Güzel Sözler

116.168 görüntülenme · 1.146 yanıt

Paylaş:
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür...

2 - (Söz Sahibi Bilinmiyor)

Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer... Nehir asla durmaz...

3 - Edward de Bono

Yarının bugünden daha iyi olacağı ümidiyle yetinmek yerine, hemen bugün yarın uyandığımızda kendimizi önceki günden biraz daha iyi hissetmemizi sağlayacak bir şeyler yapabiliriz.

4 - Voltaire

Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir.

5 - Epictetus

Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun. Niye bu günden başlamıyorsun?

6 - Miguel de Cervantes

Kalem aklın dilidir.

7 - Jean Paul Sartre

İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir.

8 - Jean Baptiste Racine

Başa kakılan bir iyilik daima hakaret yerini tutar.

9 - Goethe

Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim.

10 - Napoleon Bonaparte

Ayrılık, küçük ihtirasları unutturur, büyükleri kuvvetlendirir.

11 - Don Herold

Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin.

12 - Friedrich von Schiller

Sevgi birliğe, bencillik yalnızlığa götürür.

13 - Daniel Defoe

İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar.

14 - Oscar Wilde

Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.

15 - Goethe

Aşk, imkansız birçok şeyi mümkün kılar.

16 - Tolstoy

Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir.

17 - Honore de Balzac

Güzellik, çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür.

18 - George Jean Nuthar

Hiç kimse yumrukları sıkılıyken net düşünemez.

19 - Aristoteles

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

20 - Leonardo da Vinci

Insan ne kadar büyük ruhlu olursa, aşkı o kadar derin bir şekilde duyar.

21 - Moliere

En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır.

22 - Anonim

Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir...

23 - Emile Chartien

Hiçbir şey bir fikirden daha tehlikeli değildir. Eğer o fikir sahip olduğunuz tek fikirse.

24 - Moliere

Yalnız yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.

25 - Anonim

Size ne yapacağınızı söyleyebilirler ama ne düşüneceğinizi asla.

26 - Denis Diderot

Azla mutluluk çokla didişmekten iyidir.

27 - J.J. Ronsein

İnsan düşünmek, inanmak daha da önemlisi sevmek için dünyaya gelmiştir.

28 - Eskhylos

İyi yaşamak değil, yaşamayı iyi bitirmek. İşte gerçek mutluluk budur.

29 - Montaigne

Elin yaptığı herhangi bir şeyi bir başka el yıkabilir.

30 - Charles Buxton

Çok kere en kuvvetli tenkit ses çıkartmamaktır
.................
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

Asıl ölüm, ilimden payını almayanlaradır. Faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sâhipleridir. - Şeyh Edebali

Vur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin. - Ernesto Che Guevara

Vücudumda yaralanmamış yer yok. Gel gör ki, savaş meydanlarında yenilgi yüzü görmeyen Halid, yatağında ölüyor. Ayağa kalkar ve kılıcı üzerine doğrulur şöyle der: Erkekler kılıçları üzerinde ölürler. - Halid bin Velid

Demek böyle ölünürmüş...-Necip Fazıl Kısakürek

Beni göğsümden vurun. - Benito Mussolini

Lala, Lala! Bunca zamandan beri sen bizi kiminle biliyordun? Cenâb-ı Hakk’a teveccühümüzde bir kusur mu gördün?-Yavuz Sultan Selim Hân("Artık Allah'la
olma zamanıdır." diyen yakın görevliye hitaben...)

Siyah bir ışık görüyorum. - Victor Hugo

Rabbimiz, beni kendi hazretine dâvet ediyor. Artık gitmek zamânıdır. Yâ Azrâil! Çabuk ol! Beni Rabbime çabuk kavuştur!-Hazret-i Mevlana

Komedi Bitti. - Ludwig van Beethoven

("Tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) Neden olmasın? Ne de olsa kendi malı. - Charlie Chaplin

Kimse bana inanmayacağı için, gördüklerimin yarısını bile anlatmadım. - Marco Polo

Biraz dinleneyim. - Namık Kemal

İşte bu fena. - Peyami Safa

Bu müthiş harp beni bitirdi. - Franz Joseph Haydn

Çok zamandır şampanya içmemiştim. - Anton Çehov
Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir. - Karl Marx

Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm! - Deniz Gezmiş (Devrimci, 1972)

Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin. - Nikolay Gogol

Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık. - Fatin Rüştü Zorlu

Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız. - Eugene Delacroix

Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam. - Cemal Nadir

Haşa ben ölümden korkmuyorum. Çünkü ben Müslümanım. Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır. Hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir. - Muhammed İkbal

