Namazda Başka şeyle Meşguliyet.....

1.199 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

NAMAZDA BAŞKA ŞEYLE MEŞGULİ YET
Meşhur islam alimlerinden imam Birgivi Hazretleri zamanın Şeyhülislamı tarafından verilen bir fetvayı yırtmış ye fetvanın yanlış olduğunu söylemişti. Verdiği fetvanın yırtıldığını haber alan Şeyhülislam, Birgivi Hazretlerini huzuruna çağırdı. Şeyhülislamın makamına yaran Birgivi Hazretleri namaz kılmakta olan Şeyhülislama selam verip içeri girdi... Şeyhülislam namazı bitirdikten sonra:
- Namaz kılan bir kimseye selam verilir mi? diye sordu.
İmam Birgivi Hazretleri ise:
- Biliyorum namaz kılan bir kimseye selam verilemez... Lakin siz benim içeri girdiğimde namaz kılmıyor, içerisi çok karanlık, şu pencereyi nasıl büyütmeli, diye düşünüyordunuz. Ben de sizi pencere ile meşgul görüp selam yerdim, dedi.Şeyhülislam, Birgivi Hazretlerinin kemalatını anlamıştı. Böyle bir kamil insanı ayağına çağırdığından dolayı özür diledi
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Güzel bir kıssa idi, Allah c.c razı olsun..
Emeğinize, güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah. Bir müddettir yoksunuz güzel kardeşim. İnşallah her şey yolundadır..Dualarımızdasınız inşallah..Cumanız mübarek olsun. Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dualar ile..B)B)
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

cok güzel bir örnek kardeşim allah razı olsun selam ve dua ile kalın
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Selamunaleyküm Allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim. Çok güzel bir paylaşım idi. ALLAH razı olsun emeğinize sağlık.

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.