"Tesettür...Takvadır".

9.446 görüntülenme · 60 yanıt

Paylaş:
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

Vealeyna Aleykümselam

Vealeyna Aleykümselam

berat05, post: 1096989, member: 83674Abimiz Cehaletimi bağışlayınız ancak ne zamandır soracaktım"A'lamenittebeğalhüda" nın anlamı tam olarak nedir? Allah c.c. razı olsun

"A'lamenittebeğalhüda"
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

Güncelleme

Alıntı:
berat05´isimli üyeden Alıntı
Abimiz Cehaletimi bağışlayınız ancak ne zamandır soracaktım"A'lamenittebeğalhüda" nın anlamı tam olarak nedir? ALLAH c.c. razı olsun

Allah'a Emanet Olunuz

B)
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Resul AydınGüncelleme

Allah'a Emanet Olunuz

Allah c.c. razı olsun değerli abimiz
Burdan çok şey öğrendim burda bir başkasıydı...Vesile oalnalrdanRabbim razı olsun inşallah
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
katrenur

katrenur

Kıdemli Üye · 113 mesaj

Başörtüsünün takva ve ibadetten başka bir anlamı yoktur, olamaz da.
Bunu bir türlü insanımıza YA ANLATAMADIK YADA ANLAMAK İSTEMEDİLER.Rabbime şükürler olsun ki 10 yıldır tesettürlü bir bayanım .Bende umutla bir gün hizmet etmeyi bekliyorum.Bir elime güneşi diğer elime ayı verseler yine davamdan vazgeçmem. Allah razı olsun sizlerden vede sizin gibi düşünen insanlardan .
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm
allah razı olsun paylaşıma teşekkürler
berat05

berat05 🛡

Tesettür, Rabbimiz'in Kuran'da bir emridir. Ve her insan istediği rengi, istediği kumaşı, istediği şekli kullanarak bu ibadetini, ALLAH'ın bu farzını yerine getirebilmelidir. Hiç kimse kimseye "sen başına bunu takma", veya "takarsan da bunu böyle bağlama" deme hakkına sahip değildir. ALLAH'ın Kuran'da bildirdiği gibi "Sizin dininiz size, benim dinim bana." (Kafirun Suresi, 6) denmesi ve kimsenin kimsenin ibadetine el ya da dil uzatmaması gerekir.
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

Bu Türkiyece Cumhuriyeti bu Müslümanlara uyguladığı baskılar neticesinde birgün yıkılacak arkadaşlar..Ona göre safınızı seçiniz....
Resul Aydın

Resul Aydın

katrenurBaşörtüsünün takva ve ibadetten başka bir anlamı yoktur, olamaz da.
Bunu bir türlü insanımıza YA ANLATAMADIK YADA ANLAMAK İSTEMEDİLER.Rabbime şükürler olsun ki 10 yıldır tesettürlü bir bayanım .Bende umutla bir gün hizmet etmeyi bekliyorum.Bir elime güneşi diğer elime ayı verseler yine davamdan vazgeçmem. Allah razı olsun sizlerden vede sizin gibi düşünen insanlardan .

Selamün Aleyküm Kardeşim

Selam ve dua ile...
Allah'a Emanet Olunuz

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

küçük-kulselamun aleyküm
allah razı olsun paylaşıma teşekkürler

Aleyküm Selam Kardeşim

Amin,Ecmain,Cümlemizden inşaallah
Selam ve dua ile....

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

berat05
Allah c.c. razı olsun değerli abimiz

Burdan çok şey öğrendim burda bir başkasıydı...Vesile oalnalrdanRabbim razı olsun inşallah

Selamün Aleyküm Kardeşim

A'lamenittebeğalhüda
Selam ve dua ile...

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

_SeNaToR_Bu Türkiyece Cumhuriyeti bu Müslümanlara uyguladığı baskılar neticesinde birgün yıkılacak arkadaşlar..Ona göre safınızı seçiniz....

"Hakimiyet Kayıtsız Şartsız ALLAH'ındır"

Selam ve dua ile....