Her şey bitti, artık çok geç. - George Gordon Byron

Biraz daha ışık. - Johann Wolfgang von Goethe

Ya duvar kâğıdı gidiyor ya da ben. - Oscar Wilde

Ölmek kaderde var; yaşayıp köhnemek hazin,
Buna bir çare yokmu ya Rabbil alemin? - Yahya Kemal Beyatlı

Ben görevimi burada bitiriyorum. - Albert Einstein

Ölümün tadı, dilimin ucunda. Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum. - Wolfgang Amadeus Mozart

Ağlayacak bir şey yok. - Konrad Adenauer

Suçsuzum. - Zülfikar Ali Butto

İskoç viskisinden martiniye geçmemeliydim. - Humphrey Bogart

Yüce tanrım ve ölümümün şahitleri: Filozof olarak yaşadım hristiyan olarak ölüyorum. - Casanova

İçeri girmeliyim, sis yükseliyor. - Emily Dickinson

Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim. - Leonardo da Vinci

Herşey canımı sıkıyor. - Winston Churchill

Bu menenjit değil mi? - Louisa May Alcott

Hepiniz hoşçakalın. - Hart Crane (ABD’li şair, 1912, intihar etmek için gemi güvertesinden atlarken)

Sıkıldım, sıkıldım. - Gabriele D’Annunzio (İtalyan yazar, 1938)

Ölmek dışında hiçbir şey istemiyorum. - Jane Austen (İngiliz yazar)

Çek ellerini omuzumdan, debelenme! - Sir William S. Gilbert (İngiliz libretto yazarı, 1911, Havuza düşen bir kızı kurtarmaya çalışırken kalp krizi geçirir)

Yakın ışıkları. Eve karanlıkta gitmek istemiyorum. - O' Henry (ABD'li öykücü, 1910)

Çok güzel, yarın onu yukardakilere anlatırım. - Alfred E. Housman (İngiliz şair, 1936, doktorunun anlattığı fıkrayı dinledikten sonra)

Kimse anlamıyor mu? - James Joyce (İrlandalı yazar, 1941)

Sanırım, öleceğim. Yağmuru seviyorum. Yağmurun yüzüme değmesine bayılıyorum. - Katherine Mansfield (Ingiliz yazar, 1923)

Herkes ölür ama bana bir ayncalık tanınır sanıyordum. Ne olacak şimdi? - William Saroyan (ABD' li yazar, 1981)

Beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim. - George Bernard Shaw (Ingiliz yazar, 1950, hemşireye)

Allah korusun, Allah kahretsin. - James Thurber (ABD'li ressam ve yazar, 1961)

Tamam, Mabel, geliyorum. - Thomas Wolfe (ABD'li yazar, 1938, ölmüş karısına)

Sen de mi Brütüs? - Julius Caesar (Roma İmparatoru, M.Ö. 44)

Biraz daha ışık!.. (Mehr Licht!) - Goethe (Alman şair ve Oyun yazarı, 1832)

At! At! Bir ata krallığımı veririm! - Richard III (İngiliz Kralı, 1485)

Bir imparator ayakta ölmeli. - Vespasien (Roma İmparatoru, 79)

Dedi ki; “Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF’den kurtulmamız lâzım.” -Adnan Kahveci / Eski Maliye Bakanı… (2 gün sonra trafik kazasında öldü.)[1]

“Amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini başbakan yapar, istediğini cumhurbaşkanı yapar” -Bedri İnce Tahtacı / Saadet Partisi Gaziantep milletvekili. (5 gün sonra Gaziantep’e giderken trafik kazasında öldü..!) [2]

“Musul ve Kerkük bizimdir alacağız” - Turgut Özal / Cumhurbaşkanı(10 gün sonra öldü..!)[3]

“Amerika’nın İncirlik’ten kalkan uçakları PKK’ya yardım atıyor” - Eşref Bitlis- Jandarma Komutanı.4 gün sonra-eksi 60 dereceye kadar dayanıklı olan helikopter ile Siirt’e giderken helikopteri düştü ve öldü..! Kaza sebebi olarak helikopter motorlarının buzlanması gösterildi! Oysa o esnada hava soğukluğu -11 idi… )[[4]]

Denizli’de uygulama kararı aldı; “Artık bundan sonra cafe ve benzeri yerler İngilizce isim kullanmayacak, yani ‘cafe’ değil ‘kahve’ yazılacak” dedi vee... - Recep Yazıcıoğlu / Denizli Valisi (1 hafta sonra Ankara’ya giderken trafik kazasında öldü..!)[5]
.................
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Şunu iyi bil ki safları yaran, her şeyi yenen aslanla savaşmak kolaydır; gerçek kahraman odur ki önce kendi nefsini yener. (Mevlana)
Sedaa_*

Sedaa_*

Sakin olmayı öğrenin,her zaman mutlu olursunuz. (Paramhansa Yogananda)
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

"Allah-u Zülcelal'in merhameti olmazsa, hiçbir mahlukat kendisini kurtaramaz. Onun için Allah-u Zülcelal'in merhametinden bahsetmek, daima O'nun merhametine sıgınmak ve O'na yalvarmak lazımdır."

