Başörtüsüne bundan başka anlam yüklemek isteyenler, bir daha "biz ne yapıyoruz?" diye düşünmelidirler. Başörtüsü takarak, kendini ve iffetini koruyan, temiz ahlaklı bir insanın bu millete ne zararı olabilir? Başörtüsü takan bir insandan ne kötülük gelebilir? Allah'tan korkup sakınan bir insandan en küçük bir zarar gelmez. Aksine bu insan Allah'tan korkup sakındığı için daima hayır getirir. Kötü ahlakı, saldırganlığı, zulmü bilmez. Sadece şefkat, huzur ve güvenlik arar.
"Tesettür...Takvadır".
9.445 görüntülenme · 60 yanıt
Başörtüsüne bundan başka anlam yüklemek isteyenler, bir daha "biz ne yapıyoruz?" diye düşünmelidirler. Başörtüsü takarak, kendini ve iffetini koruyan, temiz ahlaklı bir insanın bu millete ne zararı olabilir? Başörtüsü takan bir insandan ne kötülük gelebilir? Allah'tan korkup sakınan bir insandan en küçük bir zarar gelmez. Aksine bu insan Allah'tan korkup sakındığı için daima hayır getirir. Kötü ahlakı, saldırganlığı, zulmü bilmez. Sadece şefkat, huzur ve güvenlik arar.
Çok uzun zamandır siteye giremiyordum.O kadar özledim ki sitemizi.Hem değişmiş hem güzelleşmiş.Eminim nice güzel insanda üye olmuştur.Gelir gelmezde bu konu nasip oldu okudum.İnanın bu yazıyı herkes bunu okumalı.Sorunun özeti ve çözümü bu yazıda.Ben ve benim gibiler hem başımızı örtüp hemde hizmet etmek istiyoruz.Yani tek cümleyle bu isteğimiz.Bu kadar uzaması ve büyütülmesi yersiz.
Bizler bir şekilde engellenip evlere kapatılmak ve hiçbir şekilde etliye sütlüye karıştırılmak istenmiyoruz fakat bu zalim plan tutmaayacak.Sabrediyoruz düzelecek düzelteceğiz.
Selam ve dua ile elinize emeğinize sağlık.Hayırlı akşamlar...
ozlem_37, post: 1011422, member: 97387Selamün Aleyküm
Çok uzun zamandır siteye giremiyordum.O kadar özledim ki sitemizi.Hem değişmiş hem güzelleşmiş.Eminim nice güzel insanda üye olmuştur.Gelir gelmezde bu konu nasip oldu okudum.İnanın bu yazıyı herkes bunu okumalı.Sorunun özeti ve çözümü bu yazıda.Ben ve benim gibiler hem başımızı örtüp hemde hizmet etmek istiyoruz.Yani tek cümleyle bu isteğimiz.Bu kadar uzaması ve büyütülmesi yersiz.
Bizler bir şekilde engellenip evlere kapatılmak ve hiçbir şekilde etliye sütlüye karıştırılmak istenmiyoruz fakat bu zalim plan tutmaayacak.Sabrediyoruz düzelecek düzelteceğiz.
Selam ve dua ile elinize emeğinize sağlık.Hayırlı akşamlar...
Biiznillah İnşaallah...
A'lamenittebeğalhüda
Selam ve dua ile
cakdoc, post: 1051708, member: 54443Allah razi olsun kardesim cok guzel bir paylasim..
Selam ve dua ile...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 511
- Ödül
- 113
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
Allah celle celalüh sizlerden razı olsun kardeşim..
ellerinize sağlık çok güzel değinmişsiniz çok güzel belirtmişsiniz....
yıllardır bu haberlerle yatıp kalkmak başımı öne eğdiriyor
o kadar mahçup oluyorum ki...
kurtuluş savaşını düşünüyorum doğudaki rus ermeni güenydeki ingliz fransız
batıdaki yunan ve dünya...
bizim ceddimiz o kadar şehit verirken o genç hayatlarının şehdet kanlarıyla sulandırıp düşmanı boğarken çıplak ve avrupaya özenmiş bil ülke yaratmak içinmiydi...
hayran olduğu avrupa içinmiydi..
yoksa bacımızın annemizin namus ve iffeti için mi
yoksa başında ki şeref örtüsü için mi...
elbette yüreğinizdekini okuyorum şuan...
her karış kanlarla sulandı ama bugün
bir avrupalıya hayran kalıp uğrunda milyonlar şehid düşen bacımızın
örtüsünden utanıyoruz
utanıyoruz ki misafir gelen avrupalıya mahçup düşeceğiz diye...
bence utanması gereken atlarının kanlarını taşıyıp
geçmişinden gurur duyacağına bugün geçmişini ezenler utansın
dedesi bacımın örtüsüne uzanan el ile savaşırken haince şehid eilrken
bugün çağdaş yaşam medeniyetçilik adı altında
avrupaya namusunu peşkeş çeken
o örtüyü kendi elleiyle avrupalıya teslim edenler utansın..
hemde öyle bir utansın ki yerin dibine bile girsin...
Allah hidayet versin ıslah olmuyorsa Allahhın ve meleklerin laneti üzerlerine olsun...
kusura bakmayın bu konuda kötü oluyorum...özür diliyorum hakkınız helal edin uzattım....
selam ve dua ile
mir_erhan, post: 1051743, member: 97787selamün aleyküm...
