Bu çiçeği tanıyor musunuz?

1.822 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
cemaldurra

cemaldurra

Mübarek Üye · 1.142 mesaj

Selamun Aleyküm,

Aşağıya resmini koyduğum çiçeğin adını bilen var mı?

Çok hoşkokusu olan bu çiçeğin adını merak ettim...

Allah'a emanet olun...
cemaldurra

cemaldurra

Tamam ben buldum zambak'mış...
huzurpınarı

huzurpınarı

Mübarek Üye · 888 mesaj

aleyküm selam ben onu soğan çiçeği diye biliyodum ama deilmiş demek ki...
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

selamün aleyküm, evt kırmızı zambak, misler gibi kokar, beyazı ve ebruliside vardır,,

bendeniz onu çok severim ve yetiştiriyorum..şu an tam mevsimi,gerçi yavaş yavaş geçiyor artık.. baharın başlangıcında sakısı değiştirilir ve (gerekiyorsa) toprağı havalandırılır,,
o zaman zambağın keyfine değmeyin çoşar adeta açar o güzel çiçeklerini....
selam ve dua ile...
cemaldurra

cemaldurra

huzurpınarı, post: 1040372, member: 83361aleyküm selam ben onu soğan çiçeği diye biliyodum ama deilmiş demek ki...

Sizin bildiğiniz de çok yanlış sayılmaz, zira bu çiçek familya olarak soğangillerdenmiş...

edam005, post: 1040483, member: 94554selamün aleyküm, evt kırmızı zambak, misler gibi kokar, beyazı ve ebruliside vardır,,

bendeniz onu çok severim ve yetiştiriyorum..şu an tam mevsimi,gerçi yavaş yavaş geçiyor artık.. baharın başlangıcında sakısı değiştirilir ve (gerekiyorsa) toprağı havalandırılır,,
o zaman zambağın keyfine değmeyin çoşar adeta açar o güzel çiçeklerini....
selam ve dua ile...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten makbule geçti. Ben aslında çiçeklerle pek fazla uğraşamıyorum ama bunu sağolsun bir hastam bana getirmiş, gerçekten çok hoş bir kokusu var. Bari ilgileneyim biraz...

Allah'a emanet olun...
KAYYIME

KAYYIME

Aktif Üye · 56 mesaj

bende zambak diye tahmin ettim ama bilmiyorum. çok güzel çiçek..
sonayg

sonayg

Kıdemli Üye · 455 mesaj

..........
sonayg

sonayg

Kıdemli Üye · 455 mesaj

...........
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

[

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten makbule geçti. Ben aslında çiçeklerle pek fazla uğraşamıyorum ama bunu sağolsun bir hastam bana getirmiş, gerçekten çok hoş bir kokusu var. Bari ilgileneyim biraz...

Allah'a emanet olun...

selamün aleyküm cemal bey abi. bir bilgi daha arz edicem sakıncası yoksa , zambak, soğangillerden olduğu için belli bir süre sonra çicekleri ve yaprakları, gider, sadece toprağı ve içinde soğanı kalır,ama her sene o topraktan böyle güzel zambaklar çıkar...tabi iyi bakılması lazım fazla soğuğa ve sıcağa gelmez,,
selam ve dua ile kalınız...
cemaldurra

cemaldurra

edam005, post: 1041132, member: 99011[
selamün aleyküm cemal bey abi. bir bilgi daha arz edicem sakıncası yoksa , zambak, soğangillerden olduğu için belli bir süre sonra çicekleri ve yaprakları, gider, sadece toprağı ve içinde soğanı kalır,ama her sene o topraktan böyle güzel zambaklar çıkar...tabi iyi bakılması lazım fazla soğuğa ve sıcağa gelmez,,
selam ve dua ile kalınız...

Selamun Aleyküm,

İlave bilgileriniz için de tekrar tekrar teşekkür ederim, bu bilgileri not ettim, umarım bu güzel çiçeği mahvetmem...

sonayg, post: 1041103, member: 82164selamün aleyküm
benzetemedim zambağa sarı ve mor renklisi var bizde imkan olsaydı fotosunu koyardım

Sizin mesajınız üzerine tekrar baktım ve özellikle kırmızı zambak diye aradığımda daha net resimlere ulaştım, bana kalırsa gene kırmızı zambak olduğu kanaatindeyim. Ama sizin farklı bir bilginiz varsa da öğrenmek isterim.
Benim baktığım sitenin linki:

kırmızı zambak resimleri zambak çiçeği zambak çiçekleri zambak çiçek resimleri zambak fotoğrafları zambakresimleri zambakçiçeği

Allah'a emanet olun...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.