Günün sözü
70.375 görüntülenme · 645 yanıt
mürmüdük, post: 1254671, member: 14074"Dünya arkasını dönmüş gidiyor, ahiret ise yönelmiş geliyor. bunlardan her ikisinin de kendine has evlatları var. sizler ahiretin evlatları olun. sakın dünyanın evlatları olmayın.
zira bugün amel var hesap yok, yarın ise hesap var amel yok."
Hadis-i Şerif
Mükümmelmiş!!!
<DAMLA>, post: 1001800, member: 10047................
Kâmil mü’minler, sûretâ insanlardan geliyormuş gibi görünen ezâ ve cefâların, aslında Hak’tan gelen bir imtihan cilvesi olduğunu düşünerek onlara en güzel bir sûrette tahammül etmeye çalışırlar.
İslam devletinin reisi,o cemiyette en mütekamil ve en ileri müslüman şahsiyet,onun verasında Alemlerin Efendisi olan Allah sevgilisi,onun da verasında mutlak emirleri ve iradesiyle Allah'tır
.Salih Mirzabeyoğlu

.Salih Mirzabeyoğlu
Resûllullah’ın Veda Haccı’nda, kızıl tüylü bir devenin üstünde, akşam güneşi ufka yaslanıp mercan rengi gözyaşlarını dökerken, yüz bin sahabeye karşı söyledikleri bir söz var… Bir İngiliz tarihçisinin “İnsan kelamı hiçbir devirde bu yüksekliğe varamadı.” dediği bir söz… Şu söz: “İşte zaman, devrini yapa yapa, çıktığı noktaya ulaştı!”
Değer Uğruna Ölmeyen Beden ; Gömülür Toprağa Bir CESET Olur !
Hakikat Yolunda Ölürse Beden; Yücelir Ruhuyla Bir ŞEHİT Olur !
"Şimdi FATİH kalksa mezarından, ne ben onu tanırım ne o beni tanır.. Ama İstanbul'u Bizanslılar almış deyip bir daha savaşır..."
Üstad Necip Fasıl Kısakürek
Üstad Necip Fasıl Kısakürek
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
İnsan bir şeyi samimi olarak isterse, ancak o zaman neleri yapması gerektiğini arayabilir, tanıyabilir, bulabilir; arayıcı, bulucu, keşfedici olmanın çilesini yaşayabilir. Esas hedeften habersizliktir ki, hedefe yol verici yakın hedefleri gerçekleştirmemizi de önlemektedir...
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
- "Eser vermenin baş şartı çile çekmektir. Tohum çatlarken ve hayvan doğururken bir nevî çile içindedir. Kaldı ki insan... Çile çekebilmenin ilk şartı, eseri benimsemek... Eser benimsenmeyince çekilecek hiç bir ıstırap, yani çile kalmaz. Kuru odun, tomurcuk derdinden, katır da yavru kaygısından uzaktır."»
Necip Fazı Kısakürek
Necip Fazı Kısakürek
Devrimci şuur ile fırsatçı şuur arasında da işte böyle bir fark var. Biri üzerine düşen görevi her türlü risk ortamında ayakta kalarak ve ilerleyerek taarruz hâlinde yerine getirirken, diğeri fırsatçılık peşinde, mevcuda her halükârda rıza gösterici pozisyonda kalmayı tercih etmektedir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/52008-gunun-sozu · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.