NAMAZDA ALLAHTAN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEZLERDİ
1.431 görüntülenme · 14 yanıt
NAMAZDA HUŞUUYU keşfeden maneviyat büyükleri o esnada DÜNYA İLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEY DÜŞÜNMEZLERDİ . onlar namaza ahiret işidir oraya giren dünya ile alakasını keser diyerek namazdan büyük haz alırlardı .böyle bir zata _namazda iken aklına başka bir şey gelirmi diye sordular . o kişi şu ibretli cevabı verdi . değil namazda namaz dışında bile aklımdan allah dışında bir şey geçmez yine namazın büyük hakikatını bilen büyük zat aynı soruyu şöyle cevapladı. namazdan daha çok sevdiğim bir şey yokki namazda onu hatırlayayım SAİD DEMİRTAŞ TAVSİYE EDERİM ARKADAŞLAR BU KİTABI YENİ ALDIM BİR BÖLÜMÜNÜ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM . NAMAZI YAŞAYANLAR SELAM VE DUAYLA
RE: NAMAZDA ALLAHTAN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEZLERDİ
Allah razı olsun kardeşim. Nerde bizde namaz kılarken dünyayı düşünmemek. İnanın acı ama gerçek benim aklımdan dünya işleri çıkmıyor. Bazen kendimi zorluyorum ama yine de bakıyorum biryerlerde yine düşüncelerim dünyalık olmuş. Rabbim bu sıkıntıdan hepimizi kurtarsın İnşallah.
Allah razı olsun kardeşim. Nerde bizde namaz kılarken dünyayı düşünmemek. İnanın acı ama gerçek benim aklımdan dünya işleri çıkmıyor. Bazen kendimi zorluyorum ama yine de bakıyorum biryerlerde yine düşüncelerim dünyalık olmuş. Rabbim bu sıkıntıdan hepimizi kurtarsın İnşallah.
konak yazdı:ebu hüreyye anlatıyor peygamber efendimiz buyurdularki namaz için ezan okunduğu zaman şeytan oradan sesli sesli yellenerek uzaklaşır ezanı duyamıyacağı yere kadar kaçar ezan bitince geri gelir ikamete başlanınca yine uzaklaşır ikamet bitince geri dönüp kişi ile kalbinin arasına girer ve şunu hatırla bunu düşün diye aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesvese verir öyleki buna kapılan kişi kaç rekat kıldığını bilemiyecek hale gelir allah cc. şeytanın vesvesesinden uzak tutsun
selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.rabbime en yakın olduğumuz bir zaman ancak insanın başka şeyleri düşünmekten kendini alamadığı oluyor.duam inşaallah bu çok güzel olan maneviyata bizde ulaşırız...selametle...
selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.rabbime en yakın olduğumuz bir zaman ancak insanın başka şeyleri düşünmekten kendini alamadığı oluyor.duam inşaallah bu çok güzel olan maneviyata bizde ulaşırız...selametle...
buket kızıma katılıyorum nedense namaza dururken hiçbir şey düşünmiyecemdiyorum dediğimle kalıyorum aklıma herşey geliyor kimi zaman nereye koyduğumu unuttuğum şeyleride hatılıyorum rabbim sahabeler gibi namaz kılmayı nasip etsin AMİN :DB):p
buket kızıma katılıyorum nedense namaza dururken hiçbir şey düşünmiyecemdiyorum dediğimle kalıyorum aklıma herşey geliyor kimi zaman nereye koyduğumu unuttuğum şeyleride hatılıyorum rabbim sahabeler gibi namaz kılmayı nasip etsin AMİN :DB):p
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
polyana yazdı:inşallah kardeşim amin
allah inşallah namazlarımızı kabul buyurur ve haz alanlardan ansip eyler hepimizi, ve ki allah şeytanın şerrinden korusun tüm müzlüman kardeşlerimizi
Bi Allah dostu namaz kılarken eşkiyanın biri gözüne kestirmiş gitmiş mübareğin üzerindeki cübbeyi çıkarmış. Duyarmı mübarek irtibat kuvvetli. Sonra arkadaşlarının yanına gelmiş bu ganimeti nerden buldun filan demişki falanca yerde bi adamın üzernden aldım hissetmedi bile. Ya sen ne yaptın o mübarek bi insan git namazı bitmeden cübbesini ver. Adam gider cübbeyi giydirir. Tabi mübarek yine hissetmez.
Allah razı olsun kardeş. Bu Allah dostunun ismini hatırlayan varsa söylerse sevinir.m hatırlayamadım çünkü.
Bi Allah dostu namaz kılarken eşkiyanın biri gözüne kestirmiş gitmiş mübareğin üzerindeki cübbeyi çıkarmış. Duyarmı mübarek irtibat kuvvetli. Sonra arkadaşlarının yanına gelmiş bu ganimeti nerden buldun filan demişki falanca yerde bi adamın üzernden aldım hissetmedi bile. Ya sen ne yaptın o mübarek bi insan git namazı bitmeden cübbesini ver. Adam gider cübbeyi giydirir. Tabi mübarek yine hissetmez.
Allah razı olsun kardeş. Bu Allah dostunun ismini hatırlayan varsa söylerse sevinir.m hatırlayamadım çünkü.
yeliz abla allah razı olsun
gerçekten namazlarımız ne kadar verimli rabbim bilir .inşallah kıldığımız namazlarımız kabul olur :(:(:(
gerçekten namazlarımız ne kadar verimli rabbim bilir .inşallah kıldığımız namazlarımız kabul olur :(:(:(
яυнυм ℓüтƒυηυ özℓєя" нєяşєу∂є тєк вιя ιмzα 'уα нαу'
zeynep1111 yazdı:amin inşallah kardeşim selametle
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/5254-namazda-allahtan-baska-bir-sey-dusunmezlerdi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Namazda iken, Namazda Olmak Gerekir Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
- Namazda Başka şeyle Meşguliyet..... Nasihatler 4 cevap
- Kalp başka söyler, Akıl başka... Şiirler 11 cevap
- Allahtan sabır istemeyin ? Nasihatler 15 cevap
- Allahtan çok korkardı Dini sohbet 2 cevap
- İnsan Allahtan Utanmayınca Allah (c.c) Hazretleri 12 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.