Allah celle celalüh sizlerden razı olsun kardeşim..
ellerinize sağlık çok güzel değinmişsiniz çok güzel belirtmişsiniz....
yıllardır bu haberlerle yatıp kalkmak başımı öne eğdiriyor
o kadar mahçup oluyorum ki...
kurtuluş savaşını düşünüyorum doğudaki rus ermeni güenydeki ingliz fransız
batıdaki yunan ve dünya...
bizim ceddimiz o kadar şehit verirken o genç hayatlarının şehdet kanlarıyla sulandırıp düşmanı boğarken çıplak ve avrupaya özenmiş bil ülke yaratmak içinmiydi...
hayran olduğu avrupa içinmiydi..
yoksa bacımızın annemizin namus ve iffeti için mi
yoksa başında ki şeref örtüsü için mi...
elbette yüreğinizdekini okuyorum şuan...
her karış kanlarla sulandı ama bugün
bir avrupalıya hayran kalıp uğrunda milyonlar şehid düşen bacımızın
örtüsünden utanıyoruz
utanıyoruz ki misafir gelen avrupalıya mahçup düşeceğiz diye...
bence utanması gereken atlarının kanlarını taşıyıp
geçmişinden gurur duyacağına bugün geçmişini ezenler utansın
dedesi bacımın örtüsüne uzanan el ile savaşırken haince şehid eilrken
bugün çağdaş yaşam medeniyetçilik adı altında
avrupaya namusunu peşkeş çeken
o örtüyü kendi elleiyle avrupalıya teslim edenler utansın..
hemde öyle bir utansın ki yerin dibine bile girsin...
Allah hidayet versin ıslah olmuyorsa Allahhın ve meleklerin laneti üzerlerine olsun...
kusura bakmayın bu konuda kötü oluyorum...özür diliyorum hakkınız helal edin uzattım....
selam ve dua ile
Üzülme Sen Kardeşim...
Hani Çağdaşlık nutukları atanlar var ya....
İşte onlar, Avrupalı dostlarını ağırlarken; Osmanlının tarihi mirasından başka
gösterebilecekleri hiç birşeyleri olmamalarının, Derin delhizlerinde yavaş yavaş kaybolup gittiklerinin farkında bile değiller.
Allah'a Emanet,Emanete Sahip Olunuz
Selam ve dua ile...
selamünaleyküm değerli büyüğümüz
Allah razı olsun gerçekten çok önemli ve malesef ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş bir durumdur... Biz inancınmızın gereğini yerine getiremeyeceksek bu nasıl bir özgürlüktür acaba? sormak lazım...
İnşaALLAH birgün bu yarada iyileşcektir, ümidimiz ondan yana...
selam ve dua ile kalın...
gülsengül, post: 1051761, member: 93376Başörtüsünün tek anlamı vardır: ALLAH'ın tesettürle ilgili emrini yerine getirmek, mümin kadının iffetini, saygınlığını korumak, toplumda iyi ve kendini koruyan bir insan olarak tanınmak istediğini göstermek.
selamünaleyküm değerli büyüğümüz
Allah razı olsun gerçekten çok önemli ve malesef ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş bir durumdur... Biz inancınmızın gereğini yerine getiremeyeceksek bu nasıl bir özgürlüktür acaba? sormak lazım...
İnşaALLAH birgün bu yarada iyileşcektir, ümidimiz ondan yana...
selam ve dua ile kalın...
Ahir-zaman'a Bir Özeleştiri olarak.......
"Nefs Putlarını Devirdiğimiz Gün, Zafer; Din'i Mübin İslamın Olacaktır İnşaallah.
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile...
allah herkesin başörtülü olmasını naisp etsin ,başörtüye karşı gelenleri allaha havale edeklim en iyisi.
allah razı olsun kardeşim,selam ve dua ile kalın.
allaha emanet olun.......mücahide incinur.........................
İNCİNURbaşörtüsü mücahide kıazların namusudur.
allah herkesin başörtülü olmasını naisp etsin ,başörtüye karşı gelenleri allaha havale edeklim en iyisi.
allah razı olsun kardeşim,selam ve dua ile kalın.
allaha emanet olun.......mücahide incinur.........................
Allah'a emanet olun
Selam ve dua ile...
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. ALLAH, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Ahzab Suresi, 59)
berat05, post: 1096589, member: 85566ALLAH Kuran'ın Ahzab Suresi'nde tesettür için şöyle buyurmuştur:
Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. ALLAH, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Ahzab Suresi, 59)
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu
Abimiz Cehaletimi bağışlayınız ancak ne zamandır soracaktım"A'lamenittebeğalhüda" nın anlamı tam olarak nedir? Allah c.c. razı olsun
berat05, post: 1096989, member: 83674[sıze=3]abimiz cehaletimi bağışlayınız ancak ne zamandır soracaktım"a'lamenittebeğalhüda" nın anlamı tam olarak nedir? Allah c.c. Razı olsun
[/sıze][sıze=3]a'lamenittebeğalhüda" [/sıze]
[sıze=3][/sıze]
[ı](s.a allaha emanet ol) demek kardeşim[/ı]
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
edep yahu53, post: 1097020, member: 97643[ı](s.a allaha emanet ol) demek kardeşim[/ı]
Allah celle celâlühû razı olsun kardeşim sağolun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53602-tesettur-takvadir · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.