_YUSUF_, post: 958999, member: 47253Başka bir konuda bunu yazmıştım tekrardan buraya alıntı yaptım umarım tatmin olursun
Selametle kal
Mesheplere tabi olmak konusu herkes tarafından malesef kurcalanmaktadır.Burda maksat doğruya uymaktır.Nasılki okula gittiğinizde mezun olana kadar hocaların dediğinde çıkılmıyorsa ki bu bir yöntemdir bilmeden öğrenmeden bilğiçlik taslamak kimseye yakışmaz.Öğretmen ne anlattı ise kabullenilir.Tabiri caizse Ku'an bizim kıtabımız Peygamberimizde bizim profösürümüzdür.meshep imamları, alimlerde dr. öğ. ler olarak kabul edilirse biz mezun olmak için bunları dinlememiz ve bunlara uymamamız bizim diplomamaıza etkisinin ne olabeceğini net anlarsınız.
Birde, okula gidip kitaplar var hocaya gerek yok ben bunu okuyarak mezun olur diploma notumda 5 olur derseniz kendinizi kandırmış olursunuz.
Mesheplerle tabiki hesaba çekilmeyeceğiz biz sınavlarda hocaladanmı hesaba çekiliyoruz hayır neyden peki bize öğretilenlerden onlarda bizim öğretmenllerimizdir onlar bizlere öğrettiğinden hesaba çekiliriz.Onlar hakikatlerden başkasını bize söylemediler.Kur'an ve sünnet ışığında bizim ahiret saadetimizi kurtarmak için anlaşılmayan hükümleri ortaya koymuşlardır.Allah onlardan razı olsun
sevgili kardeşim kafanı bunlarla meşgul edip şeytanın vesveselerine kapılma yeminle bunlar şeytanın vesveseleridir.Uyduğun meshebinle amel et zaruret halinde zaten diğer meshepler taklit edilebilir.Fakat zaruret nedir bunuda ayrı bir derstir.
Sözün özü alimlere güvendedir.
Sevgili yusuf kardeşim bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum millet yanlış anlıyor bu zamana kadar anlayan anlayacağını anlamıştır ben sadece Kuranda yasak olmyıpta yasak diye dinimize sokulana karşıyım mesela hüzünle dolu kardeşim kuşlar ile ilgili ve güvercinler ile ilgili bir örnek vermiş ve güvercin avlamayı ve öldürmeyi bize sanki harammış gibi öğretmişler. Ben güvercin severim çünkü hicret zamanı Allah onu peygamberimize bir nevi korunma vesilesi kılmış ama ben daha çok şuna inanırım Allah zaten her şekilde Kuran tamamlanana kadar peygamberimizi koruyacaktı isteseydi daha evinden çıkmadan bütün düşmanlarını derin bir uyku ile uyutur o medineye gidene kadar uyanmalarına engel olurdu onun için ben Kuranda bana yasaklanan ne ise o hayvanı yemem diğerlerini yer ve zamana göre yerim Bu konuda Allah'dan başka kim ne yazmış önemsemem.