lok
1.800 görüntülenme · 12 yanıt
bu iki su bardağı un, su, tuz, bulgur karıştırılıyor sert hamur yapılıyor ve bizim şu yediğimiz susamlı simit büyüklüğünde yani büyükçe bi yuvarlak yapılıyor bu hamurdan bir tane yapıp haşlıyoruz doğru mu anlamışım kardeşim? tereyağıda baya fazla dimi 500 gr
bu yemeğe tad olarak benzediğini zannettiğim bizimde bir yemeğimiz var. ama onun bulguru fazla unu az. mercimek köftesi gibi hazırlanıp öyle haşlanıyor,gerisinde aynı işlem yapılıyor. ben çok seviyorum muhakkak bunuda severim.ellerinize sağlık.
sonayg, post: 900890, member: 93094benim yaptığımın tuzu biraz fazla kaçmıştı aslında tereyağındaki tuzu hesaba katmamıştım bunarağmen artı puan aldım umarım sizin pişirdiğiniz de beğeni alır
ben tşekkür ederim selametle kalın sıla kardeşim
Bu tarifteki tuz tam denk geldi güzel oldu beğendim Allah razı olsun hayırlı akşamlar.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/47999-lok · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- buyrun kahvaltıya Yemek Tarifleri 1.912 cevap
- sahura özel Yemek Tarifleri 348 cevap
- buyurun maklube yiyelim Yemek Tarifleri 341 cevap
- buyrun bakalım mutfağıma ne isterseniz yapıyım Yemek Tarifleri 304 cevap
- bildiğimiz faydalı bilgiler ve püf noktalarını paylaşalım Yemek Tarifleri 181 cevap
- yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? Yemek Tarifleri 172 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.