Günün sözü
70.375 görüntülenme · 645 yanıt
"Ey ehl-i iman! Zillet içinde esaret altına girmemek isterseniz, aklınızı başınıza alınız. İhtilâfınızdan istifade eden zalimlere karşı "Mü’minler ancak kardeştirler" (Hucurat Suresi, 10) kale-i kudsiyesi içine giriniz, tahassun ediniz (sığınınız). Yoksa, ne hayatınızı muhafaza ve ne de hukukunuzu müdafaa edebilirsiniz."
(Bediüzzaman, Mektubat)
(Bediüzzaman, Mektubat)
Bütün mesele Allah’ın dediğine bakmaktır. Onun ne dediğine bakmadan, başkalarının sözünü Allah’ın sözüymüş gibi sunarsan eğer, küfrün elinde ululemr olur ve durumunu ona göre ayarlarsın. Verirsin inancını alırsın dünyanı. Ve bu senin sonun olduğu gibi yedi sülaleninde sonu olur.
kimkimdirBütün mesele Allah’ın dediğine bakmaktır. Onun ne dediğine bakmadan, başkalarının sözünü Allah’ın sözüymüş gibi sunarsan eğer, küfrün elinde ululemr olur ve durumunu ona göre ayarlarsın. Verirsin inancını alırsın dünyanı. Ve bu senin sonun olduğu gibi yedi sülaleninde sonu olur.
Çok beğendim bu sözü , teşekkürler gönüldaş abimiz.. ALLAH Celle Celalühü razı olsun.
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
<DAMLA>, post: 1000714, member: 97374
Hakk’a kulluk; öncelikle yüksek bir îman ve şuur işidir. İlâhî kudret ve azamet karşısında hiçliğini idrâk etmek, O’na muhtaç olduğumuzu bilmek, kulluğumuzun özünü teşkil eder. Yâni kulluk, haddini bilebilmekten geçer. Bunu lâyıkıyla bilen bir insanda ise büyüklenmeye, varlık ve benlik iddiâsına mecâl kalmaz.
.................................................
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
« İnsanlar dünya kuludur, din ise dillerine dolaşıp durur. Dinin sayesinde geçimleri iyi olduğu müddetçe onun etrafında bulunurlar. Ama zorluklarla imtihan edildiklerinde ise gerçekten inananlar azalır.»
*
« İzzete kavuşma yolunda ölüm, ebedî bir hayattır. Zilletle yaşamaksa hayatsı bir ölüm.»
{Seyyidu'ş-Şühedâ Hz. Huseyn}
Taqabbal Allah Şehâdetehu.. Ãmîn..
*
« İzzete kavuşma yolunda ölüm, ebedî bir hayattır. Zilletle yaşamaksa hayatsı bir ölüm.»
{Seyyidu'ş-Şühedâ Hz. Huseyn}
Taqabbal Allah Şehâdetehu.. Ãmîn..
Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür..
Sana çöl gibi gelen, o göl diyorsa göldür..
Necip Fazıl Kısakürek
Sana çöl gibi gelen, o göl diyorsa göldür..
Necip Fazıl Kısakürek
"Ne dehşet verici şeydir ki; 16 sene okula git,
Dünya'ya ne için geldiğine dair bir harf öğrenme"
Mahmut Efendi K.S
Dünya'ya ne için geldiğine dair bir harf öğrenme"
Mahmut Efendi K.S
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/52008-gunun-sozu · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.