Kulluğum Sultanlığımdır

1.332 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

Hatırlıyorum, bir tanıdığım 'Niçin namaz kılıyorsun?' diye sormuştu da hemen cevap vermek yerine, başka bir soruyla mukabele etmiştim: 'İlletini mi öğrenmek istiyorsun, hikmetini mi?'
Şaşırmış, 'bu ne demek oluyor' demişti. Şöyle bir açıklama yapmıştım: 'İllet, hakiki sebep demektir. Hikmet ise, gözetilen fayda ve menfaat.'

'Şu halde illeti nedir?'
'İlâhî emir, sadece emredildiği için kılıyorum.'

'Ya hikmeti?'
'Saymakla bitmez. Ben, hemen aklıma gelenleri söyleyeyim. Herşeyden önce, cehennem ateşinin kalkanı, kabir azâbının siperi ve cennet kapılarının anahtarıdır. Ebedî saadet, onun sonsuza uzanan bir meyvesidir.

Namaz kalbe gıda, rûha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikâmet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir.

Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler.
Ruh, onunla nefes alır, huzur bulur, sükûna erer, Rabbine yönelir. Mânevî yükselişin merdivenidir namaz; bütün ibadetlerin özüdür.

Ancak bunların hiçbiri olmasaydı bile ben namazımı yine kılacaktım. Çünkü, faydalar teşvik edici olabilir, fakat asla hakiki sebep olamaz. Önce istenilmez, belki sonra verilir.'

O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim:

' Namaz îmânımın ifadesidir, acizliğimin, zayıflığımın, çaresizliğimin, kısacası kulluğumun itirafıdır.

Namaz gözümün nuru, gönlümün gözbebeğidir. Dünyam onunla aydınlandı, hakikatı onun ışığıyla gördüm, diğer varlıkların ibadetlerini onun ilhâmıyla bildim.

Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum. ALLAH 'a baş eğişim, başkasına baş eğmeyeceğime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, rûhum da beni sayısız ni'metlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.

Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur. Yüce divanda kâinatın sözcülüğünü ederim. Dilsiz varlıklar benim dilimde dile gelir.

Seccade tahtım, secde saltanâtım. ve kulluğum sultanlığımdır.
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamun aleyküm emeğine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı...
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM emeğine sağlık kardeşim selam ve dua ile.
cerennurum

cerennurum

zencefil_1109, post: 1009853, member: 59734selamun aleyküm emeğine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı...

aleykümselam kardeşim allah razı olsun
ya mucib

ya mucib

Mübarek Üye · 1.037 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşiimmm çok güzeldiii
cerennurum

cerennurum

ya mucib, post: 1009940, member: 65549ALLAH razı olsun kardeşiimmm çok güzeldiii

sizdende allah razı olsun dua ile kalın
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

çok güzel bir paylaşım allah razı olsun
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
cerennurum

cerennurum

lale&gülçok güzel bir paylaşım allah razı olsun

sizdende allah razı olsun kardeşim hayırlı cumalar
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.