban
BOĞA: Sığır-ül camış
İKİZLER: Adem-ül çifti aynen
YENGEÇ:Mahluk-ül bocekvari
ASLAN:mahlukat-ül vahşi
BAŞAK: Nebat-ül arpa-ü yulaf
TERAZİ: Endaze-i kantar
AKREP: Haşerei-ül zehr-i zıkkım
YAY: Silah-ül zemberek
OĞLAK: Davar-ül veled-i inat
KOVA: Damacana
BALIK: Mahsülat-ül derya B)B)B):D:D:D
benim burcum; İKİZLER: Adem-ül çifti aynen
hadi bakalım sizin burcunuz ne?
S.A. ÇOK KOMİK KARDEŞİM YA ÇOK GÜLDÜM:):):) ALLAH RAZI OLSUN
BENDE İNANMAM AMA ŞİMDİ BAKTIM BENİMDE ADEM-ÜL ÇİFTİ AYNEN :):)
vişş senene
vişş senene
Erzurumda trafik lambaları şehre yeni konulmuş.Trafik polisi kırmızı ışıkta geçen teyzeyi durdurur:
-Teyze teyze dur nereye gidiyorsun?
Vışşşş devamsız, sene ne? Eltimgile gidirem, erimin de heberi var!:D:D
vişş senene
Erzurumda trafik lambaları şehre yeni konulmuş.Trafik polisi kırmızı ışıkta geçen teyzeyi durdurur:
-Teyze teyze dur nereye gidiyorsun?
Vışşşş devamsız, sene ne? Eltimgile gidirem, erimin de heberi var!:D:D
[medya]
DALAN GUDİK DIRMANIR
DALAN GUDİK DIRMANIR
:DOmuzları tilki kürklü bir hanımefendi Cumhuriyet caddesinde yürürken dadaşım
yanına gelir:
- Baci ,baci dalan gudik dırmanir.
Kadın kendisine laf atıldığını düşünerek:
-Terbiyesiz, der.
Dadaşım bozulur :
- Benene kıtlarsa kıtlasın !:D:D:D:D:D Erzurum, ızdırabın kucağında doğmuş bir şehir! Onun fıkralarını dinlerken, o ızdırabın dışa yansımasını hemen görürsünüz. Gerektiğinde; Kurt İsmail'i, Nene Hatun'u, Kara Fatma'yı yetiştirir. Ama tarihin kahraman yetiştirmeye fırsat vermediği zeminde o muazzam muhayyile karşımıza "Teyo Pehlüvan"ı çıkarır.
Gün olur, Kadı Darir, Solakzade, Ömer Nasuhi Bilmen'ler yetişir bu toprakda. Böylesi değerlerin yetişemediği çorak iklimlerde dertlenir, hüzünlenir. Bu ızdırabın meyvesi olarak; "Naim Hoca"lar, "Emin Hafiz"ler doğar!
Tortumlu'da, çilkeş Anadolu insanının tam bir özetini buluruz. Bulunduğu coğrafyayla barışık, saf ve duygusal... İspir'li kıvrak zekasıyla çıkar karşımıza. Hasankale'li biraz bilmiş! ama alabildiğine kalenderdir.
Hepsi bu toprağın insanıdır, çilekeştir, muzdariptir.... Ve mizah onun hamurunda vardır.
DALAN GUDİK DIRMANIR
:DOmuzları tilki kürklü bir hanımefendi Cumhuriyet caddesinde yürürken dadaşım
yanına gelir:
- Baci ,baci dalan gudik dırmanir.
Kadın kendisine laf atıldığını düşünerek:
-Terbiyesiz, der.
Dadaşım bozulur :
- Benene kıtlarsa kıtlasın !:D:D:D:D:D Erzurum, ızdırabın kucağında doğmuş bir şehir! Onun fıkralarını dinlerken, o ızdırabın dışa yansımasını hemen görürsünüz. Gerektiğinde; Kurt İsmail'i, Nene Hatun'u, Kara Fatma'yı yetiştirir. Ama tarihin kahraman yetiştirmeye fırsat vermediği zeminde o muazzam muhayyile karşımıza "Teyo Pehlüvan"ı çıkarır.
Gün olur, Kadı Darir, Solakzade, Ömer Nasuhi Bilmen'ler yetişir bu toprakda. Böylesi değerlerin yetişemediği çorak iklimlerde dertlenir, hüzünlenir. Bu ızdırabın meyvesi olarak; "Naim Hoca"lar, "Emin Hafiz"ler doğar!
Tortumlu'da, çilkeş Anadolu insanının tam bir özetini buluruz. Bulunduğu coğrafyayla barışık, saf ve duygusal... İspir'li kıvrak zekasıyla çıkar karşımıza. Hasankale'li biraz bilmiş! ama alabildiğine kalenderdir.
Hepsi bu toprağın insanıdır, çilekeştir, muzdariptir.... Ve mizah onun hamurunda vardır.
[medya]
RE: Karadenizlinin İltifatları
:)B)
:)B)
özlemimi arttırdınız altı yıl uzağım memleketimden çok yer gördüm bulamadım o sıcak insanını,o güzel havasını o muhteşem manzarasını bir başkadır KARADENİZ.....(Samsunluyum)
meftun61 yazdı:
BİR SEVDADIR KARADENİZ, BİR TUTKUDUR TRABZON.DELİ DALGARIDIR İNSANI AŞIK YAPAN.VE NE SEVDALARA ŞAHİT OLMUŞTUR DALGASI DELİ DENİZ.BU SEVDAYIDA KARADENİZLİ OLMAYAN ANLAYAMAZ.B)B)B)B)
özlemimi arttırdınız altı yıl uzağım memleketimden çok yer gördüm bulamadım o sıcak insanını,o güzel havasını o muhteşem manzarasını bir başkadır KARADENİZ.....(Samsunluyum)
:D:D:D
:D:D:D
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/5797-koca-1-0 · 08.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.