B)
*ayşe*

*ayşe*

Mübarek Üye · 1.076 mesaj

Başörtüsünün tek anlamı vardır: ALLAH'ın tesettürle ilgili emrini yerine getirmek, mümin kadının iffetini, saygınlığını korumak, toplumda iyi ve kendini koruyan bir insan olarak tanınmak istediğini göstermek.
Başörtüsüne bundan başka anlam yüklemek isteyenler, bir daha "biz ne yapıyoruz?" diye düşünmelidirler. Başörtüsü takarak, kendini ve iffetini koruyan, temiz ahlaklı bir insanın bu millete ne zararı olabilir? Başörtüsü takan bir insandan ne kötülük gelebilir? ALLAH'tan korkup sakınan bir insandan en küçük bir zarar gelmez. Aksine bu insan ALLAH'tan korkup sakındığı için daima hayır getirir. Kötü ahlakı, saldırganlığı, zulmü bilmez. Sadece şefkat, huzur ve güvenlik arar.

Allah razı olsun değerli büyüğüm.cok güzel ifade etmissiniz.Emeğinize sağlık.

Selametle...
Resul Aydın

Resul Aydın

*ayşe*Başörtüsünün tek anlamı vardır: ALLAH'ın tesettürle ilgili emrini yerine getirmek, mümin kadının iffetini, saygınlığını korumak, toplumda iyi ve kendini koruyan bir insan olarak tanınmak istediğini göstermek.
Başörtüsüne bundan başka anlam yüklemek isteyenler, bir daha "biz ne yapıyoruz?" diye düşünmelidirler. Başörtüsü takarak, kendini ve iffetini koruyan, temiz ahlaklı bir insanın bu millete ne zararı olabilir? Başörtüsü takan bir insandan ne kötülük gelebilir? ALLAH'tan korkup sakınan bir insandan en küçük bir zarar gelmez. Aksine bu insan ALLAH'tan korkup sakındığı için daima hayır getirir. Kötü ahlakı, saldırganlığı, zulmü bilmez. Sadece şefkat, huzur ve güvenlik arar.

Allah razı olsun değerli büyüğüm.cok güzel ifade etmissiniz.Emeğinize sağlık.

Selametle...

Amin,Ecmain,Cümlemizden İnşaallah.
Selam ve dua ile....
A'lamneittebeğalhüda

B)
berat05

berat05 🛡

"Kur'ân'ın tesettür emri fıtri olmakla beraber; o maden-i şefkat ve kıymettar birer refika-i ebediyye olabilen kadınları tesettür ile sukuttan, zilletten ve mânevi esaretten ve sefâletten kurtarıyor." (Hanımlar Rehberi, s. 52)
Resul Aydın

Resul Aydın

berat05, post: 1186786, member: 96544"Kur'ân'ın tesettür emri fıtri olmakla beraber; o maden-i şefkat ve kıymettar birer refika-i ebediyye olabilen kadınları tesettür ile sukuttan, zilletten ve mânevi esaretten ve sefâletten kurtarıyor." (Hanımlar Rehberi, s. 52)

Selam ve dua ile....

B)
berat05

berat05 🛡

EsselamünaleykümveRahmetullahiveBerakatuhu

EsselamünaleykümveRahmetullahiveBerakatuhu

güncelleme
berat05

berat05 🛡

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Tesettür, Rabbimiz'in Kuran'da bir emridir. Ve her insan istediği rengi, istediği kumaşı, istediği şekli kullanarak bu ibadetini, Allah'ın bu farzını yerine getirebilmelidir. Hiç kimse kimseye "sen başına bunu takma", veya "takarsan da bunu böyle bağlama" deme hakkına sahip değildir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği gibi "Sizin dininiz size, benim dinim bana." (Kafirun Suresi, 6) denmesi ve kimsenin kimsenin ibadetine el ya da dil uzatmaması gerekir.
Resul Aydın

Resul Aydın

berat05Tesettür, Rabbimiz'in Kuran'da bir emridir. Ve her insan istediği rengi, istediği kumaşı, istediği şekli kullanarak bu ibadetini, Allah'ın bu farzını yerine getirebilmelidir. Hiç kimse kimseye "sen başına bunu takma", veya "takarsan da bunu böyle bağlama" deme hakkına sahip değildir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği gibi "Sizin dininiz size, benim dinim bana." (Kafirun Suresi, 6) denmesi ve kimsenin kimsenin ibadetine el ya da dil uzatmaması gerekir.

ALLAH'a Emanet,Emanete Sahip Olunuz
Selam ve dua ile....

B)
berat05

berat05 🛡

esselamün aleyküm

esselamün aleyküm

Resul Aydın
ALLAH'a Emanet,Emanete Sahip Olunuz