Kulluğum Sultanlığımdır!

1.525 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

Hatırlıyorum, bir tanıdığım 'Niçin namaz kılıyorsun?' diye sormuştu da hemen cevap vermek yerine, başka bir soruyla mukabele etmiştim: 'İlletini mi öğrenmek istiyorsun, hikmetini mi?' Şaşırmış, 'bu ne demek oluyor' demişti. Şöyle bir açıklama yapmıştım: 'İllet, hakiki sebep demektir. Hikmet ise, gözetilen fayda ve menfaat.'
'Şu halde illeti nedir?'
'İlâhî emir, sadece emredildiği için kılıyorum.'
'Ya hikmeti?'
'Saymakla bitmez. Ben, hemen aklıma gelenleri söyleyeyim. Herşeyden önce, cehennem ateşinin kalkanı, kabir azâbının siperi ve cennet kapılarının anahtarıdır. Ebedî saadet, onun sonsuza uzanan bir meyvesidir.
Namaz kalbe gıda, rûha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikâmet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir.
Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler. Ruh, onunla nefes alır, huzur bulur, sükûna erer, Rabbine yönelir. Mânevî yükselişin merdivenidir namaz; bütün ibadetlerin özüdür.
Ancak bunların hiçbiri olmasaydı bile ben namazımı yine kılacaktım. Çünkü, faydalar teşvik edici olabilir, fakat asla hakiki sebep olamaz. Önce istenilmez, belki sonra verilir.'
O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim:
'Namaz îmânımın ifadesidir, acizliğimin, zayıflığımın, çaresizliğimin, kısacası kulluğumun itirafıdır.
Namaz gözümün nuru, gönlümün gözbebeğidir. Dünyam onunla aydınlandı, hakikatı onun ışığıyla gördüm, diğer varlıkların ibadetlerini onun ilhâmıyla bildim.
Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum. Allah'a baş eğişim, başkasına baş eğmeyeceğime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, rûhum da beni sayısız ni'metlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.
Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur. Yüce divanda kâinatın sözcülüğünü ederim. Dilsiz varlıklar benim dilimde dile gelir. Seccade tahtım, secde saltanâtım... ve kulluğum sultanlığımdır
alıntı
lutfiyenigun

lutfiyenigun

Aktif Üye · 64 mesaj

Allah razi olsun kardeşim.allah namazlarimizi hakkiyla kilanlardan eylesin.
Selam ve dua ile.
Emanet

Emanet

lutfiyenigun, post: 723714, member: 50627Allah razi olsun kardeşim.allah namazlarimizi hakkiyla kilanlardan eylesin.
Selam ve dua ile.

sizden de ALLAH razı olsun...amin kardeşim amin...selam ve dua ile
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Emanet

Emanet

ALLAH sizdende razı olsun...amin kardeşim..selam ve dua ile
hislerimm

hislerimm

Kıdemli Üye · 198 mesaj

Evet RABBİM hakkıyla kılanlardan eylesin
Emanet

Emanet

hislerimm, post: 724155, member: 83697Evet RABBİM hakkıyla kılanlardan eylesin

amin kardeşima amin..
RABBİM razı olsun.......
minoug

minoug

Kıdemli Üye · 250 mesaj

Selamün Aleyküm ve Rahmetullah emeğinize sağlık çok güzel.
Allah(C.C)cümlemize namazımızla ve en önemlisi son nefesimizi KELİMEİ ŞEHADETLE vermeği nasip Eylesin AMİN!
akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

Allah razı olsun paylaşımınızdan dolayı.Allah hepimizi kendini hakkıyla zikredenlerden eylesin.aminn.........
Emanet

Emanet

minougSelamün Aleyküm ve Rahmetullah emeğinize sağlık çok güzel.
Allah(C.C)cümlemize namazımızla ve en önemlisi son nefesimizi KELİMEİ ŞEHADETLE vermeği nasip Eylesin AMİN!

ve aleyküm selam...RAHMAN razı olsun sizden...amin kardeşim.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Emanet

Emanet

aliye_aliye

RAHMAN razı olsun senden Aliyemmm özledim seni...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.