dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen istediğim beyazlıkta olmuyor.tavsiyeniz olabilir mi? Diş beyazlatmak için yapılan yöntemler dişe zarar verirmi?
şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.allah razı olsun.
18.498 görüntülenme · 210 yanıt
kardelele"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen istediğim beyazlıkta olmuyor.tavsiyeniz olabilir mi? Diş beyazlatmak için yapılan yöntemler dişe zarar verirmi?
şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.allah razı olsun.
cemaldurraSelamun Aleyküm,
Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten biraz sıkıntı çektiğiniz anlaşılıyor.
İltihaplı dişler en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir. Dişinize dolgu yapıldığı zamanki durumunu tam olarak bilemediğim için sizin ifadeleriniz doğrultusunda izah edeyim.
Dolgu yapılırken iltihaplı olduğu anlaşıldı diyorsunuz, eğer gerçekten öyle ise dolgu hemen yapılmayıp, bir süre 3-5 gün ara ile (ne kadar sürer tam olarak bilemem) kanal pansumanı yapılıp kök ucunda iltihaplanmanın tamamen giderildiğinden emin olduktan sonra kanal tedavisi ve dolgunun yapılması uygun olurdu. Eğer giderilemezse zaten dolgu yapılamaz. Bu durumda bir kaç günlük koruyucu bir antibiyotik alınmasını müteakip dişin çekilmesi gerekir. Maalesef bu dönem öyle veya böyle geçmiş.
Diş çekildikten sonra yerinde sert bir dokunun bir süre kalması zaman zaman karşılaşılan bir durum. Fakat bu sert dokunun çok çok 1-2 ay içinde düzelmesi gerekir. Ama 2 ay geçti 3 ay geçti halen bu sertlik aynı büyüklükte duruyorsa bir röntgen filmi çektirerek çekim yerinin kontrol edilmesi uygun olur. Eğer iltihaplı doku tam olarak düzelmezse zamanla kist oluşma ihtimali olabilir. Kontrol edilmesinde yarar var.
Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...
Dişhekimliğinde iki şey oldukça önemlidir; biri hastanın yaşı, diğeride komple dişlerin pozisyonunun bizzat görerek değerlendirilmesi. Burada maalesef bunlardan mahrum olarak çözüm üretmek durumunda kalıyoruz.
Size öncelikle şunu üstüne basa basa, altını çize çize ısrarla belirtmeliyim ki; ağız içinde rastlanılabilecek en yanlış uygulama tek taraflı yeme alışkanlığıdır.
Bir çok zararı beraberinde getiren bu alışkanlığın derhal en kısa zamanda terkedilmesi gerekir.
Aksi takdirde kullanmadığınız taraftaki dişlerin üzerinde diştaşları birikir, dişetleri gevşek bir hal alır, dişlerin köklerini saran kemik dokudaki erime ile dişler çürümeden sallanmaya başlar ve dişlerinizi çok daha erken kaybedebilirsiniz.
Sizin sorununuza gelince; bir kere çürüyen dişinizi acilen tedavi ettirip, o tarafı kullanılabilir hale getireceksiniz. Daha sonra küçükken çektirdiğiniz dişin yerine bir köprü yaptırarak, o taraftaki temas bozukluğunu giderecek, dolayısıyla o tarafı da kullanılabilir yapacaksınız.
bir_umutAllah cc razı olsun hocam...evet 2 3 ayı geçti fakat bütün bu yaşadıklarımdan dolayı hastahanenin yanından geçerken bile kötü oluyorum(bu yüzden gidemedim).
Biraz fazla oldu ama:a12: diyelim ki kist oluştu tedavisi nasıl olur ameliyat mı, ilaçla da olabilir mi?yürekten tşk....
lale&gülAllah razı olsun ben 27 yaşındayım küçükken çektirdiğim dişimin yanına 20 lik dişim çıktı çekilen dişimin yeri doldu çok uzun zamandır o yerden yemeyince diş yapım bozuldu üstteki dişlerimle alttaki dişlerim birbirlerine deymiyor büyük lokmaları o taraftan çiğneyebiliyorum ancak acaba çok uğraşsam o taftan yemeye diş yapım düzelirmi. Allah size uzun ömür versin inşallah Selam ve Dua ile.
Allah hepimizden razı olsun, cemaat olma dayanışmayı gerektirir...
Dişlerde soğuk, sıcak ya da tatlı gibi dış etkenlere bağlı hassasiyetlerin birden fazla sebebi olabilir. Dişlerin herhangi bir yer(ler)inde oluşan mine kırıkları ya da çürükler olabileceği gibi, hatalı diş fırçalamaya ya da diştaşlarına bağlı dişeti çekilmesi, diş gıcırdatmalarına bağlı mine aşınmaları ayrıca kolalı, asitli ve gazlı içeceklerin fazlaca tüketilmesine bağlı olarak dişin kristal yapısında bir nevi çözülme diyebileceğimiz durumlarda bu tür hassasiyetler oraya çıkabilmektedir.
Sorunun nereden kaynaklandığı bir dişhekimi tarafından tesbit edilip ona göre önlem alınmasında yarar var.
beyza3, post: 968377, member: 93376Merhaba
Kızım 2003 doğumlu
Onun süt dişlerinden birisi düştü yerine yenisi geldi
Şu anda ikinciside düşmek üzere
Benim kafama takılan bir husus erken mi acaba çünkü ben 7 yaşlarında falan süt dişleri düşüp yerine yenisi çıkıyor diye biliyorum (istisnalar olabilir gerçi)
Yani bu değişim erken mi? Erkense bir zararı varmı?
Teşekkür ederim..

Nevin_1982, post: 1025625, member: 98447Selamun aleykum abi.Benim son zamanlarda dişlerim sürekli sızlıyor ön dişlerim özellikle.Bunun nedeni ne olabilir?Selametle...
edam005, sitemizde sizin gibi hekim abilerimizi görmek bizleri sevindirdi, .hoşgeldiniz...
mine_merhaba çok sevindim bir diş doktorumuz olduğuna..benim bi sorum olacak..her sabah uyandığımda hep bi diş etlerimde kanama hissediyorum yakın zamanda temizlettim diş hekimine olmaması gerekiyor gibi geliyor yanılıyormuyum..
Yakın zamanda temizletmişseniz (ne kadar yakın zamanda bilemiyorum ama) temizlik sonrası ağız ve diş bakımını itinayla yapıp yeniden diştaşı oluşumuna izin vermemeniz gerekir. Zira bir kez ağızda diştaşı oluşmuşsa bünye buna müsait demektir ve tekrar oluşması kuvvetle muhtemeldir.
Özellikle alt dişlerin ön iç kısımları ile üst dişlerin arka dış kısımları diştaşı oluşması için en uygun bölgelerdir. Buraları dikkatle ve itinayla temizlemek gerekir.
Dişleriniz çok sık ise fırça aralara girmeyeceğinden diş ipi kullanmanızda yarar var.
Ayrıca ağızda mevcut dolgu ya da kaplamaların dişetlerine temas eden kenarları varsa bunlarda tahrişe bağlı kanamalara sebep olabilir.
Bütün bunların dışında vücutta zaman zaman olabilen hormonal değişiklikler, bazı sistemik hastalıklar ve kalıtımsal sebepler de dişeti kanamalarına yol açabilir.
Dişlerinizin bakımını güzel bir şekilde yaptıktan sonra kullanabileceğiniz ağız gargaraları ile olumlu sonuç alabilirsiniz. (İlaç ismi yazmam uygun olmaz)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/50810-dishekimine-sorun · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.