Azerbaycan_liinşallah ogrenirim yavas-yavas...Allah amel etmeyi de nasip etsin cumlemize...
Allah sizin de ilminizi artırsın..maşallah abla...
tek_dileğimSelamun aleyküm sıla ablam.
Ben Kuran'ı Kerim ezber dersine katılamamıştım. Vakit ayıramammaktan korkmuştum.
Çok pişman oldum. Aylar geçmiş.. Zaman ne çabuk geçmiş..
Kendi kendime ezberleyebildim bir kaç sure.
Bir şey sormak istiyorum. Tam olarak ezberledikleriniz neler?
Azerbaycan_liabla duhadan asagisi ve nebe, mulk ve yasin...ve sifa ayetleri sanirim...ezberlemisler kardeşler...
ben seürbest takılıyorum :)...
inşallah siz ezberleyin ben size iki site ismi veririm...sadece kuran...birsi gariler ordan dinlersiniz, birsi de arapca ve latince çok guzel ben ordan deftere yazıp, dinleyerek ezber ediyorum...site adlarını vermekte sorun olur mu? birsi sadece Kuran digerinde baska makale ve s var sanırım...neyse sıla abla yonetici sanırım o solesin ben yazarim siteleri
tek_dileğimsağol kardeşim.
ben cep telefonumdan dinleyerek ezberliyorum.çok faydalı oluyor dinleyerek.
Hem dinliyorum hem yazıyorum.o şekilde tin, hümeze, karia surelerini ezberledim. ben de serbestim. ama düzenli olunca daha iyi oluyor. Ben de merak ettim neleri ezberlediler diye.Onları ezberlemek istiyorum.
Azerbaycan_lianladım abla...güzel yontem...yazınca bir de telefondan dinleyince..hem okuyorsunuz, hem bakıyorsunuz, hem dinliyorsunuz çok kolay oluyor...maşallah...daha da ezberleyin...Allah ilminizi artırsın...sırayla ezber edin o zaman daha hevesli olacak bir an once bu sureyi ezber edeyim de digerini ogreneyim gibi :)...bunlar benim kişisel yontemler tabi hata ola bilir
tek_dileğimDoğru söyledin kardeşim..
Mealleri okuyup ezberleme kararı aldım ben de. Sıraya bakmadım..
Sıraya geçmek istiyorum şimdi. Daha hevesli olurum inşaallah..
Duana Amiin kardeşim.Rabbim hepimizin ilmini arttırsın, bizleri ilmiyle amel edenlerden eylesin inşaallah..
Azerbaycan_liinşallah abla...sizin duanıza da amin...defter tutun ole yazın hevesiniz artacak...ben burdakı esmaul husnaları da yazacam deftere...ole ezber etcem...
ykp0038anladmı yok eklemek istemem. sadece merak etmiştim. bende İNŞALLAH ezberlerim okula giderken çoğunu ezberlemiştim ama :( :( unuttum hepsini İNŞALLAH terardan ezberlerim. unutmamak için en iyi teknik ise namazlarda okumaktır. bilmiyorum doğrumu. hayırlı geceler...
tek_dileğimben de esmaül hüsnaları deftere yazıp ezberlemiştim.Hala duruyoo..
Yalnız ben bazılarını unuttum:a03: buna çok üzülüyorum.
Tekrar üzerine düşcem inşaallah..
Rabbim size, sıla ablama ve tüm ezber yapan kardeşlerimize zihin açıklığı versin..
tek_dileğimSelamun aleyküm kardeşim.
Namazlarda okumak çok faydalı oluyor.
Ben de namazlarımda okuyorum ezberlediklerimi..
Bu şekilde hafızamızda taptaze kalacaktır inşaallah..
Rabbim yardımcınız olsun... zihin açıklığı versin..
Azerbaycan_limaşallah abla...inşalalh unuttuklarınızı tekrar ogrenirsiniz...duanıza amin..
hakkınızı helal edin konuyu dagittim gibi biraz...lafa tuttum :a24:
mine35sıla deniz kardeşim ALLAH RAZI OLSUN sılacım 8 aylık oldu 2 kızdan sonra Yüce RABBIM kucagıma almak nasip olursa birde oğlum olcak şimdilik bi problemim yok günden güne agırlaşıyorum işte:)
sen nasılsın deniz kardeşim hamd olsun nettim yoktu bide bilgisayar problemliydi anca halledebildik dünya telaşı işte:))
deniz yıldızıhamdolsun ablacım bende iyiyim:)
maşallah ya çok az kalmışş oğlunuzu kucağınıza almanıza abla
Rabbim sağlıklı uzun hayırlı ömür nasip etsin:)
amin azerbaycanli kardeşim Allahım amel etmeyi nasip etsin
tek dileğim birinci sayfaya bak orada yazıyor neleri ezberlediğimiz. şimdi yeni tekrara başladık katılabilirsin. bu sıradan.
site adı derken reklam amaçlı olmadıktan sonra verilebiliyor üye kurallarında yazar bakabilirsiniz. bazen ben de veriyorum. ama bazıları da kendi sitelerini reklam amaçlı yazıyorlar bu yasak. bizim portalda da var dinleme. ben genelde Kuran.tv den dinliyorum okuyorum orda sayfa sayfada dinleyebiliyorsunuz. hep söylüyorum dinlemek çok önemli mutlaka dinleyelim.
ykp kardeşim yine hep yazıyordum ezberleri verirken ezberlediğimiz sureleri o gün namazda okuyalım diye. ama ezber çok olunca bazıları ihmal edilebiliyor.
bu sayfada esmaül hüsnaları da koyuyorum ben arada tekrar amaçlı siz takip edin.
aslında bu forumu kapatacaktım ben ama siz azerbaycanlı ve tek dileğim gelince kapatmamak daha mı hayırlı acaba? yani belki birilerinin bir kaç ayet okumasına vesile olmak var vebal var. esmaül hüsna programı bitince çok kişiler yazmıştı ben de ezberlemek istiyorum diye. sitede kalmaya devam edersem eğer nasip işidir tekrar açarım ezberlemek isteyenler başlığını biz esmaları tekrar ederiz yeni katılanlarda ezberler inşallah. şu hatim grubunu bir kuralımda bir rahatlayalım. açarım belki.
minecim ben sana demiştim dimi üzülme bak iki kızdan sonra belki de bir oğlun olur diye :) dediğim çıktı Allahım kolay doğum nasip etsin sana.