Gavs-ul Azam Seyda Muhammed el-Konyevi K.S.
Sedaa_*

Sedaa_*

Mutluluğun bir kapısı kapandığında,bir diğeri açılır. (Helen Keller)
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

Yeryüzünde iki neseb vardır:
"Biri hatasından tevbe eden Adem(as) nesebi, biri de hatasında ısrar eden şeytanın nesebi."

1- 'Ben dünyada yaşadığım sürece, daima ALLAH-u Zülcelal'in rahmetinden bahsedeceğim. Ümit ediyorum ki, ALLAH-u Zülcelal mahşer gününde bizlere, İnşALLAH-u Teala rahmeti ile muamele edecektir.'

2- 'ALLAH-u Zülcelal, nefsin istek ve arzularını yaratmış bir tarafa koymuştur. Bunun karşısına da rızasını koymuştur. Bunun için de;

'Kullarım benim rızamı mı seçecek, yoksa nefsinin arzularını mı seçecek! ' diye imtihan etmektedir.

3- "Akılsız insan odur ki, yaşadığı süre içinde, ahiret mutluluğunu düşünmeden, kendi ateşini kendi eliyle tutuşturur. Ne yazık ki insan ALLAH-u Zülcelal'den o kadar gafildir ki, arkasında cehennem olduğunu bildiği halde, gülmeye devam eder. Halbuki tek kurtuluş yolu, çok ağlamak ve daima ALLAH-u Zülcelal'e yalvarmaktadır."
(Gavs-ul Azam Seyda Muhammed Konyevi k.s.)
Reyhani_konyevi

Reyhani_konyevi

Mübarek Üye · 834 mesaj

“Kim Abdulkadir Geylani'nin amelini yaparsa o da Abdulkadir Geylani olacaktır. Abdulkadir Geylani bedava Abdulkadir Geylani olmamıştır.”

-Gavs-ul Azam Seyda Muhammed el-KONYEVİ(k.s) Hazretleri-
Sedaa_*

Sedaa_*

gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

"Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."

Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmî (k.s)

gecekondu

gecekondu

Ağlatan LEYLA ise MAHKUM etme gözyaşını siliver gitsin ,
Ağlatan MEVLA ise MAHRUM etme gözyaşını salıver gitsin ..{ Mevlana }

Sedaa_*

Sedaa_*

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur. [N.F.Kısakürek]
Sedaa_*

Sedaa_*

gecekondu

gecekondu

Ey Gönül ! Ne tuhaf deyimli .? Bir Ömür , şah damarından daha yakın bir Sevgiliyi aramakla geçiyor ..!! { Mevlana }

gecekondu

gecekondu

Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikayetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze “ama” diye başlayacaksan, girme aşk yoluna; aşk yolunda “u” dönüşü yoktur!

Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma .Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!…

gecekondu

gecekondu

Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…

Aşk Nefsine Yenilmeyen Yiğitlerin işidir...

Sedaa_*

Sedaa_*

Dua ağızdan değil, yürekten gelmelidir.
(Paul Rcher)
melissa26

melissa26

Mübarek Üye · 1.857 mesaj

Sedaa_*, post: 1503237, member: 95935Dua ağızdan değil, yürekten gelmelidir.
(Paul Rcher)

Yürekten gelen duaya, bakilir , dile gelen ise yok diye atilir
Ey Yüceler yücesi kalp nasil atmalidir???
Allah, Allah diye atmayan bir kalp nasil sayilir?
Bos , bos konusma! istesende , istemesende Kalp Allah diye atmaktadir (bencede) insan bunun farkinda midir?
gecekondu

gecekondu

Bela,kemend-i mahbubdur.
[sevgilinin, âşıkını kendine çekmek için gönderdiği kemenddir.]
Âşıkları, sevgiliden başka şeylere bakmaktan koruyan bir kamçı gibidir.
Âşıkları, sevgiliye döndürür. {Mektubat}

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Ey ızdırap her sey seninle sen Hakk a giden yolda vuslata vesile............
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.